Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V86: Stark spik & finsk jätteskräll

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Antonio Tabac blir svårslagen i Scandal Plays Minne. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Antonio Tabac blir svårslagen i Scandal Plays Minne. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport

Välfyllda fält och mängder av hästar som har ettor i resultatraden. När man arbetar med dagens V86-lopp till Boden så kan man faktiskt fråga sig varför inte banan får arrangera ett antal onsdagsomgångar extra per år istället för Bergsåker där klassen på tävlingarna brukar vara väldigt blandad.
Nej, det här är en omgång som även faller spelarna ”söderöver” i smaken och det kittlar.
Att spika storfavoriter på V86 vet vi sedan gammalt inte är något man alls behöver skämmas över utan det kan bli hög utdelning likväl.
Antonio Tabac (V86-5) vann Bodenbanans största lopp Norrbottens Stora Pris och nu tror vi att han sveper med Scandal Plays Minne.

Det är jackpot ikväll och åttarättspotten är förstärkt med 5.973.104 kronor.

Här hittar du startlistor till kvällens tävlingar.

Klicka här för att spela V86 tillsammans med Sulkysport.

Troliga och roliga

 • Pikachu Face (V86-1) har inte alltid sin bästa period av året under sommaren, men känns likväl spännande i sin återkomst. Han brukar göra bra lopp efter paus och är loppets troliga ledare från innerspår. Från tät har hästen vunnit vid fyra av de åtta tillfällen då han körts i den positionen.
 • Goldfever (V86-3) har tagits årets två segrar från dödspositionen och trivs över lång distans. Likväl är han spelad långt under tio procent, något som verkligen överraskas oss. Detta känns som omgångens fynd!
 • Antonio Tabac (V86-5) ser ut att komma till dukat bord och vi blir förvånad om han inte tuggar i sig den här måltiden. Allt tyder på att hästen tar ledningen och får bestämma. Då ska Antonio Tabac bara jogga undan utan problem.
 • Builder’s Caviar (V86-6) avslutade starkt som femma senast över gällande distans. Hästen har funnit nygammal form under denna sommar och vi tycker att han är alldeles för lite spelad i detta lopp. Vi vet sedan gammalt att de finländska aktörerna brukar ta för sig rejält på Bodentravet och det här utser vi till V86-omgångens stora ”finnvarning”.
 • Swagger (V86-7) har övertygat vid segrarna och går från klarhet till klarhet i varande regi. Han stöter på tuffare motstånd denna gång, men vi tror att han klarar av det och tycker det är intressant att han bara ser ut att vara knapp favorit i skrivande stund samtidigt som värsta utmanaren Faster Than You ser ut att återgå till skobalans.

Betrodda som lever farligt

 • Van Gogh Z.S. (V86-1) är tveklöst bästa hästen i inledningen, men ingen kan vara helt säker på hans form efter två raka galoppmisslyckande och tuffa lopp. Även om han normalt sett bara ska vända ut och in på detta motstånd så vågar vi inte spika honom utifrån de frågetecken som råder just nu.
 • Nordby Elde (V86-2) har gått jättebra för Olle Alsén, men senaste insatsen väckte en del frågetecken även om hästen fick ett tufft lopp. Det finns några intressanta utmanare i det här loppet och känslan är att Nordby Elde är väl hårt spelad, även om han nu stärks upp med Magnus A Djuse som kusk vilken vunnit ihop med hästen i deras enda lopp tillsammans.
 • Moogie (V86-3) har övertygat stort, men det har handlat om mer vardagsbetonade sammanhang än vad han stöter på denna gång. Vi tycker att det här loppet håller bättre nivå än klass II-loppet på lördag och vågar inte spika Moogie.
 • Got To Dash (V86-8) är bra, men vi är inte säkra på att han ”bara vinner” det här loppet som man lätt kan tänka sig när han står med spetsläge och kommer från en stark insats. Nej, här kommer det kunna bli körning och vi väljer att chansa bort Go To Dash då vi har två roligare idéer i loppet.
Fakta

