Fokustema
Flera nyheter för Sulkysport
Läs senare

Tidningen en dag tidigare, fler startlistor, Spelstugan

Här är en glad nyhet för alla Sulkysportläsare: Från och med nummer 38 byter vi utgivningsdag så att tidningen når läsarna en dag tidigare. Det blir då också startlistor till fler tävlingsdagar i tidningen. Här på hemsidan sulkysport.se blir det också förändringar: vi lanserar nyheten Spelstugan.
Av
Lars G Dahlgren
Upplåst för dig som är prenumerant
Sulkysport – en dag tidigare!
Sulkysport – en dag tidigare!

De som brukar få sin Sulkysport i brevlådan på torsdagen får den från och med den 19 september på onsdagen istället. Det gäller förstås också e-tidningen som publiceras vid midnatt mellan tisdag och onsdag istället för som hittills mellan onsdag och torsdag. I de delar av landet där papperstidningen nått läsarna på fredagen kommer den istället fram på torsdagen.

Fakta

Fakta

  • Sulkysport byter utgivningsdag redan från och med nummer 38. Den kommer ut onsdag-torsdag 19-20 september istället för torsdag 20-fredag 21. Förändringen är permanent.
  • Startlistor till V86, V64 torsdag, V64 fredag, V75 lördag och GS75/Extra V75 söndag publiceras från och med då i tidningen. Det är en utökning av antalet startlistor från nuvarande V64 fredag, V75 lördag och GS75/Extra V75 söndag.
  • På hemsidan sulkysport.se startas Spelstugan som läggs bakom inloggningsvägg förbehållen prenumeranter. Där publiceras färska analyser och jämfört med papperstidningen hittar prenumeraneterna där exklusivt material gällande V86 på onsdagar och GS75/Extra V75 på söndagar.
Expandera

I våras och försomras gjordes läsarundersökningar som gav oss det mycket glädjande svaret att Sulkysport hamnar oerhört högt på omdömet ”helhetsbetyg”. 98 procent (jo, det är faktiskt sant!) av de som svarade i läsarundersökningarna gav höga betyg. Företaget som gjorde undersökningarna (Axand) konstaterade i sin analys att ”svaren i undersökningen visar tydligt att Sulkysport är en välläst och omtyckt tidning” och ”läsarna ger genomgående mycket höga betyg. Tidningen uppfattas som lättläst, intressant, en bara informationskälla om trav samt snygg layoutmässigt”.

Sådan positiv feedback stärker och sporrar förstås oss som jobbar med Sulkysport och gör oss stolta över det vi gör. Samtidigt finns det, naturligtvis och som alltid, saker som kan förändras till det bättre. Av de önskemål läsarna framförde var en central sak att förbättra distributionen. Detta tillgodoser vi nu genom att byta utgivningsdag. Tidningen ska helt enkelt nå läsarna en dag tidigare.

En annan sak som efterfrågades var ”fler startlistor”. Det åtgärdar vi också med att byta utgivningsdag. Från och med vecka 38 publiceras i papperstidningen startlistor till V86 onsdag, V64 torsdag, V64 fredag, V75 lördag och GS75/extra V75 söndag. Detta utan att minska på utrymmet och antalet sidor för nyheter, reportage och fakta.

V75-sidorna blir kvar som de är nu i tidningen. Analyser och intervjuer när det gäller de andra dagarnas spel stuvas om och hamnar på hemsidan sulkysport.se där de förbehålls prenumeranter (läggs bakom inloggningsvägg). Detta material samlas under ”Spelstugan”. Denna ska förutom att vara allmänt vägledande för spelarna också göras så nära inpå tävlingarna att den kan ge tips om vilka hästar som har högt spelvärde förhållande till hur mycket de är streckade på de stora spelen.

Spelstugan nås på hemsidan enkelt genom samma inloggning som används för att läsa e-tidningen; kundnummer och postnummer. Kundnumret hittas på baksidan av tidningen eller på din senaste faktura. Har du fått en orderbekräftelse via mail på din prenumeration fungerar även detta nummer som inloggning. Är du utlandsprenumerant skriver du in ditt kundnummer och ditt land i versaler istället för ditt postnummer.

Här tecknar du prenumeration på Sulkysport.

Just nu har vi fina prova-på-erbjudanden! Inget krångel med fakturor och uppsägningstider.

