Fokustema
Flera nyheter för Sulkysport
Läs senare

Tidningen en dag tidigare, fler startlistor, Spelstugan

Här är en glad nyhet för alla Sulkysportläsare: Från och med nummer 38 byter vi utgivningsdag så att tidningen når läsarna en dag tidigare. Det blir då också startlistor till fler tävlingsdagar i tidningen. Här på hemsidan sulkysport.se blir det också förändringar: vi lanserar nyheten Spelstugan.
Av
Lars G Dahlgren
Sulkysport – en dag tidigare!
Sulkysport – en dag tidigare!

De som brukar få sin Sulkysport i brevlådan på torsdagen får den från och med den 19 september på onsdagen istället. Det gäller förstås också e-tidningen som publiceras vid midnatt mellan tisdag och onsdag istället för som hittills mellan onsdag och torsdag. I de delar av landet där papperstidningen nått läsarna på fredagen kommer den istället fram på torsdagen.

Fakta

Fakta

  • Sulkysport byter utgivningsdag redan från och med nummer 38. Den kommer ut onsdag-torsdag 19-20 september istället för torsdag 20-fredag 21. Förändringen är permanent.
  • Startlistor till V86, V64 torsdag, V64 fredag, V75 lördag och GS75/Extra V75 söndag publiceras från och med då i tidningen. Det är en utökning av antalet startlistor från nuvarande V64 fredag, V75 lördag och GS75/Extra V75 söndag.
  • På hemsidan sulkysport.se startas Spelstugan som läggs bakom inloggningsvägg förbehållen prenumeranter. Där publiceras färska analyser och jämfört med papperstidningen hittar prenumeraneterna där exklusivt material gällande V86 på onsdagar och GS75/Extra V75 på söndagar.
Expandera

I våras och försomras gjordes läsarundersökningar som gav oss det mycket glädjande svaret att Sulkysport hamnar oerhört högt på omdömet ”helhetsbetyg”. 98 procent (jo, det är faktiskt sant!) av de som svarade i läsarundersökningarna gav höga betyg. Företaget som gjorde undersökningarna (Axand) konstaterade i sin analys att ”svaren i undersökningen visar tydligt att Sulkysport är en välläst och omtyckt tidning” och ”läsarna ger genomgående mycket höga betyg. Tidningen uppfattas som lättläst, intressant, en bara informationskälla om trav samt snygg layoutmässigt”.

Sådan positiv feedback stärker och sporrar förstås oss som jobbar med Sulkysport och gör oss stolta över det vi gör. Samtidigt finns det, naturligtvis och som alltid, saker som kan förändras till det bättre. Av de önskemål läsarna framförde var en central sak att förbättra distributionen. Detta tillgodoser vi nu genom att byta utgivningsdag. Tidningen ska helt enkelt nå läsarna en dag tidigare.

En annan sak som efterfrågades var ”fler startlistor”. Det åtgärdar vi också med att byta utgivningsdag. Från och med vecka 38 publiceras i papperstidningen startlistor till V86 onsdag, V64 torsdag, V64 fredag, V75 lördag och GS75/extra V75 söndag. Detta utan att minska på utrymmet och antalet sidor för nyheter, reportage och fakta.

V75-sidorna blir kvar som de är nu i tidningen. Analyser och intervjuer när det gäller de andra dagarnas spel stuvas om och hamnar på hemsidan sulkysport.se där de förbehålls prenumeranter (läggs bakom inloggningsvägg). Detta material samlas under ”Spelstugan”. Denna ska förutom att vara allmänt vägledande för spelarna också göras så nära inpå tävlingarna att den kan ge tips om vilka hästar som har högt spelvärde förhållande till hur mycket de är streckade på de stora spelen.

Spelstugan nås på hemsidan enkelt genom samma inloggning som används för att läsa e-tidningen; kundnummer och postnummer. Kundnumret hittas på baksidan av tidningen eller på din senaste faktura. Har du fått en orderbekräftelse via mail på din prenumeration fungerar även detta nummer som inloggning. Är du utlandsprenumerant skriver du in ditt kundnummer och ditt land i versaler istället för ditt postnummer.