SYSTEMFÖRSLAGET V86

V86-1: 1,3,5,7,8,9 (2,11)
V86-2: 1,2,8,14 (11,4)
V86-3: 2,3,5,9,11 (6,4)
V86-4: 1,3,9,10 (8,13)
V86-5: 2 Antonio Tabac (8,6)
V86-6: 2,8,9,10,12,14,15 (5,11)
V86-7: 5 Swagger (8,2)
V86-8: 4,10 (3,5)

6.720 rader / 1.680 kronor

Bodentravet har en fin service med intervjuer kring samtliga finsktränade hästar under tävlingsdagen. Klicka här för att komma till den sidan.

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

Tidiga tankar: Tangen Haap bara vinner, eller…?

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Tangen Haap ska starta i Skellefteå. Foto Simon Hagen/Sulkysport
Tangen Haap ska starta i Skellefteå. Foto Simon Hagen/Sulkysport

Skellefteå arrangerar veckans V75-omgång och det dyker upp en hel del spännande hästar i omgången.

Timo Nurmos är väldigt aktiv och kommer sannolikt vara mannen bakom omgångens största favorit.

Seismic Wave (V75-5) fick nöja sig med sjätteplatsen i Jubileumspokalen, men står alltjämt kvar i silverdivisionen där han känns överkvalificerad.

Stor favorit kan även Tangen Haap (V75-3) i kallblodsloppet, men där finns det några spännande utmanare som man inte bollar med hur enkelt som helst.

Här kan du se startlistorna till Skellefteås tävlingar.

Avd 1 – Klass I, 2.140 meter voltstart

Mellby Granat var trea vid sin senaste V75-start i Norrland. Han står spännande placerad här och går ner något i klass. Swagger är en norrländsk segermaskin som även hunnit visa att han hävdar sig i tuffare sällskap. Västerbo Pokerface duger i sådana här sällskap och klarar då av att inleda från ett tolftespår när inte bredden på loppet är den allra främsta. Global Upset får starta tätt och har ett snävt spår, men är bra för klassen.

Avd 2 – Klass II, 3.140. meter autostart

Leave Your Sox On blir säkert favorit här med fem raka segrar. De är tagna i vardagskonkurrens och nu hårdnar motståndet ordentligt. One of a Kind blandar och ger aktionsmässigt, men är väldigt bra för klassen när han sköter sig. Shut up and Dance var tvåa i klassen på Hagmyren medan Golden Boy Sisu likaså var klass II-tvåa på Färjestad. De hävdar sig även här.

Avd 3 – Kallblodsdivisionen, 1.640 meter autostart

Tangen Haap slipper möta de allra bästa i det här kallblodsloppet och blir säkerligen – och med rätta i sådana fall – klar favorit. Myr Faksen stärks upp med Björn Goop i sulkyn denna gång, men hästen börjar bli gammal och visar inte riktigt samma gry. Mel Odin var trea i Svenskt Mästerskap och tycks åldern till trots gå en ny vår till mötes.

Avd 4 – Diamantstoet, 2.140 meter voltstart

Verkligen ett lurigt Diamantstoförsök. Mellby Hope kommer från seger och lär jaga ledningen, men där kan det vara upptaget då Brida är rask iväg. Den sistnämnda lär köras i tät och det kan faktiskt hålla hela vägen om hon löper upp till sitt kunnande. Elsa Mearas har haft lite svårt att räcka hela vägen fram i de här loppen tidigare, men det här motståndet ser inte ut att vara det allra tuffaste. Qeen Roc har ”halva Sverige” väntat på en period och snart sitter hon där. Easy Creation kommer dra en hel del spel på Björn Goop, men hur är formen?