Fokustema
Coronaviruset
Läs senare

Troligen fortsatt travstopp i Norge

Det mesta talar för att tävlingsstoppet i den norska travsporten kan sträcka sig till minst i mitten på juni.
Av
Lars G Dahlgren
Upplåst för dig som är prenumerant

Men Det Norske Travselskap håller fortfarande tummarna för att helsedirektoratet ska medge ett undantag gällande att all norsk idrott är inställd, eftersom syftet med tävlingarna ska vara att hålla igång hästnäringen.

Den norska statsministern Erna Solberg har tillsammans med andra ledamöter i den norska regeringen idag haft en stor genomgång av covid 19-läget i Norge. Det aviserades att det veckorna efter påsk blir ett antal lättnader i de stenhårda restriktioner som den norska befolkningen varit underkastad de senaste veckorna. Till exempel öppnar förskolorna måndag den 20 april och lågstadieeleverna får liksom de som går på gymnasier och högskolor återvända till skolorna en vecka senare. Övernattningar på fritidsboende (”hyttene”) tillåts också igen från 20 april, till exempel.

Men Erna Solberg var samtidigt tydlig med att allt annat än det som nu specifikt beslutat ska öppnas igen under andra halvan av april (alltså huvudsakligen skolverksamhet) kommer att förbli stängt. Där ingår alla kultur- och idrottsevenemang, till vilken även trav- och galoppsport räknas. Inte förrän i början av maj väntas nya besked om idrottsevenemang kan tillåtas gå igång igen från den 15 juni.

Det här innebär att det verkar vara litet hopp om att travtävlandet kommer igång igen i Norge under de närmaste två månaderna!Och det innebär i så fall att storhelgen med Oslo Grand Prix, i början av juni, inte kommer att köras, åtminstone inte vid den planerade tidpunkten.

Men Det Norske Travselskap har inte gett upp. DNT ligger inne med en begäran hos det norska hälsodirektoratet om att tävlande i strikt kontrollerad omfattning ska tillåtas börja igen; kanske på en endaste bana (Jarlsberg) och i så fall med restriktioner liknande det som gäller i Sverige för travtävlingar – alltså utan publik och med stallbacken betraktad som arbetsplats.

– Vi önskar att köra travlopp utan publik närvarande för att ta vara på hästnäringen. Det är det bärande argumentet i vår skrivelse till hälsodirekttoratet, säger DNT:s generalsekreterare Svein Morten Buer till tgn.no.

Direktoratet har ännu inte svarat på skrivelsen.

Fokustema
Markaffär
Läs senare

Bostäder byggs på Gävletravets parkering

Det är på gång att byggas bostäder på en del av Gävletravets parkering, berättar idag Gefle Dagblad och Arbetarbladet.
– Det här är resultatet av en markaffär vi gjorde 2017-18, säger Gävletravets chef Kent Modin.
Av
Lars G Dahlgren
Upplåst för dig som är prenumerant

Det är Skanska som ska bygga bostäder på en tomt på cirka 12.000 kvadratmeter som varit en del av Gävletravets parkering vid huvudentrén. Marken ägdes av travsällskapet, och såldes för två-tre år sedan för cirka 20 miljoner kronor för att projekteras för bostadsbyggande.

– Nettot på försäljningen, kommunen skulle till exempel ha fem miljoner kronor för bland annat detaljplanarbetet, och så blev det ju skatt också, har redan återinvesterats i anläggningen. Huvudsakligen handlar det om omläggning av banan för fem miljoner kronor och renovering av restaurangen, säger Kent Modin.

Det som ska byggas i en första etapp är 68 bostadsrättslägenheter och projektet har arbetsnamnet ”BoKlok travbanan”. Inflyttning är planerad till sommaren-hösten 2021.

Fokustema
Jobbyte
Läs senare

Broberg till Svensk Travsport

Örebrotravets chef Claes Broberg börjar på det som varit Mattias Stenbys tjänst som sportsamordnare på Svensk Travsport.
Av
Lars G Dahlgren
Upplåst för dig som är prenumerant

Broberg började på Skelleftetravets sekretariat och har de senaste elva åren arbetat på Örebrotravet, nu med titeln verkställande direktör och sportchef.

Tjänsten som sportsamordnare innefattar i första hand propositionsskrivning och startanmälningar, plus licensfrågor. Broberg tillträder på Svensk Travsport i juni och nu måste förstås som nästa steg Örebrotravet hitta en ny chef.

Sport