Här tecknar du prenumeration på Sulkysport.

Just nu har vi fina prova-på-erbjudanden! Inget krångel med fakturor och uppsägningstider.

Prova e-tidningen
för endast 1 kr första månaden
Läs digitalt var du vill och när du vill
Inga fakturor, ingen bindningstid, avsluta när du vill
Ordinarie pris 89 kr/mån
Beställ
Prova Sulkysport
för endast 39 kr första månaden
Läs även digitalt var du vill och när du vill
Inga fakturor, ingen bindningstid, avsluta när du vill
Ordinarie pris 150 kr/mån
Beställ
Fokustema
Investering
Läs senare

Ny banbelysning på Axevalla

Axevalla investerar nio miljoner kronor i ny banbelysning under våren.
Av
Lars G Dahlgren

– Det är den största investering som Axevalla gjort på många år, skriver vd:n Roger Moström i ett pressmeddelande.

Arbetet med den nya banbelysningen börjar under våren och ska vara klart i god till Stochampionatshelgen i juli.

Det är inte bara banbelysningen som moderniseras och förbättras. Även stallbacken ska få ny belysning.

Fokustema
Tisdagstävlingar
Läs senare

Fina hästar i små fält

Nästa tisdag körs Grains lopp på Solvalla. Blott fem treåringar vill tävla om förstapriset på 100.000 kronor.
Av
Ola Lernå
Belker krigade ned Alien Kronos vid senaste mötet. På tisdag möts treåringarna på nytt på Solvalla. Foto Mia Törnberg
Belker krigade ned Alien Kronos vid senaste mötet. På tisdag möts treåringarna på nytt på Solvalla. Foto Mia Törnberg

Vinnaren av Svensk Uppfödningslöpning, Belker (e. Scarlet Knight) är en av dessa och han ställs bland annat mot Alien Kronos (e. Infinitif). Duon bjöd på en härlig fight i sin senaste start där Belker gick segrande ur striden.

Ytterligare ett treåringslopp, stängt vid 49.000 kronor för ston, har lockat sex hästar med ett förstapris på 70.000 kronor.

Sex fyraåringar kommer ut och tampas om 70.000 kronor där Stoletheshow (e. Dream Vacation) får möta sina krafter med Viking Grace (e. Jimmy William).

Startlistorna till Solvallas tävlingar på tisdag är klara i eftermiddag.

Fokustema
Totomater
Läs senare

Östersundsbutik bästa ombud

I “ATG Sales Awards”, prisas landets bästa spelbutiker i olika kategorier. Ica Kvantum Lillänge i Östersund räknas som den bästa ATG-butiken i landet.

Av
Lars G Dahlgren

Av åtta kategorier är “Årets Butik” det mest prestigefulla priset och i år vannIca Kvantum Lillänge i Östersund.

Juryns motivering lyder:

”ICA Kvantum Lillänge har ett stort fokus på samhällsansvar. Butiken samarbetar med travsporten och det lokala föreningslivet för att stärka sin hemstad. Man engagerar sig i barn och ungdomars liv genom internationella välgörenhetsprojekt. Allt detta blir möjligt med ett starkt driv och ett engagemang utöver det vanliga.”
Halva insatsen från butikens andelsspel på populära spelformer, såsom V75 och V86, går till ett projekt i Nicaragua som stödjer funktionsnedsatta barn. Dessutom arbetar butiken aktivt med aktiviteter tillsammans med den lokala travbanan och hockeylaget.”

Samtliga vinnare ATG Sales Awards 2019:


Årets ATG-butik: Ica Kvantum Lillänge, Östersund
Årets Harrybutik: Snusboa, Stenungssund
Årets Andelsbutik: Direkten Spel på Direkten, Bollnäs
Årets Tillsammansbutik: VinnaTillsammans, Eskilstuna
Årets V75-butik: Direkten Spel på Direkten, Bollnäs
Årets Medlemsbutik: Direkten Stockholms Turaffär
Årets Sverigelottenbutik: City Gross, Norrköping
Årets Telekontantbutik: Tensta Spel och Tobak

Källa: pressmeddelande från ATG