Avd 5 – Silverdivisionen, 2.140 meter autostart

Seismic Wave fick nöja sig med sjätteplatsen i Jubileumspokalen och har haft en tävlingspaus i en och en halv månad efter det. Motståndsmässigt är han överlägsen i det här loppet och det är självklart så att han kommer bli jättefavorit. Macelleria är extremt härdad i klassen och står bättre placerad. Empire Garbo var jättebra på Färjestad på en topptid, men drog nitlotten i spårtombolan liksom My Dream Art.

Avd 6 – Stig Lindmarks Styrkeprov, 3.140 meter voltstart

Very Kronos är sannerligen en varannandagshäst som inte är enkel att räkna på. Motståndsmässigt ser det överkomligt ut i detta penningstinna stayerlopp och det känns som att han tävlar mot sig själv. Björn Goop lär försöka köra Enriko Ha i ledningen denna gång och det kan hålla länge. Algot Zonett har Daniel Wäjersten verkligen funnit nycklarna på, men nu hårdnar konkurrensen markant. Apollon de Kacy är tillbaka i gammalt gott slag och kommer också vara med långt fram.

Avd 7 – Bronsdivisionen, 1.640 meter autostart

Cab Lane besegrade självaste Vae Victis Club i senaste starten och kommer ha många anhängare här trots bakspår. Cargo Door har William Eriksson fått härlig snurr på och hästen kommer hävda sig i sådana här sammanhang också. In Love Boko har blivit väldigt jämn och fin i sina prestationer. Trots sjundespår lär hon skickas iväg för position. Vincent Chase har funnit nya växlar under sommaren, men känns totalt bortlottad från spår tolv.

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V75-tips: Femtonhästarsfält öppnar upp

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Jubileumspokalsvinnaren Missle Hill är tillbaka i STL Open. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Jubileumspokalsvinnaren Missle Hill är tillbaka i STL Open. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport

Solvalla följer upp Kriterie- och Oaksfinalerna med en ny V75-omgång där STL Open är huvudloppet.
Det är sent på säsongen och vi vet sedan gammalt att de här hästarna inte bara levererar som på beställning när de har några tuffa lopp i kroppen och vi utesluter inte alls att en överraskning kan komma att uppstå.

Desto enklare ser det ut i början av omgången. Mellby Free (V75-1) kommer från guldvinst och möter nu ”bara” ston. Ecurie D. (V75-2) har mer eller mindre en straffspark i sitt kval till Europaderbyt och det känns inte som att det står mellan fler än tre hästar i det andra uttagningsloppet.

Mellanavdelningarna fyra och fem är desto klurigare liksom avslutningen och vi kan återigen bara poängtera hur härligt det är med femtonhästarsfält på V75!

Här kan du spela V75 tillsammans med Sulkysport.

Strykningar

Avd 2: 7 Dwayne Zet

Troliga och roliga

 • Mellby Free (V75-1) flög till tät trots spår sju på Jägersro och var aldrig nära att släppa pojkarna över bron. Vi tror att hon tar sig förbi Racing Brodda direkt och håller hela vägen hem över den korta häcken.
 • Ecurie D. (V75-2) möter förvisso Power som är en jättebra häst, men vi tycker ändå inte att han kan mäta sig med Ecurie D. Dessutom är den sistnämnde aningen startsnabbare och vi tror inte heller att Robert Bergh vill bråka bakom Power utan kan tänka sig att köra in so tvåa på ren säkerhet för att få ett bra startspår till finale.
 • Global Wizard (V75-5) har härjat i flera klass I-lopp i följd. Det går att argumentera för att han var lite blek om nosen senast, men nu får han anfalla bakifrån och det kan faktiskt passa bättre. Med lite klaff på bitarna så kommer han avsluta riktigt fint här i ett gäng som totalt sett ser ut att vara möjligt att besegra.
 • Armour As (V75-7) galopperade under anfall senast på Jägersro utan att för den skull se dålig ut den dagen. Han har tävlat bra över lång distans tidigare och många tycks ha glömt bort att den här hästen gjorde ett topplopp bakom Ecurie D. i Mantorp i maj. Armour As känns felspelad i det här loppet!

