Fokustema
Åby Stora Pris
Läs senare

Svensk komet till Åby Stora Pris

En svenskfödd hingst som vunnit sju lopp i Frankrike senaste halvåret.
Kennedy är klar för Åby Stora Pris den 13 augusti.
Av
Mathias Hedlund
Kennedy vid en av årets segrar på Vincennes för Gabriele Gelormini. Foto Scoopdyga.com
Kennedy vid en av årets segrar på Vincennes för Gabriele Gelormini. Foto Scoopdyga.com

Erik Bondo-tränade Kennedy (e. Joke Face-Lisa America) är inbjuden och har tackat ja till Åbys storlopp över 3.140 meter med autostart och 1.500.000 kronor till vinnaren.

Stall Panamera Racing betalade 300.000 kronor för Kennedy – finalist i Svenskt Travderby i regi Adrian Kolgjini 2019 – på Am Bloodstock & Courants internetauktion förra hösten. Sedan gick hästen i träning hos Erik Bondo och där har han gjort succé.

Sju segrar på fransk mark, varav fem på Vincennes, har det blivit sedan premiärvinsten i nya regin på nyårsafton 2021.

På ett halvårs tävlande på fransk mark har Kennedy sprungit in 183.300 euro! Totalt har Kennedy gjort 61 starter (13–8–5) och sprungit in drygt tre miljoner kronor.

– Kennedy är en riktigt fin häst som aldrig har gjort mig besviken. Det ska bli roligt att komma till Åbytravet och testa honom och jag tror att jag har en häst som kan överraska stort. Det blir Gabriele Gelormini som kommer att köra Kennedy den 13 augusti, säger Erik Bondo i ett pressmeddelande.

Därmed är fyra hästar helt klara för Åby Stora Pris. Besked väntas från inbjudne Stoletheshow (e. Dream Vacation) och gårdagens vinnare av Malmö Stads Pris, Staro Leonardo (e. Make It Happen), som fått ett wildcad som vinnare av Summer Meeting Stayer-serien och dessutom får välja startspår i finalen.

Klara för Åby Stora Pris:

  • Hail Mary (e. Googoo Gaagaa) – Daniel Redén
  • Best Ofdream Trio (e. Nad Al Sheba) – Erik Killingmo
  • Milligan’s School (e. Yankee Glide) – Stefan Melander
  • Kennedy (e. Joke Face) – Erik Bondo