Fokustema
Halmstad V75
Läs senare

V75-jackpot: ”Han är bästa chansen”

V75 på hemmaplan och landets störste tränare Johan Untersteier tar ut sju av stallets 174 hästar inom V75.
Vem är bästa segerchansen i jackpotomgången?
Av
Mathias Hedlund
Johan Untersteiner. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Johan Untersteiner. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport

Johan Untersteiner blev stortränare ”över en natt” när pappa Peters hästar flyttade in på Johans träningslista vid årskiftet förra året. Idag finns 174 hästar i stallen hos Untersteiner, som med 27,4 miljoner kronor inkört till stallet förra året var fyra bland de svenska tränare bakom tättrion Daniel Redén, Timo Nurmos och Tomas Malmqvist.

Nu väntar V75 på hemmaplan och Untersteiner har välladdat med sju starthästar, fördelade i fem avdelningar.

Så här sade han om hästarna till V65 Direkt:

Tearsinheaven (V75-1) en väldigt bra prestation efter galopp näst senast. Sedan blev han sjuk en stund, men var bra i comebacken och jag tror en bra prestation igen. Det är en talangfull häst som det gick grus i maskineriet för som treåring, men han kommit tillbaka och kommer undan för undan. Jag har en bra häst, men har stor respekt för favoriten (Con Crowe, reds. anm.) som kanske är ännu hårdare än vad min häst är.

Luther King Boko (V75-2) gör jämna bra prestationer varje gång. Nu är det lite tuffare på V75 och han får smyga med och ta en bra placering i första hand från bakspår.

Woodbury Wine (V75-5) var bra senast när hon kom tillbaka efter uppehåll. Han kunde vinna fast han satt en bit bak i kön och hästen gjorde det bra. När hon varit bra så har hon varit riktigt bra, hon har slagits mot riktigt tuffa fyraåringsmärrar. Hon har passande läge och hon är riktigt kvick bakom bilen, vi får vara med från början och se vad som händer.

– För Precious Lane (V75-6) stämde det bra med positionerna senast och hon behöver tur med det igen. Jag hoppas att det löser sig från början. Hon har likvärdigt utgångsläge som senast och kan hon slinka ned i andraspår kan hon tar en topp tre-placering.

Jag har bra känsla och tror på en fin prestation igen

– Jag har bra känsla för Unique Creation (V75-7). Jag körde jobb med honom i torsdags och hästen kändes bara fin. Jag tror på en fin prestation igen.

Vinci Nice (V75-7) har gjort jättebra prestationer på sistone, men nu går han upp en klass till silver. Jag hoppas att han kommer till från början, han är inte jättesnabb första biten och det vill till att det stämmer i början. Han ska köras snällt.

Behind The Bars (V75-7) kom helt snett på det senast och hamnade sist, men spurtade bra i skymundan. Nu han han bakspår igen, men snabbare startryggar. Från en vettig position tar han många till slut.

Bästa segerchansen?
– Unique Creation är bästa chansen, sedan kommer Tearsinheaven. Dessa tycker jag höjer sig över mängden, sade Untersteiner till V65 Direkt.