Betrodda som lever farligt

 • Det blir svårare för Hevin Boko (V75-1) att följa upp med en ny seger i stoelitsammanhang när det handlar om sprinterdistans och de tuffaste utmanarna sannolikt tar sig förbi direkt. Nej, vi tycker inte ens att hon ska vara andrahandsfavorit i det här loppet utan gör tummen ner.
 • Brunello Hall (V75-4) är favorit i skrivande stund och det ställer vi oss lite frågande till. Han gör debut över distans och startar från ett utgångsläge som mycket väl kan resultera i att man blir rejält över från start och hamnar illa till. Han kan vinna, men är bara en i mängden för oss.
 • Aura S.L. (V75-5) är bra, men står inte med någon enkel uppgift när hon startar från tredje ledet i denna spårtrappa. Faktum är att hon bara har vunnit ett lopp i år och det känns som det ofta beror på att hon är lite för långsam för att hamna bra till positionsmässigt. För stor favorit!
 • Exaudio Vici (V75-7) vann stayerloppet under Jubileumspokalen, men jagar nu från tillägg på bra hästar och har ytterligare ett flertal tuffingar 20 meter bakom sig. Får oss känns han väl hårt spelad i den här riktigt fina upplagan av Walter Lundbergs Memorial.
Fakta

V75-FÖRSLAGET SOLVALLA 27 SEPTEMBER

Avd 1: 5 Mellby Free (4,2)
Avd 2: 3 Ecurie D. (1,4)
Avd 3: 1,2,5 (4,3)
Avd 4: 1,4,7,8,9,11,13,14,15 (5,6)
Avd 5: 3,8,9,14 (13,10)
Avd 6: 3,4,7,9,10 (6,5)
Avd 7: 1,2,9,11,13,14,15 (7,8)

4.725 rader / 2 362,50 kr

Expandera
Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V75-tips: Vi chansar med tre spikar

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Harran Boko spikas på V75.
Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Harran Boko spikas på V75. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport

Lördagens STL-finaler har kryddats med finaler i såväl Svenskt Trav-Kriterium som Svenskt Trav-Oaks vilket gör det hela till en riktigt häftig tävlingsdag.
Medan omgången såg lite lömsk ut i början av veckan så får vi erkänna att det förändrats under resans gång. Flera av de tyngre favoriterna har väldigt passande uppgifter framför sig och vi spelar för ovanlighetens skull med tre spikar på vårt V75-förslag.

Här kan du ta del av startlistor till lördagens tävlingar.

Vill du spela V75 Tillsammans med Sulkysport så ges du den möjligheten genom att klicka på denna länk.

Strykningar

Avd 7: 10 Lucky Base

Avd 1 – Silverdivisionen, final, 2.140 meter autostart

 • Harran Boko övertygade stort senast på Jägersro då han stack undan lekande lätt från ledningen trots att han fick öppna i 1.07-tempo. Häste är verkligen i toppslag och då vi har svårt att tro annat än att sitter i ledningen på nytt så kan vi inte göra annat än att spika.
 • Fakta

  RANKING

  2 Harran Boko

  9 Zap di Girifalco
  1 Heading Reference
  5 Macelleria
  4 Coogan
  3 Sir Henry P.Hill
  10 Urban Kronos

  7 Ribaude
  12 Southwind Hydro
  11 Flash Håleryd
  8 High Glider
  6 Sir Q.C.

  Expandera
  Zap di Girifalco tog sig samman och vann senast på Solänget trots att aktionen inte flöt som allra bäst. På Solvalla brukar det vara bättre förutsättningar vad det gäller banunderlag och en Zap di Girifalco i normal författning tål att göra en hel del jobb själv.
 • Heading Reference gick på i tufft tempo senast på Hagmyren och höll med tanke på det starkt. Även om han är rask iväg så an det bli tufft för honom att svara ut Harran Boko, men ett lopp i rygg på densamme behöver inte alls vara fel.
 • Macelleria stod för en mycket stark upphämtning efter galopp senast utan att för den skull hota Harran Boko.
 • Coogan har gjort tre starka insatser i följd och är tillbaka med besked, men riskerar att få göra grovjobbet på nytt.

