Fokustema
Morgonsvepet
Läs senare

Visbys största tävlingsdag

Prix d’Amérique-häst till Per Henriksen. Gotlands största travkväll. Norska toppar till Östersund. Nordströms överklagande avvisat – igen. Det är några av punkterna i onsdagens Morgonsvep.
Av
Lars G Dahlgren
Upplåst för dig som är prenumerant
Makethemark. Foto: Mia Törnberg/Sulkysport
Makethemark. Foto: Mia Törnberg/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 89 kronor/månad till 899 kronor per år.

1 Gotlandslöpningen är Visbytravets höjdpunkt under säsongen och i historiken bakom loppet sticker ett namn ut: Stig H Johansson! Sedan 1987 har loppet körts och Stig H inledde med att vinna de fem första upplagorna, först med Bosse Boss (e. Wind Boss) och sedan fyra gånger i rad med Gotlandsfödde stjärnan Piper Cub (e. Tibur).
Sedan dess har Stig H Johansson vunnit loppet ytterligare nio gånger som tränare: Digger Crown (e. Lindy´s Crown) vann tre gånger, Storstadsbusen (e. Ata Star L.) tog två segrar medan Clipton (e. Brandy Hanover), Au Revoir H. (e. Nuclear Kosmos), Victory Tilly (e. Quick Pay) och Perfectly Enough (e. Express It) triumferat en gång vardera.

På senare år har Daniel Redén tagit över rollen, då han tränat vinnaren fyra av de sex senaste gångerna. Bland dessa finns tidernas snabbaste vinnare Love Matters (e. Explosive Matter), som slog till på 1.10,0 över medeldistans med bilstart för tre år sedan. I år saknas dock hästar från både Stig H Johansson och Daniel Redén i storloppets startlista.

Senaste vinnarna av Gotlandslöpningen
År, vinnare (far) – Kusk – Tränare – Segertid

 • 2016 Västerboonthenews (e. Credit Winner) – André Eklundh – Patrik Södervall – 1.12,1
 • 2017 Whitehouse Express (e. Yankee Glide) – Örjan Kihlström – Daniel Redén – 1.11,4
 • 2018 Love Matters (e. Explosive Matter) – Örjan Kihlström – Daniel Redén – 1.10,0
 • 2019 Perfect Spirit (e. Andover Hall) – Örjan Kihlström – Daniel Redén – 1.11,7
 • 2020 Romanesque (e. Love You) – Björn Goop – Björn Goop – 1.12,1

***

2 Ikväll är det dags för årets upplaga av Gotlandslöpningen som verkligen inte behöver skämmas för sig med 150.000 kronor till vinnaren.
Här finns ärrade veteraner som 2018 års Elitloppstvåa Nadal Broline (e. Yankee Glide) – då i träning hos Reijo Liljendahl och numera hos Björn Goop – och 2019 års Elitloppstrea, Petri Salmela-tränade Makethemark (e. Maharajah). Tillsammans har duon sprungit in en bit över 20 miljoner kronor.

Dessa ställs främst mot sexårige Jaguar Dream (e. Love You) med blott 26 starter innanför västen efter ett 20 månader långt tävlingsuppehåll från maj 2019 till januari 2021!

Startlistorna till tävlingarna i Visby (första start 18.30) bjuder på fler godbitar. Förutom Visby tävlas det även på Bergsåker (start 17.45) ikväll och bland hästarna som sticker ut på Sundsvallsbanan finns treåria stoet Kashmir River (e. Django Riff), som i sin enda start hittills segrade på vassa 1.15,2/2.140 meter voltstart. Björn Röcklinger tränar och Petter Lundberg kör stoet.

Här är startlistorna till onsdagens tävlingar.

Och här kan läsas om Fredrik Persson och hans bidrag Monark Newmen i Gotlandslöpningen.

Tips till, och analyser av, kvällens V86-lopp publiceras här på sulksyport.se vid lunchtid.

***

3 En av de vinstrikaste danskfödda hästarna genom tiderna, Valokaja Hindö (e. Great Challenger – Hindö Enghave), 1.09,3ak/€791.000, lämnar Jean-Michel Bazire och flyttar till Per Henriksen på Åby.

Det har berättats av tgn.no, där hästens norske ägare Erik Djuve (mest känd som ägare till kallblodige världsrekordhållaren Spikeld) också berättar att det är skatteskäl som är huvudorsaken till att Valokaja Hindö nu hamnar hos Per Henriksen istället för hos någon norsk tränare.

