Fokustema
Frankrike
Exklusivt för dig som prenumerant
Läs senare

Westholm etta-tvåa i Marseille

Jörgen Westholm skickade ner Flash Hammering och Feerie de Fael till Marseille idag och den fyrbenta duon kunde vända hem till Paris med seger i Prix de Cazan och en andraplats i Prix de Courchevel.
Av
Claes Freidenvall
Jörgen Westholms Unique Juni var tvåa på Vincennes idag. Foto Mia Törnberg/Sulkysport
Jörgen Westholms Unique Juni var tvåa på Vincennes idag. Foto Mia Törnberg/Sulkysport

Nicolas Ensch körde Flash Hammering (e. Orlando Vici-Maxie Hammering) till seger i Prix de Cazan (€29.000) på 1.15,3/2.650 meter och det var hästens första triumf på fransk mark i femte försöket. Vinsten för den Curt Falk-ägde sjuåringen var värd 13.050 euro, men det var ingen vacker drivning kusken Nicolas Ensch bjöd publiken på upploppsrakan.

Flash Hammering.

Nicolas Ensch hittade till täten efter drygt 500 meter och Flash Hammering höll säkert undan för Diana de Monti (e. Ouragan de Celland) och tilläggsstartande Stall Courant-ägde Clemenza Am (e. Muscle Hill), vilka noterade 1.15,5 respektive 1.14,8.

Loppet kan Ni se här!

Senare kunde också Jörgen Westholm glädja sig åt ett andrapris för Anders van Dapperen-ägda Feerie de Fael (e. Sam Bourbon) i Prix de Courchevel (€17.000) på 1.16,5.

Vann gjorde tilläggsstartande Famlle Julry (e. Hulk des Champs-Madame Julry) på 1.15,8 över 2.675 meter. Andraplatsen för Feerie de Fael var värd 4.250 euro.

Fokustema
Vincennes
Läs senare

14 kvar i Prix de Paris

Imorgon blir startlistan till Prix de Paris (€350.000) klar och efter första strykningen idag återstår 14 hästar och däribland fjolårsvinnaren Belina Josselyn.
Av
Claes Freidenvall

Tre svensktränade finns bland de 14 hästarna; Björn Goops Short In Cash, Jörgen Westholms Usain Henna och Jarmo Niskanens Earl Simon.

Anmälda till Prix de Paris:

 • Belina Josselyn
 • Valko Jenilat
 • Davidson du Pont
 • Erminig d’Oliverie
 • Bahia Quesnot
 • Delia du Pommereux
 • Tony Gio
 • Earl Simon
 • Chica de Joudes
 • Tessy d’Ete
 • Calaska de Guez
 • Usain Henna
 • Epic Julry
 • Short In Cash
Fokustema
V86
Exklusivt för dig som prenumerant
Läs senare

Kihlström tillbaka: ”Det känns bra”

Efter tio dagars ofrivillig frånvaro gör Örjan Kihlström comeback i sulkyn ikväll på Solvalla och har åtta uppsittningar.
– Jag har behövt den här tiden, det känns bra inför kvällen, säger Kihlström.
Av
Ola Lernå
Örjan Kihlström är tillbaka i sulkyn efter en dryg veckas ofrivillig sjukfrånvaro. Foto Jeannie Karlsson
Örjan Kihlström är tillbaka i sulkyn efter en dryg veckas ofrivillig sjukfrånvaro. Foto Jeannie Karlsson

Det är ryggen som har krånglat och Kihlström har fått stå vid sidan och lämna över tömmarna under drygt en veckas tid.
– Men dagarna har gått ganska fort. Jag har jobbat mycket med sjukgymnastik. Idag känns det bra och jag ser verkligen fram emot att köra igen, säger Örjan.
Efter åtta hästar på Solvalla ikväll kör han på Axevalla på lördag och Solvalla på nytt på söndag.
– Sedan blir det några dagars paus innan det blir Solvalla igen nästa onsdag, fortsätter Kihlström.
Är det någon häst du ser fram emot att köra ikväll?
– Ingen speciell som jag kan lyfta fram. Det var ju några som såg ut att kunna vara med och göra upp om det, men jag är som sagt mest glad över att vara tillbaka i sulkyn, säger Kihlström.

Fokustema
Filial
Läs senare

Ålen till Bondo – till Danmark?

Danske Erik Bondo har haft en framgångsrik rörelse i Italien under flera år, men verkar nu vara på väg att öppna en filial i sitt gamla hemland.
Av
Ola Lernå

– Jag har flera hästar i min träning som kan göra sig gällande i loppen i såväl Sverige som Danmark, säger Erik Bondo till travservice.dk.
Bland de hästar som Bondo har sikte mot Sverige (och danskt Derby) är Eric the Eel (e. Muscle Hill) 1.12,4ak/369.959 DKK, vilken har lämnat Johan Untersteiners träning för att återvända till Bondo där han inledde karriären.
Fyraårige Derbyhoppet Eric the Eel ägs av Panamera Racing, vilken också är den plats som pekas ut där Bondo ska dra igång sin filial.
– Bondo har önskemål om att vår träningsbana ska förlängas med 3-400 meter och kräver fler boxar. Vi håller på att hämta in offerter så får vi se om det kan bli ett vettigt ekonomiskt upplägg, säger Jena Hansen i Panamera Racing.

Fakta

Bondos tränarstatistik i Italien

2020: 58 starter 17 segrar €105.284
2019: 412 starter 106 segrar €624.142
2018: 517 starter 144 segrar €1.063.967
2017: 507 starter 148 segrar €1.066.356
2016: 603 starter 176 segtrar €1.901.682
Källa: Ippica.biz

Expandera