Spetsjakten: Heading Reference får svårt att hålla ut Harran Boko. Utifrån testar Macelleria med full fart, men det ska mycket till för att han ska komma förbi.

Avd 2 – Klass II, final, 2.140 meter autostart

 • Oracle Tile fick förvisso ett tungt lopp i derbykvalet, men var ovanpå det sjuk så det var inte särskilt underligt att fyraåringen underpresterade. Han inledde året med sex raka segrar och var riktigt rejäl vid andraplatsen i Mantorp så att detta är en häst av rätt virke råder ingen tvekan om. Han blir vårt tipsval i ett öppet lopp.
 • Fakta

  RANKING

  6 Oracle Tile
  3 Upper Face
  4 Bansky

  8 Uncle Töll
  9 Shapes
  7 Bridge Jumper
  1 Flexible Launcher

  2 Bo Diddley
  10 Awesome Kronos
  5 Mellby Helios
  11 Pappajonnys Ilse
  12 Global Upset

  Expandera
  Upper Face
  visade bra inställning när han plockade ner Bansky i sista steget på Jägersro. Nu kan det bli tal om ett helt skolöst framträdande denna gång vilket kittlar.
 • Bansky var jättebra vid dödenssegern på den pilsnabba banan i S:t Michel. Den starten var så nyligen som i lördags, men hon visade vid täta starter på Jägersro dessförinnan att hon även hanterar sådana upplägg. Når hon ledningen och får bestämma en liten bit kan det hålla hela vägen.
 • Uncle Töll var strålande i derbykvalet, men sämre senast i enklare sällskap på Färjestad. Studsar han tillbaka snabbt och levererar på samma nivå som tidigare kan han överraska.
 • Bridge Jumper är bra, men får svårare att komma till tät nu och rankas ner på de grunderna.

Spetsjakten: Bansky tar ledningen utan problem om hon skickas iväg från start och därmed är det bekymmer för Bridge Jumper.

Avd 3 – Diamantstoet, final, 2.140 meter voltstart

 • Lipstick Tooma har tagit fem raka segrar och övertygat stort för jämnan. Hon ställdes inte inför någon större prövning på Solänget, men mötte tuffare gäng på Bergsåker och då fick hon verkligen ta fram sin löpskalle för att avgöra gentemot Argbiggan. Klockan visade 1.10 för slutrundan och presterar hon på samma nivå här blir hon väldigt svårslagen.
 • Fakta

  RANKING

  7 Lipstick Tooma

  14 Unique Juni
  4 Loes
  11 Darah Bibo
  2 Laleh Pellini
  15 Valetta
  10 Valborg Marje
  1 Mellby Guava

  5 Strangerinthenight
  12 Callmesally
  3 Anna Mauds Lassie
  13 Frozen Queen
  6 Emmylou
  8 Lady Zappa
  9 Lisa S.E.

  Expandera
  Unique Juni
  lyckades hinna fram från sjunde utvändigt senast på Hagmyren vilket var otroligt starkt gjort med tanke på hur svårt det är att hinna ikapp från dubbla tillägg på den banan. Hon var även strålande bra i European Championship for Mares i starten innan, men att plocka in 20 meter på Lipstick Tooma är ingen lek.
 • Loes kördes i ledningen senast på Jägersro och det fanns fog för det offensiva upplägget. Hon testas säkert där på nytt, men det blir svårare att hålla hela vägen.
 • Darah Bibo fick jaga från femte utvändigt senast och spurtade bra bakom Loes. Från sjundespår på tillägg är det långt ifrån säkert att hon hamnar bra till direkt och därmed bir hon bara en outsider för oss.
 • Laleh Pellini var bara okej senast, men kan lyfta nu om hon får ett rygglopp.