Valokaja Hindö när han var knappt slagen tvåa bakom Bold Eagle i Grand Prix de Wallonie. Foto: Gerard Forni.

Jean-Michel Bazire har haft den nu tioårige Valokaja Hindö sedan hösten 2018 och det har varit en framgångssaga. Över 500.000 euro insprunget sedan dess och Valokaja Hindö har vunnit ett grupp II- och två grupp III-lopp. I vintras var han också med i Prix d’Amérique. Valokaja Hindö startade så sent som i söndags i sprinterloppet för äldre eliten i La Capelle där han slutade oplacerad 1.10,4.

***

4 Anmälningstiden till uttagningarna till Kallblodsderbyt och Derbystoet, som körs nästa tisdag i Östersund, går ut nu på onsdagmorgonen. I Derbyt blänker Öystein Tjomslands kulletta Tangen Bork (e. Bork Odin – Tangen Stöva), 1.21,2ak*/1,3 miljoner norska kronor, upp bland de som är anmälda. Tangen Bork vann förra året norska Kriteriet och Biris Uppfödningslopp och har i år som fyraåring ännu inte haft någon häst före sig i mål. Han genrepade inför Derbykvalet med att vinna på 1.21,2a/1.640 i Bollnäs, den näst snabbaste tiden av en fyraåring någonsin i Sverige. Även Brenne Bas (e. Horgen Tore – Brenne Järva), 1.24,3am/700.000 norska kronor, vilken vann svenska Kriteriet förra året och tränas av Öystein Tjomsland är med i Derbykvalen.

Bland de svenskfödda som är anmälda kan nämnas att toppsatammade Eld Tekno (e. Tekno Odin – Eldsiri), 1.25,4am/360.944 kr, efter att ha lämnat Jan-Olov Persson efter den senaste starten (Sleipners Fyraåringslopp som Tangen Bork vann på 1.21,2) debuterar i Oskar Kylin Bloms regi.

Kallblodsderbyt och Derbystoet körs i Östersund den 4 augusti och förstapriserna i respektive final är 700.000 kronor i Kallblodsderbyt och 450.000 kronor i Derbystoet.

***

5 Per Nordström har överklagat två avstängningar för oreglementsenlig drivning till Svensk Tavsports Överdomstol i år och fått avslag i båda. Först överklagade han påföljden (sex dagars avstängning och 10.000 kronor i böter) efter Önas Prince i Konung Gustaf V:s Pokal, vilket överdomstolen fastställde, och utfallet blev detsamma efter Felix Orlandos E3-seger på Färejstad den 4 juli, då domarna satte sex dagars avstängning och 9.750 kronor i böter för brott mot drivningsreglerna.

Per Nordström. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport

Per Nordström ansåg att han dömts felaktigt för felaktigt bruk av körspö för att han ”duttat med körspöet mot hästens svans ett tiotal gånger på upploppet”. Det var enligt kusken”duttar” utan någon som helst kraft i syfte att hålla hästen skärpt. Per Nordström passade i behandlingen av ärendet i överdomstolen också på att kritisera hur det döms i loppen i rent allmänna ordalag: ”Måldomarna har väldigt olika bedömningar vad avser drivningsförseelser. Det finns ingen konsekvens i bedömningarna. ST måste ta tag i detta.

Svensk Travsports Överdomstol fann dock att Färjestads måldomarnämnd utdelat en påföljd i enlighet med reglementet:

”Nordströms agerande med körspöet kan inte bedömas på annat sätt än som lätt drivning. Det är emellertid inte fråga om ett fåtal drivningar. Drivningarna är alltför många. Hästen har inte fått möjlighet att svara på varje enskild drivning. På grund härav kan Nordström inte undgå påföljd för felaktigt bruk av körspö. Påföljden ska, som måldomarnämnden gjort, bestämmas i enlighet med rekommendationen i påföljdsmallen”, skriver överdomstolen i beslutet att fastställda påföljden.

***

6 Timo Nurmos hästar hade en bra tisdagseftermiddag på Solvalla där flera mycket talangfulla hästar imponerade i lunchtravstävlingarma. Nurmos klippte in en vacker fyrling som tränare. Fjolårets Kriteriefinalist Black And Quick (e. Up And Quick – Nina Palema) gjorde andra starten i Nurmos träning och vann efter att ha övertagit ledningen på 1.11,4a/1.640. Det var karriärens första seger och fyraåringen har sprungit in 341.500 kr.

