Fokustema
Inför Hugo Åbergs Memorial
Läs senare

Calle Crown med egen öletikett!

Calle Crown kommer hem till Jägersro för att starta i Hugo Åbergs Memorial. De tolv delägarna laddar med ett gardenparty hemma hos Fredrik Nilsson. Och det med en för Åbergs speciellt etiketterad dryck: ”two guys beerrepublic nr 5!
Av
Lars G Dahlgren
Upplåst för dig som är prenumerant
Fredrik Nilsson tog fram ett speciellt Calle Crown-öl till delägarna inför Hugo Åbergs Memorial. Foto Privat & Mia Törnberg/Sulkysport
Fredrik Nilsson tog fram ett speciellt Calle Crown-öl till delägarna inför Hugo Åbergs Memorial. Foto Privat & Mia Törnberg/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 89 kronor/månad till 899 kronor per år.

Calle Crown har ju femtespår i Hugo Åbergs Memorial, därav namnet på ölen.

– Min brorson har ett mikrobryggeri och jag beställde att han skulle ta fram ett eget Calle Crown-öl till oss. Det här var långt innan det blev aktuellt med att Calle skulle starta i Hugo Åbergs Memorial. När det sedan blev bestämt att vi ska vara med i Åbergs ordnade vi den här speciella etiketteringen; en ”limited edition” för Calle Crown i Åbergs, berättar Fredrik Nilsson.

Vad är det för typ av öl?

– En vanlig lager. Lättdrucken. Håller 4,7 procent i alkoholstyrka. Jag var och hämtade flaskorna i förrgår och satte några på kylning direkt, tänkte att det är väl säkrast att provsmaka…Det var riktigt gott, slank ner så lätt att jag inte bara provsmakade en flaska, utan två, skrattar Fredrik Nilsson.

Det var riktigt gott, slank ner så lätt att jag inte bara provsmakade en flaska, utan två

Fredrik och Niklas Persson, som håller i konsortiet om tolv delägare vilket administreras genom Easy KB, har hela tiden varit noga med den sociala biten i hästägandet, att delägarna har roligt tillsammans med hästen.

– Vi är vanliga knegare som vill vara med och ha delar i travhästar för att det är kul. Jag har gått på Jägersro i snart 40 år. Calle Crown var som unghäst en ”alldeles vanlig brun” när Niklas och jag ropade in honom för 70.000 kronor på auktion i Danmark som ettåring. Planen var hela tiden att göra en andelshäst av förvärvet.

Calle Crown och några av delägarna efter en av hästens (hittills) fyra segrar på Vincennes. Foto: Scoop Dyga

– Jag hade tidigare varit delägare i Rusty Dust (e. Great Challenger – Hey Day Dust) hos Tomas Malmqvist som var kulletta i Danmark som två- och treåring. Niklas hade Nice Little Ärt (e. Golden Globe – Cirkeline Tess), som vann danska Derbyt, hos Malmqvist, säger Fredrik Nilsson.

Fredrik var också med i en häst som hette Victor Crown, med härstamningen Great Challenger – Hillary Crown, som dock skadade sig så illa att han fick avlivas. Känns stammen igen? Just det, Victor Crown var helbror med Calle Crown, som de två vännerna alltså sedan ropade in på den danska auktionen. Calle Crown var svenskregistrerad, vilket förstås gjorde det hela än mer intressant.

Och den sociala samvaron var det som sagt…När Calle Crown startar ska det vara roligt och fest, oavsett hur det går i loppet, vilket manifesterades med hur hästen marknadsfördes när det lilla konsortiet sattes ihop:

 

”Om du vill ha andelshäst, häng då med på Nickes fest,
Gå på Jägers och rulla hatt, när Calle är till start”
(Melodi: SJ, SJ, gamle vän)

Facit – för den från början vanliga bruna hästen – blev bättre än de någonsin kunde drömma om. Debut som tvååring, och efter operation av en lös benbit följde sedan en treåringssäsong med sju segrar på 13 starter, finalplats i E3, och 747.000 kronor in. Säsongen avslutades med seger värd 200.000 kronor i Kriterierevanschen.

Fyraåringssäsongen blev ännu bättre med 1,3 miljoner kronor in. Förvisso endast två segrar, men en av dem togs på självaste Vincennes i ett lopp med 36.000 euro i segerpremie. Finalplats (galopp) i Sprintermästaren, fanns också med på upplevelsekontot. Den säsongen avslutades med att Calle Crown var med i storloppet Criterium Continental, där en Prix d’Amérique-biljett står på spel.