Spetsjakten: När inte Loes har någon häst på utsidan så ska hon ha toppcahns att ta hand om ledningen.

Avd 4 – Svenskt Trav-Oaks, 2.140 meter autostart

 • Barbro Kronos övertygade stort i Oakskvalet då hon joggade 1.12,9 tillsyns okörd. Trixton-dottern har övertygat på oss och då vi inte tror att loppet är så enkelt att vår andra A-häst bara glider till ledningen och får hållas i lugnt tempo så säger vi fördel för Barbro Kronos.
 • Fakta

  RANKING

  4 Barbro Kronos
  3 Hoboken Am

  2 Beauty Kronos
  9 Ester Wibb
  10 Nikita Sunrise
  1 Eagle Eye Sherry
  7 Chablis Ribb
  6 Beware Kronos

  5 Heloise Am
  12 Crashed Eggs
  11 Wallawalla Broline
  8 Circus

  Expandera
  Den andra A-hästen som nämns är givetvis Hoboken Am. Även om hon såg ut att göra sitt arbete med lätthet vid försöksvinsten, men här hårdnar konkurrensen och det är ingen garanti för att hon bara kan glida till ledningen utan att det kostar nånting.
 • Beauty Kronos visade bra inställning då hon avgjorde bakifrån i försöket. Nu är det tal om såväl barfotakörning som jänkarvagn på och det är faktorer som helt klart kittlar.
 • Ester Wibb såg också jättebra ut i kvalet och an komma att tävla barfota runt om nu i finalen. Hon var inte supervässad inför det loppet enligt rapporten utan ska kunna gå framåt med genomköraren.
 • Nikita Sunrise sköt till bra bakom Beauty Kronos senast. Hon har en vass speed att tillgå när hon får spara den.

Spetsjakten: Eagle Eye Sherry är mycket startsnabb och tar nog ledningen om kusken vill. Beauty Kronos kan jag se öppna bättre än hon hittills visat och utifrån lär Chablis Ribb skickas med full kraft då hon visat häftig startsnabbhet när hon verkligen laddats. Nej, vägen fram för att eventuellt överta ledningen för Hoboken Am behöver inte vara den raka.

Avd 5 – Klass I, final, 2.140 meter autostart

 • Moses höll tempot uppe utvändigt ledaren senast och stod pall för det offensiva upplägget. Gången innan vann han på ett övertygande sätt från ledningen och det är tveklöst så att den här hästen har funnit en nivå till. Han ska gälla som favorit från det här perfekta läget.
 • Fakta

  RANKING

  2 Moses
  3 Manuzio Hanover
  4 Viscount

  12 Exclusive Matter
  11 Arden Wise As
  1 Iceland Falls

  5 Kalashnikov
  10 Vien Ici
  8 Martin Tooma
  6 Got To Dash

  9 B.T.’s Viclando
  7 Enriko Ha

  Expandera
  Manuzio Hanover
  galopperade under anfall in mot upploppet senast. Han såg inte trött ut i det skedet och kan ta snabb revansch om han presterar som han gjorde på Bergsåker gången innan.
 • Viscount svarade fint från ledningen vid försöksvinsten på Romme. Då som nu aviseras det skoryck och det får honom att bli snabbare.
 • Exclusive Matter höll undan på ett bra sätt från ledningen senast och var då nere på tider som de bästa sprang i derbyfinalen. Från spår tolv är givetvis uppgiften mycket mer besvärlig.
 • Arden Wise As underpresterade å det grövsta senast på Jägersro och var påtagligt nedsatt av något den dagen. Den insatsen gör honom otroligt svårbedömd.

Spetsjakten: Iceland Falls är rask iväg och har vettig chans att hålla upp innerspåret, men frågan är om han inte släpper till Moses om han blir synad ut på första långsidan?