Högättade fyraåringen Calgary Games (e. Readly Express – Olympia Tilly) är obesegrad efter fyra starter och årsdebuterade nu med att vinna lätt från ledningen på 1.14,7a/2.140. Treåriga stoet Mahjestica B.B. (e. Maharajah – Askens Valencia) imponerade stort vi sin debutseger på 1.15,7/2.140. Och slutligen vann femårige Champ Lane (e. Bold Eagle – Citron) på 1.13,9/2.160, i första starten sedan hästen var med i Derbyt förra året. Champ Lane har sju segrar på elva starter.

Timo Nurmos var dock inte nöjd för dagen där utan fortsatte på Sundbyholm på kvällen med två segrar till, med debuterande treåriga stoet Miss Imperatrice; (e. Mister J.P. –  Curses) och finskfödde treåringen E.L.Jetpack (e. E.L.Titan – El Mistress Eva). Sex segrar samma dag alltså. Och eftersom Nurmos satte dit två av tre startande höstar i Rättvik på måndagkvällen har han inlett denna vecka med åtta segrar på 13 startande hästar!

***

7 Tvååringstävlandet har smugit igång i Frankrike. I söndags kördes det första loppet för ”J-kullen” i Beaumont de Lomagne i södra Frankrike med Sébastien Guarato-tränade stoet Jeridia Menuet (e. Ecu Pierji – Classic Smart) som vinnare på 1.20,1/2.550 meter.

Ikväll körs ett tvååringslopp på Les Sables-d’Olonne och Tomas Malmqvist är med i leken med Ecurie Hunter Valleys Jazzy Perrine (e. Django Riff – Trendy Perrine) vilken kvalade på fina 1.17,5 i Caen i maj. Jazzy Perrine köptes till Malmqvists stall för 32.000 euro på select-salen i Deauville i september.

Jazzy Perrine är dock inte den häst i loppet som kvalat på snabbaste tiden. Unghästspecialisten Philippe Allaire tar ut två debutanter och Just For Lova (e. Brillantissime – Venise de Gravelle) kvalade på 1.16,7 i Caen i maj. Förstapriset i loppet är 4.950 euro.

Fokustema
Utblick USA
Läs senare

Trippel till Burke

Två avelshingstar som tidigare tränades av svenskar hade framgångar igår när Ohio Sire Stakes ($50.000) för tvååriga ston avgjordes på Northfield Park.
Av
Claes Freidenvall
Upplåst för dig som är prenumerant
Ron Burke tog en trippel. Foto: stalltz.se
Ron Burke tog en trippel. Foto: stalltz.se
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 89 kronor/månad till 899 kronor per år.

Åke Svanstedt tränade Marseille (e. Muscle Hill), 1.09,0/$518.285, och han har sin första årgång ute på tävlingsbanan i år. Igår vann dottern Pretty Lil Penny (u. Pinery e. Angus Hall) för Chris Lems. Från ledningen skrevs segermarginalen till 1,75 längder på 1.14,4/1.609 meter.

Scott Coxs sto avlade maiden i sin andra start efter ha slutat fyra i debuten. Prislappen som ettåring var 11.000 dollar på Ohio Select Yearling Sale. Hon är undan Jimmy Takters Merrie Annabelle-tvåa Pinery (e. Angus Hall), 1.13,2/$129.424, vilken också lämnat Rattling Pine ($239.869) och Spoiler Alert ($190.588).

Dubbel till Long Tom

Det andra försöket gick till en dotter till Long Tom – tränades av Marcus Melander – och Rose Run Allison (u. Rose Run Timeless) utklassade sina motståndare från spets. Chris Page satt i sulkyn bakom det Ron Burke-tränade stoet som vann med drygt sex längder på 1.13,9.

Därmed tog stoet sin första seger efter inlett karriären med en tredjeplats i The Next Generation. Hela 105.000 dollar var priset för Rose Run Allison på Ohio Select Yearling Sale. Ostartade modern Rose Run Timeless (e. Broadway Hall) har en startande avkomma tidigare; Rose Run Yancee (e. Uncle Peter), 1.11,6/$57.467.

Mormor är toppstoet Donven Promise ($757.044), vilken är mor till Whata Donato ($468.652), Rose Run Valor ($450.662), Kajan Kooker ($202.252) och Broadway Promise ($180.316).

