Fokustema
Gårdagens höjdare
Läs senare

Staplar segrar på hög

Tävling i en allt högre klass är inget som kan stoppa King Cole.
Under onsdagskvällen räknade Daniel Wäjerstens förvandlingsnummer hem den fjärde raka segern då lade beslag på segerchecken i Jubileumsstayern.
Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Per Linderoth vinner med Daniel Wäjerstens King Cole och blev vinstrikast av Maharajahs avkommor förra veckan. Foto: Adam Ström/stalltz.se
Per Linderoth vinner med Daniel Wäjerstens King Cole och blev vinstrikast av Maharajahs avkommor förra veckan. Foto: Adam Ström/stalltz.se
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Triumfen var värd 100.000 kronor och innebär att King Cole (e. Maharajah) nu tjänat en halv miljon kronor genom sina fyra senaste segrar.
Samtliga är tagna i följd och tre av dem är plockade över tre varv. Något som uppenbarligen faller King Cole väl i smaken liksom att rattas av Per Linderoth.

Fakta

King Cole

Femårig svartbrun valack e. Maharajah–Striking Pine e. Striking Sahbra

St: 28: 13–4–3, 1.13,6m, 802.235 kr

Ägare: Jussi Hietalahti, Finland.
Uppfödare: Sten & Irja Grönström.

Tränare: Daniel Wäjersten, Bergsåker.

Han satt bakom Wäjerstens häst för tredje starten i följd och kunde kontrollera hem loppet efter att övertagit ledningen i andra kurvan av Versace Face (e. Joke Face).
Via 1.12,5 den avslutande kilometern var King Cole aldrig nära att släppa grepp om loppet och kom i mål på 1.14,1/3.140 meter.
– Det är en stor tävlingsdag det här med väldigt fina hästar i alla lopp. Att då få stå här… ja, det kan inte bli mycket bättre. Hästen har bra styrka och inställning. Hos Daniel Wäjersten har hästen utvecklats otroligt mycket och tagit stora steg, sade Per Linderoth i Solvallas vinnarcirkel och fortsatte:
– I de två senaste loppen har hästen fått överta ledningen och styra det själv, men det är inte så lätt som alla kan tro att inte ha någon på utsidan som strider mot dem.

V75-aktuell halvbror

King Cole anslöt i mitten av december i fjol till Wäjerstens stall och stod då med 205.735 kronor i intjänade prispengar.
Hos Bergsåkerstränaren har hästen räknat hem fem segrar på åtta försök och tjänat ytterligare 596.500 kronor.
– När vi satt och körde på brodden i vintras kändes det att han hade en väldigt god styrka, men snabbheten saknades. Efter vintern och när vi kunde börja träna honom i sanden hände en hel del och han har inte heller varit lika besvärlig som han var i början, säger Daniel Wäjersten som ser mer utveckling i hästen:
– Nu tävlade han barfota runt om igår, men det finns mer att göra. Till exempel har vi inte satt skygglappar på honom.

King Cole utmärker sig i sin syskonskara, men bland modern Striking Pine (e. Striking Sahbra) 1.16,2am/65.696 kr avkommor syns även Livingstone (e. Uncle Lasse) 1.13,2ak/194.000 kr.
Den sistnämnde har fem segrar på elva starter i Petter Karlssons regi och deltar i lördagens Klass II-försök i Örebro.