Avd 6 – Svenskt Trav-Kriterium, final, 2.640 meter autostart

 • San Moteur kliver ut i Kriteriefinalen som obesegrad efter fem starter och är svår att tippa emot. Hästen tycks faktiskt ha det mesta och ska dessutom lättas i balansen nu vilket kan påverka hans rörelsemönster extra positivt. Given tipsetta i våra ögon.
 • Fakta

  RANKING

  2 San Moteur
  5 Önas Prince
  3 Brambling
  1 Head Run

  10 Manny Muscle
  9 Henry Flyer Sisu
  8 Hell Bent For Am
  6 Twigs Honor

  7 Beacon Kronos
  4 A Good Point
  11 Black and Quick
  12 Fire Piston

  Expandera
  Per Nordström pratar i ordalag om Önas Prince som ”den bäste jag har tränat” och det är givetvis ord som sticker ut med tanke på hur många fina unghästar han plockat fram. Hästen stod för en häftig svepning i kvalet där han gick runt fältet via en läcker långspurt och måste räknas även här.
 • Brambling tog Örjan Kihlström dödens med halvvägs in i loppet senast och det upplägget fanns det full täckning för. Mamman Deepdish var riktigt hetsig och drog gärna iväg, men den här hästen tycks hålla sig på mattan. Utvecklingskurvan pekar så pass spikrakt uppåt att han måste räknas här också.
 • Head Run har gjort lika många (eller få…) starter som San Moteur, men känns på något sätt ändå mer orutinerad som typ betraktad. Han får plats i A-gruppen, men slår ändå lite ur underläge.
 • Manny Muscle avslutade starkt bakom Önas Prince i kvalet och får inte glömmas bort.

Spetsjakten: Head Run och San Moteur kan båda öppna bra, men frågan är om någon av dem verkligen kan hålla ut raske Önas Prince.

Avd 7 – Bronsdivisionen, final, 2.140 meter autostart

 • Pleasure For Cash har varit ”spårtorsk” två starter i följd, men inte gjort en milimeter sämre insatser än vid segrarna. Den här hästen har verkligen stabiliserat sig och tycks nu leverera varje gång vilket inte var fallet tidigare. Vi känner oss trygga vid att han är bästa hästen här och kan absolut se honom vinna från positionen utvändigt ledaren.
 • Fakta

  RANKING

  2 Pleasure For Cash

  1 Merritt
  3 Everst Sisu
  5 Anythng For You
  6 Sandsjöns Enzo
  8 Jackpot Vrijthout
  7 Kennedy
  9 Valiant Dream

  4 Mr Clayton J.F.
  11 Kaptah
  12 Wingmaster

  Expandera
  Merritt
  höll starkt utvändigt ledaren senast på Hagmyren och van dessförinna efter att fått ett lopp på rulle. Han kan behöva det här också, men löser det sig blir han farlig.
 • Everst Sisu var jättebra på Solänget där han gick runt fältet torts att det blev långt fram. En likväridg insats här gör honom högaktuell för segerstiden.
 • Anything For You var sämre senast på Hagmyren och det är möjligt att den tredje starten inom loppet av fyra veckor satte ner honom. Nu har han fått vila ytterligare en vecka och det kan säkert göra honom gott.
 • Sandsjöns Enzo gör bra lopp för jämnan, men visade lite tveksamma tendenser sista 50 meterna på Åby när det stod och vägde…

Spetsjakten: Mr Clayton J.F. är rask iväg, men frågan är om inte han körs i rygg. Vi kan se Pleasure For Cash överta i nästa skede.

Fakta

V75-FÖRSLAGET SOLVALLA 26 SEPTEMBER

Avd 1: 2 Harran Boko (9,1)
Avd 2: 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10 (11,12)
Avd 3: 7 Lipstick Tooma (14,4)
Avd 4: 2,3,4,9,10 (1,7)
Avd 5: 1,2,3,4,5,6,8,10,11,12 (9,7)
Avd 6: 1,2,3,5,10 (9,8)
Avd 7: 2 Pleasure For Cash (1,3)

2.500 rader / 1.250 kronor

Expandera
Krönika