Long Tom är också mor till Brink Street (u. Lucky Irish Babe), viken också tränas av Ron Burke och som kördes till seger av Chris Page igår. Brink Street spurtvann med drygt en längd på 1.14,1.

Stoet har inlett med två segrar och i debuten vann hon en division i Pop-Up Series ($10.000). Brink Street klubbades för 30.000 dollar på Lexington Select Yearling Sale. Hennes mor Lucky Irish Babe (e. Cantab Hall), 1.15,0/$5.375, har sin första avkomma i Brink Street.

Själv är hon undan tidigare Staffan Lind-tränade Celebrity Sweedie (e. Yankee Glide), 1.11,6/$431.959, vilken också lämnat Drama Free ($202.811), La Magic ($181.668) och I Know My Rights ($147.315).

Fjärde försöket gick också till duon Chris Page-Ron Burke sedan Mocha Hill (e. What the Hill-Socha Hanover) avgjort med hals i spurten på 1.13,9. Hon följde upp sin debutvinst i Pop-Up Series ($10.000) med en ny triumf och är obesegrad i två starter.

Stoet såldes på Ohio Select Yearling Sale för 47.000 dollar. Modern Socha Hanover (e. Cantab Hall), 1.14,7/$1.394, startade åtta gånger och lyckades bli trea vid ett tillfälle. Hennes syskon har varit desto framgångsrikare; Severus Hanover ($257.192), Simaz ($120.297) och Bella Macchiato ($114.480).

Fokustema
Morgonsvepet
Läs senare

Alla vinnare på 1.08-tider i Europa

Don Fanucci Zets andra segertid under 1.09 – hela listan. Oscar Ginman jagar EM-guld på gräs. Lähdekorpis segermaskin i SM-kval. Tredje stoet att vinna Derbydubbeln.
Detta och mer i måndagens ”Sju nyheter vid sju”.
Av
Mathias Hedlund
Upplåst för dig som är prenumerant
Igår vann Daniel Redéns Don Fanucci Zet för andra gången på en 1.08-tid när han travade 1.08,7a/1.609 meter i S:t Michel Ajo. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Igår vann Daniel Redéns Don Fanucci Zet för andra gången på en 1.08-tid när han travade 1.08,7a/1.609 meter i S:t Michel Ajo. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 89 kronor/månad till 899 kronor per år.

1När Daniel Redén-tränade Don Fanucci Zet (e. Hard Livin) vann S:t Michel Ajo i Mikkeli igår var det 19:e gången en segertid under 1.09,0 noterades på europeisk mark. Don Fanicco Zet hade sedan tidigare en sådan notering, 1.08,9 från Elitloppsfinalen 2021.

Ytterligare två hästar har lyckats med bedriften att vinna på en 1.08-tid i Europa två gånger: Bold Eagle (e. Ready Cash) och Commander Crowe (e. Juliano Star). 

Alla segertider under 1.09,0 i Europa:
Häst (far) – Bana, år – Tid

 • Horsy Dream (e. Scipion du Goutier) – Solvalla 2024 – 1.08,0
 • Vernissage Grif (e. Varenne) – Cagnes-sur-Mer 2024 – 1.08,1
 • Ringostarr Treb (e. Classic Photo) – Jägersro 2017 – 1.08,2
 • Hierro Boko (e. From Above) – Mikkeli 2023 – 1.08,3
 • Bold Eagle (e. Ready Cash) – Solvalla 2017 – 1.08,4
 • Always Ek (e. Filipp Roc) – Solvalla 2024 – 1.08,6
 • Vivid Wise As (e. Yankee Glide) – Cagnes-sur-Mer 2019 – 1.08,6
 • Delicious (e. Cantab Hall) – Bollnäs 2015 – 1.08,6
 • Don Fanucci Zet  (e. Hard Livin) – Mikkeli 2024 – 1.08,7
 • Go On Boy (e. Password) – Solvalla 2024 – 1.08,7
 • Bengurion Jet (e. Maharajah) – Jägersro 2021 – 1.08,8
 • Hohneck (e. Royal Dream) – Solvalla 2023 – 1.08,9
 • Don Fanucci Zet (e. Hard Livin) – Solvalla 2021 – 1.08,9
 • Next Direction (e. Orlando Vici) – Mikkeli 2020 – 1.08,9
 • Readly Express (e. Ready Cash) – Cagnes-sur-Mer 2019 – 1.08,9
 • Bold Eagle (e. Ready Cash) – Cagnes-sur-Mer 2018 – 1.08,9
 • Panne de Moteur (e. Credit Winner) – Solvalla 2014 – 1.08,9
 • Commander Crowe (e. Juliano Star) – Jägersro 2012 – 1.08,9
 • Commander Crowe (e. Juliano Star) – Cagnes-sur-Mer 2011 – 1.08,9

