Fokustema
Gårdagens höjdare
Läs senare

Tredje gången gillt

Efter att inlett med två femteplatser blev det tredje gången gillt för Run N'Cola vid torsdagskvällens Klass II-försök på Dannero.
Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Mattias Djuse tränar Run N'Cola som vann Klass II-försök på Dannero. Foto Simon Hagen/Sulkysport
Mattias Djuse tränar Run N'Cola som vann Klass II-försök på Dannero. Foto Simon Hagen/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Bar Hopping-sonen hade slutat femma i Klass II-försök i såväl Gävle som Östersund, men nu fick han alltså kliva upp överst på prispallen.
Mattias Djuses valack var utan chans att försvara innerspåret bakom bilen, men tog sig ut i andra utvändigt efter 600 meter.
När Cornerstone (e. Wellino Boko) slog på galopp när 650 meter återstod blev Run N’Cola utan draghjälp och hade ledaren Behind Lord (e. Lord Capar) kvar att brotta ner.
En tuff uppgift och det blev rejäl strid hela vägen in till linjen, men med minsta möjliga marginal så avgjorde Run N’Cola loppet till sin fördel.
Segertiden skrevs till 1.12,1a/1.640 meter och förstapriset uppgick till 110.000 kronor.
– Som jag befarade blev det svårt att hålla ut Behind Lord från början. Det löste sig bra, men samtidigt var han med i körningen och fick gå utan rygg sista 600 meterna. Han var bra idag, men jag trodde faktiskt att det skulle bli enklare i slutkurvan. Han kändes stark i det skedet men Per Linderoth som körde Behind Lord är en jäkel på att få hästarna att gå hela vägen in till mål, sade Magns A Djuse i Danneros vinnarcirkel.

Två svenskfödda

Run N’Cola ser ostartade Keystone Cola (e. Explosive Matter) som mor. Hon har fem avkommor i startbar ålder varav Keystone Chaos (e. Andover Hall) 1.10,6ak/$122.654 är hennes mest framgångsrike.

Fadern Bar Hoppings (e. Muscle Hill) första kull i USA, som nu är fyra år, innehöll 61 avkommor. Bland dem finns toppstoet Bella Bellini, som i regi Nifty Norman vann Hambletonian Oaks och Breeders Crown under fjolåret. I prispengar har hon dragit in 1.115.898 dollar och travade 1.09,7ak vid segern i Hambo Oaks.

På hingstsidan är han pappa till In Range (e. Bar Hopping-Ilia), 1.09,0/$824.878, som tävlat framgångsrikt under två säsonger för Marcus Melander.

Snabbaste avkomman hittills är Yonkers Trot-vinnaren ($500.000), Johan Palema, som deluppfödaren Karl-Erik Bender köpte loss för 40.000 dollar som ettåring. I regi Åke Svanstedt har hästen sprungit in 591.583 dollar och travat 1.08,9a/1.609 meter.

På svensk mark är Run N’Cola hans framgångsrikaste avkomma av de blott två avkommorna som nu är fyra år gamla. Hästen har nu fem segrar på tio starter och tjänat 210.400 kronor, men sexsiffrigt har även Icebreaker Sisu, 1.14,0am/104.400 kr nått med en seger på sju starter.