Calle Crown. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport

Efter det har Calle Crown varit bofast i Frankrike på Tomas Malmqvists filial där. När Calle var fem år hade han en mellansäsong, inga segrar och 360.000 kronor in, för att sedan komma tillbaka med full kraft som sexåring, då han tjänade 1,4 miljoner kronor på de franska banorna, huvudsakligen Vincennes.

– Calle var med om en otäck grej i ett lopp som femåring, kom ner på framknäna och var ytterst nära att störta omkull. Han fick skrapsår på knäna och hästen skickades på en periods strandträning i Normandie. Det gav verkligt bra effekt. Calle har sprungit in två miljoner som sex- och sjuåring. Jag – eller vi delägare – var sugna på att testa i grupp-lopp då  Calle hade typ 2,5 miljoner kronor på sig, men Tomas Malmqvist styrde bort det. Om Calle fått en fin grupploppsmerit hade han varit utestängd från en massa passande lopp i ett år enligt de franska reglerna. Men nu när han är över 400.000 euro i prissumma behöver vi inte tänka på det längre, och det känns som att fransmännen tar bort den där ”grupploppsspärren” i allt fler lopp, säger Fredrik Nilsson.

Calle Crown när han strandtränade i Normandie. Foto Fredrik Nilsson

Ägargänget var när Calle Crown blev bosatt i Frankrike så länge det gick noga med att se till att vara representerat varje gång hästen startade.

– Ja, någon eller några såg alltid till att kunna åka dit. Calle skulle inte starta utan att ha support på plats från ägarna! Men så kom pandemin och förstörde det. Senaste året har varit träligt, då vi inte kunnat åka och se och hålsa på vår häst i Frankrike. Så när han nu är med i Åbergs är vi förstås väldigt laddade…vi har ju längtat efter att få träffa och se vår topphäst! säger Fredrik Nilsson.

Vi har ju längtat efter att få träffa och se vår topphäst!

Att Calle Crown skulle komma hem till Jägersro och Hugo Åbergs Memorial efter att ha varit i Frankrike i nära tre år, kom på tal ganska sent.

– Ja, det var inte förrän ett par-tre veckor sedan, när det stod klart att flera av de tänkta Åbergs-hästarna skulle falla ifrån. Då öppnade det sig för Calle. Det blir ett riktigt häftigt äventyr. Som skåning och stamgäst på Jägersro sedan jag var väldigt ung är det naturligtvis en dröm att få vara med i Åbergs. Och att vi dessutom har Johnny Takter som kusk…det har också varit något vi hoppats på skulle kunna bli verklighet sedan hästen var tre år, att Johnny någon gång ska köra Calle i ett stort lopp. Johnny körde Niklas Nice Little Ärt till Derbysegern i Danmark, en av delägarna i Calle Crown jobbade i Takters stall på 1990-talet, och jag har också känt Johnny sedan dess, säger Fredrik Nilsson.

Fredrik Nilsson har tagit fram ett speciellt Calle Crown-öl till delägarna inför Hugo Åbergs Memorial. Foto: Privat

Efter gardenpartyt – med Nr 5. Lager så länge det specialbryggda lagret räcker – är det dock förmodligen så att Calle Crown återvänder till Frankrike.

– Ja, det skulle väl vara typ en inbjudan till Åby Stora Pris som kan ändra på det…mest realistiskt är att hästen återvänder till Frankrike efter Åbergs. Inget ont om Jägersro och träningsmöjligheterna där, men gården i Normandie där Tomas har alla sina hästar nu, hos Ecurie Hunter Valley, är sagolik när det gäller miljö och träningsmöjligheter. Det är där Calle Crown har fått möjligheterna att konstant utvecklas och växa in i allt högre klasser. Det är Tomas som sköter strategi och planering, men om jag får drömma lite så är det att Calle Crown får en ny paus med strandträning en period efter Åbergs och sedan kommer tillbaka helladdad till vintermeetinget. Calle var med i Prix d’Amérique-kvalet Prix de Bretagne i höstas, blev störd till galopp på upploppet då, och om hästen är tillräckligt bra för att tampas med franska eliten i vinter är det i så fall de här B-loppen, för högsta klassen, som är mest aktuella att starta i, säger Fredrik Nilsson, och fortsätter:

– Då kan man väl också hoppas att alla reserestriktioner runt pandemin är borta, så att vi får chansen att åka och titta på Calle Crown där.