***

Oscar Ginman representerar Sverige i amatör-EM som avgörs i Belgien. Foto Magnus Blom

2I eftermiddag drar amatör-EM igång i Belgien med de två första av fyra lopp måndag-tisdag och de svenska färgerna försvaras av Kalmars Oscar Ginman.
– Visst ska det bli ett roligt äventyr och Belgien blir ett nytt land för mig att tävla och det ska bli intressant att se vad de håller för standard, berättade den 46-årige byggarbetaren i en intervju med Sulkysport.

Läs hela intervjun här.

Idag i Oostende kör han Harmonie du Sourse (e. Coktail Jet) från innerspår över 2.050 meter samt Itout des Carrieux (e. Roc Meslois) från sjundespår bakom bilen över 2.300 meter. Det sistnämnda loppet avgörs på gräsbana.

Europamästerskapet avslutas i Mons i morgon vid lunchtid. 

***

3Travveckan på svensk mark blir intensiv redan från början. Hela fyra svenska banor är i elden idag och huvudbanan är Halmstad (första start 18.20). Första uttagningsloppet av sex till Dam-SM finns på menyn. De två främsta ekipagen går till finalen på Bergsåker den 24 augusti.

Hemmamatören Hanna Lähdekorpi var femma bland landets kvinnliga körsvenner förra året i sulkyn med 21 vinster – Sandra Eriksson var bäst med 39. Lähdekorpi plockar ut en riktig segermaskin från egna stallet i femårige That’s So Spicy (Maharajah), som vunnit nio av livets 16 starter. Nu gör han comeback efter drygt tre månaders tävlingsuppehåll.
Däremot saknas regerande mästarinnan Wilma Karlsson med licens Halmstad, som inte har någon uppsittning i loppet.

Så här körs uttagningsloppen till Dam-SM:

 • 15 juli Halmstad (Hd, J, Kr, Vg, Å, Ti)
 • 22 juli Rättvik (Bs, G, H, Ro, Rä)
 • 28 juli Lindesberg (Ax, F, L, Åm, År, Ö)
 • 29 juli Solänget (B, D, Sä, Ös)
 • 1 augusti Solvalla (E, Mp, S, Vi)
 • 5 augusti Boden (Bo, Sk, U)

***

4Skellefteå (start 12.20) inleder dagen med lunchtävlingar och ovan nämnda Sandra Eriksson plockar ut sin topphäst Devils Tongue (e. Zola Boko), som inte fått till det i två vinter- och vårstarter. Nu har hästen framspår i ett sprinterlopp när han är tillbaka efter två månaders uppehåll. Hästen har sprungit in cirka en halv miljon årligen under sina tre första säsonger på tävlingsbanan.

Mantorp (start 15.00) tar hand om eftermiddagen med breddlopp, där Robert Berghs forne E3-trea Mustang Racer (e. The Bank) jagar startpoäng för större uppgifter.

Rättvik (start 18.30) kompletterar kvällen som saxbana. Norrmannen Jan Roar Mjölneröd gästar med fyraårige Mjölner Borken (e. Tangen Trygg), som gör årsdebut. Förra året vann hästen fem av nio starter. Fyra av vinsterna kom på svensk mark.

Här är startlistorna till måndagens tävlingar.

***

5 För tredje gången i historien klarar ett sto av att ta Derbydubbeln i Österrike. Igår följde Mona Lisa Venus (e. Light Kronos-Mon Amie Mic Venus) och Hubert Brandstätter upp segern i Österrikiskt Derby (€50.000) i Wien med att vinna Stoderbyt (€7.000) i Baden.

Utvändiga Mona Lisa Venus slår klorna i Financial Times.

Det krävdes dock viss övertalning för att Mona Linus Venus skulle kunna få fatt i ledande Financial Times (e. Southwind Frank) och precis innan linjen kopplades greppet från dödens på 1.16,3a/2.100 meter. Mona Lisa Venus är en dotter till flerfaldige championhingsten Light Kronos.

