Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V86-tips: Tillbaka i zonen

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Nugget Zon vid 2022 års seger i uttagningslopp till Europaderbyt. Nu tror vi att han vinner V86-lopp på Jägersro. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Nugget Zon vid 2022 års seger i uttagningslopp till Europaderbyt. Nu tror vi att han vinner V86-lopp på Jägersro. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 89 kronor/månad till 899 kronor per år.

Som fyraåring vann Nugget Zon (V86-6) ett uttagningslopp till Europaderbyt, men framgångarna som äldre har inte kommit i den takt man måhända hade förväntat sig.

Nu tycks han dock åter vara riktigt på gång för senaste prestationen som fyra i Silverdivisionen var ett stort utropstecken. Hästen formligen kastade sig över sina konkurrenter över spurtrakan när han var i fritt läge och gick fortast av alla över spurtrakan.
Oavsett om Stefan Persson väljer att köra i ledningen med sin styrning denan gång eller släpper och tar rygg så kittlar det verkligen att gå på Nugget Zon i det här loppet.

Blomsterprinsen (V86-3) fungerade inte på barfotabalans i senaste starten. Nu återgår man till skor och lyckas han bara ta sig loss vilket känns rimligt i ett ojämnt fält så ska han kunna påbörja en ny segerrad.

Här kan du ta del av dagens startlistor till tävlingarna på Bergsåker och Jägersro.

Vill du spela V86 tillsammans med Sulkysport kan du välja mellan följande alternativ:

Sulkysport Lilla V86 – 15 andelar á 95 kr/styck

Sulkysport Stora V86 – 15 andelar á 250 kr/styck

Roliga och troliga

  • Big Little Man (V86-2) kastade sig över konkurrenterna över spurtrakan senast på Lunden och såg dunderbra ut den dagen. Vi kan absolut se honom överraska på nytt om han får gå med i draget bakom favoriten Röde Orm.
  • Blomsterprinsen (V86-3) har inte fungerat som bäst i travet i de två senaste starterna, men i senaste loppet lär det ha berott på att han tävlade barfota. Nu är det åter skor på hovarna och ser vi tillbaka till de prestationer han stod för vid segerloppen tidigare i år så ska han ha jättechans att vinna det här loppet bara han hittar ut.
  • Nugget Zon (V86-6) flög fram i spurten senast på Åby trots att han fick gå i andraspår hela vägen. Klockan visade 1.08 sista 800 meterna och det var ett formbesked som hette duga. Oavsett om Stefan Persson väljer att köra i ledningen här eller ta vinnarhålet så är det i Nugget Zon det stora spelvärdet ligger i det här loppet.
  • B.B.S.Avicii (V86-7) avslutade jättebra senast i Örebro och var inte långt efter vinnaren Victory Venus. Den här uppgiften är inte oöverkomlig på något vis och från ett smaskigt utgångsläge är han glödhet i våra ögon.

Betrodda som lever farligt

  • Heather Zet (V86-1) har gjort fyra bra insatser i år, men fick samtidigt ett tufft lopp i senaste starten och gick sig ganska så ordentligt trött sista biten. Den här uppgiften är inte helt enkel från bakspår och för oss är det givet att gardera denna favorit.
  • Ib (V86-4) är nog fältets mest kapabla häst, men innerspår är inget drömläge för hans del utan här finns det en påtaglig risk att fyraåringen blir över från start. Därmed är det en favorit i fara i ett lopp där ingen konkurrent lär ge honom något gratis.
  • Global Badman (V86-5) var bra vid andraplatsen senast i Bollnäs bakom Gamin Jaba, men vi vågar ändå inte gå fullt ut på honom i den här spårtrappan. Vi har sett Global Badman torska som klar favorit tidigare och tycker att det finns två värdiga utmanare i Chestnut och Night Art.
  • For You (V86-7) hakade på fullt godkänt till andraplatsen senast på Hagmyren, men vi tycker att det handlade om ett enklare sällskap än vad hon stöter på här. Från ett startspår långt ut bakom vingen kan hon få svårt att komma till och vi står över henne helt på systemet som – i nuläget – relativt hårt spelad.
Fakta

V86-FÖRSLAGET 22 MAJ

Avd 1: 1,3,5,8,9,10 (12,6)
Avd 2: 1,2,9,10 (4,5)
Avd 3: 1 Blomsterprinsen (4,10)
Avd 4: 1,2,3,4,5,8,9,10,11 (7,6)
Avd 5: 1,3,8 (4,9)
Avd 6: 3 Nugget Zon (5,9)
Avd 7: 4,5,11 (6,7)
Avd 8: 2,4,5,8,12 (3,6)

9.720 rader / 2.430 kronor