Nya Crown-hästar köpta

Att den stora framgångssagan skulle smitta av sig med att andelsägarna skaffar fler, och nya hästar, är inte förvånande.

– Ja, så har det blivit. Vi har köpt en ettåring som heter Incasso Crown (e. Great Challenger – Olly Esterel), som är bror till miljonären Balotelli Crown (e. The Liquidator). Det är samma uppfödare som Calle Crown. Incasso är hos Svante Båth. Great Challenger-hästarma brukar bara tidiga, och Svante är ju alltid tidigt ute med sina hästar, så det känns spännande.

– En annan av delägarna i Calle Crown, som har den stora spelbutiken Möllans Tobak här i Malmö, har leasat Calle Crowns ettåriga helsyster Ina Crown och gjort andelshäst i 100 delar av henne bland butikens kunder. Ina Crown är hos Sofia Aronsson. Så visst har Calle Crown, och att vi gjorde andelshäst av honom, fått spinoffeffekter.

Loppet ikväll då? Vad är förhoppningarna?

– Alltså, det är ju svårt att sätta in Calle Crown i den svenska eliten nu. Han kommer ju i princip som en fransk häst in i Åbergs. Vi önskar och hoppas så klart att det går bra, det skulle också vara otroligt roligt för Tomas Malmqvists och inte minst Johnny Takters skull. Vi vill ju alla att Johnny ska komma tillbaka på allvar som kusk och om Calle Crown kan ge honom en bra känsla och en boost, så är ingen gladare än vi. Men vi vet hur det är, väldigt mycket beror på hur hästen hamnar till och vad det blir för tempo. Det vi vet är att Calle med sin fantastiska löpskalle kommer att ge allt han har. Oavsett resultatet blir det en väldigt rolig och trevlig dag, och upplevelse, nu när vi delägare får chansen att äntligen kunna samlas och ha social samvaro runt vår fantastiska häst och travsporten igen, säger Fredrik Nilsson.

Oavsett resultatet blir det en väldigt rolig och trevlig dag

Fakta

Calle Crown

hingst sju år e. Great Challenger – Hillary Crown e. Victor Victor
56 st: 13–8–8
Rekord: 1.16,3m – 1.10,0ak
Insprunget: 4.467.567 kr
Uppfödare: Helle & Lena Hjorth
Ägare: Easy KB Uppsala
Tränare: Tomas Malmqvist, Jägersro
Körsven: Johnny Takter, Jägersro
Skötare: Camilla Ahlqvist

Säsong för säsong:
2016: 1 st: 0–0–1. Bästatid: 1.17,4k. Insprunget: 8.500 kr
2017: 13 st: 7–1–2. Bästatid: 1.13,1am*. Insprunget: 747.500 kr
2018: 14 st: 2–4–2. Bästatid 1.10,3ak*. Insprunget: 1.282.224 kr
2019: 7 st: 0–0–2. Bästatid 1.11,9am. Insprunget: 361.187 kr
2020: 13 st: 3–3–0. Bästatid: 1.11,1am*. Insprunget: 1.432.228 kr
2021: 8 st: 1–0–1. Bästatid: 1.10,0ak. Insprunget: 635.928 kr

Meriter:
Som treåring (2017): Segrar i Kriterierevanschen, Kriterieconsolation, Jägersros Stora Treåringspris, final i Kalmartravets treåringsserie, uttagning till långa E3.
Som fyraåring (2018). Segrar i Prix de Clermant Ferrand på Vincennes och uttagning till Sprintermästaren. Andraplatser i Prix de Picardie och Prix Bohemia på Vincennes och Ina Scots Ära. Tredjeplatser i Prix Oscar Collard (grupp III) på Vincennes och Derby Trial.
Som femåring (2019): Tredjeplatser i Prix de Mirande (grupp III) och Prix de la Mayenne (grupp III) på Vincennes.
Som sexåring (2020): Segrar i Grand Prix de Vincennes (grupp III) i Cagnes-sur Mer, Prix de Chambord och Prix Themis på Vincennes. Andraplatser i Prix de la Mayenne (grupp III) och Prix Bertrand Deloison på Vincennes.
Som sjuåring (2021): Seger i Prix de Rouergue på Vincennes. Tredjeplats i Prix Emile Allix Courboy på Vincennes. Femteplats i grupp I-loppet Prix de l’Atlantique på Enghien. Kommer till Hugo Åbergs närmast från ett tufft större grupp II-klassat sprinterlopp på La Capelle där Calle Crown som sexa travade sitt rekord 1.10.0. Det loppet vanns av storstjärnan Davidson du Pont.