Mona Lisa Venus är undan Grosser Badener Zucht-Preis-vinnaren Mon Amie Mic Venus (e. Edu’s Speedy), 1.17,4/€25.730, vilken också är mor till Mon Cherrie Venus (e. Light Kronos), 1.13,2/€84.771. Den senare vann bland annat Frank Stronach Derby för treåringar och Österrikiskt Stoderby.

Förutom Mona Lisa Venus har också Celina (2002) och La Traviata (2006) vunnit Derby-dubbeln i Österrike.

***

6 Tredje försöksvinsten tog Aladin (e. Baltimore As-Ain’t She Sweet) i Dreijährigen Kriterium (€7.000) i Berlin igår och Wolfgang Zimcyks travare vet fortfarande inte hur det känns att förlora efter fyra starter.

Aladin.

Från spets gjorde han jobbet, fick vinnarhålets Seven Seas S (e. Chapter Seven) på utsidan i slutsvängen, men joggade enkelt undan på 1.13,8a/1.900 meter.

Modern Ain’t She Sweet (e. Pablo As), 1.14,5/€19.086, är halvsyster med Prix d’Amérique-vinnaren Abano As (e. Dylan Lobell), 1.10,2/€2.197.479, och i samma syskonskara ingår också Ambassador As (€360.487), Armstrong As (€160.420) och Admiral As (€118.730).

Marciano Hauber och Ronja Bo (e. Love You-Olivera) tog hem stonas försök i Dreijährigen Kriterium (€7.000) efter ha attackerat från jumboplats vid ingången upploppet och plockat ner ledande La Vita (e. Maharajah) kort före mål på 1.15,1a/1.900 meter.

Två segrar på tre starter har stoet som tränas av Marcel Hauber och som ägs av Karin Walter-Momert. Ronja Bo är undan Olivera (e. S.J.’s Photo), 1.14,8/€17.493, vilken har sina främsta avkommor i Indira Bo (e. Revenue), 1.13,0/€92.643, och Karissa Bo (e. Quick Wood), 1.13,5/€38.622.

På Mariendorf-banan avgjordes också andra försöksomgången i Super Trot Cup (€15.000) och från spets vann Robbin Bot bakom Wolfgang Nimzyks åttaårige Purple Rain (e. Fast Photo-Escape) på 1.13,3a/1.900 meter, vilken höll enkelt undan till seger före Uccellone (e. Corleone).

***

7Håkan K Persson sände sin gulddivisionsvinnare Four Guys Dream (e. Dream Vacation) över Öresundsbron för start i Nyköbing Falsters största lopp Harald Lunds Minneslopp med 75.000 danska kronor till vinnaren.

Four Guys Dream serverades en resa i fjärde utvändigt och avslutade bra när han fick göra jobbet i tredjespår utan rygg sista 600 meterna, men han fick nöja sig med andraplatsen och 35.000 kronor på 1.12,1a/1.640 meter.

Vinnaren stod närmast i en klass för sig. Heiner Christiansen-tränade Larsson (e. Repeat Love) flög till spets för Jeppe Juel och efter lugna 1.12,1 första kilometern stack han undan med flera längder över upploppet och vann på 1.11,6a.

Tioårige Larsson har vunnit 34 av 93 starter i karriären och tränare Christiansen, verksam i Tyskland, vann bland annat Svensk Uppfödningslöpning 1999 med Lutfi Kolgjini-tränade Noir Qualite (e. Spotlite Lobell).

Fokustema
Utblick USA
Läs senare

Skoglund etta i USA

Igår kom första segern för Rikard N Skoglund sedan återkomsten på amerikansk mark och det skedde bakom en passgångare.
Av
Claes Freidenvall
Upplåst för dig som är prenumerant
Rikard N Skoglund vann lopp i USA igår. Foto Mathias Hedlkund/Sulkysport
Rikard N Skoglund vann lopp i USA igår. Foto Mathias Hedlkund/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 89 kronor/månad till 899 kronor per år.

Bakom Per Engblom-tränade Legal Attack (e. Bettor’s Delight-Impact Zone) blev det seger med 1,5 längd på 1.10,2/1.609 meter för den treårige hingsten. Förstapriset uppgick till 6.000 dollar och för Legal Attack var det första segern för säsongen i sjätte starten.

Totalt har Rikard N Skoglund kört 44 lopp i USA 2023-2024, vunnit fyra lopp och kört in 44.649 dollar.