Expandera

 

 

Fokustema
Nyförvärv
Läs senare

Två USA-travare till Redén

Två amerikanska nyförvärv har anlett till Daniel Redén och Furuby Gård i helgen.
Meritmässigt sticker Keep Asking ut, men Fly By är inte någon dununge heller.
Av
Claes Freidenvall
Upplåst för dig som är prenumerant
Keep Asking och Scott Zeron vinner försök i New York Sire Stakes. Foto: Fotowon Photo
Keep Asking och Scott Zeron vinner försök i New York Sire Stakes. Foto: Fotowon Photo
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 89 kronor/månad till 899 kronor per år.

– Båda hästarna känns väldigt spännande, säger Daniel Redén.

Tidigare George Ducharme-tränade Keep Asking (e. Chapter Seven-Sensibility), 1.09,9/$598.949, har startat 27 gånger (10-5-3) och kommer närmast från en andraplats i finalen i Massachusetts Breeders Stake ($160.000) för treåriga hingstar och valacker på Plainridge Park den 24 oktober.

Daniel Redén. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport

– En riktig miniracer.

Han kostade 160.000 dollar på Harrisburgs mixedauktion.

– Men jag trodde att han skulle gå långt över min limit.

Finaletta Massachusetts Breeders Stake

Förutom andraplatsen i Massachusetts Breeders Stake har han vunnit dubbla försök ($75.000) och två försökstriumfer har det också blivit i New York Sire Stakes ($117.700/$59.000) i år. Ifjol finalvann Keep Asking Massachusetts Breeders Stake ($150.000), tog hem tre försök ($40.000) och även dubbla försök i New York Sire Stakes ($108.200/$104.400).

Modern Sensibility (e. Muscle Mass), 1.09,6/$361.816, vann två försök i New York Sire Stakes och slutade finaltvåa i Empire Breeders Classic. Keep Asking är hennes första avkomma och nämnas ska också att hennes tvååring Sensational (e. Greenshoe), 1.12,8*/$9.400, vunnit ett lopp på sex starter.

Mormor Twin B Sensation (e. Ken Warkentin), 1.12,0/$113.065, ingår i samma syskonskara som Twin B Excalibur ($390.713), Twin B Senorita ($376.383), Sierra’s Image ($305.384) och Twin B Spikeman ($248.008).

”Nu blev det två hästar istället…”

– Fly By var däremot ett ”sidoköp”…han fanns med på min lista, men jag var inte helt förtjust vad jag såg av honom i loppen. Däremot har han en fantastisk exteriör och är en mycket snygg häst. Men så var det väldigt höga priser i Harrisburg och jag var rädd att jag inte skulle få någon häst. Fly By gick före Keep Asking och budgivningen började stanna av och 80.000 dollar, som vi bjöd, var han verkligen värd. Fly By har kanonstam, tjänat över 200.000 dollar och sprungit snabba tider. Nu blev det två hästar istället…

Fly By. Foto: Fred J Brown Jr.

Fly By (e. Chapter Seven-Fly Angel Fly), 1.10,0/$248.237, har startat 27 gånger (4-6-2) och i sin senaste start slutade han femma i en final i Kentucky Sire Stakes och treåringen kommer närmast från Tony Alagnas stall.

Dubbla försöksvinster har det blivit i New York Sire Stakes ($84.00/$57.000) i år och förra året blev det seger i såväl försök i Kentucky Commonwealth Series ($30.000) som Kentucky Sire Stakes ($30.000).

Fly By såldes som ettåring för 275.000 dollar i Lexington. Hans mor Fly Angel Fly (e. Cantab Hall), 1.11,1/$55.144, har också lämnat Piano Bar (e. Bar Hopping), 1.10,7*/$76.640. Modern ingår i samma syskonskara som Oasis Dream ($211.961) och Perth Angel de Vie ($159.603).

”Köpt för avel”

Tredje köpet var treåriga svenskfödda stoet Sevemearas (e. Chapter Seven-Flame Mearas), 1.11,0/$2.760, och hon kostade 30.000 dollar på samma auktion.

– Johan (Arneng) ropade in henne och Sevemearas är köpt för avel, men vi ska testa och se om det är något att hålla på med. Hon har visat fart i USA och bara gjort tre starter (0-0-1, reds. amn.) för Trond Smedshammer.

Som slagen har Sevemearas travat 1.11,0, men vunnit kvallopp på 1.11,1 och då avslutade hon sista 400 meterna på 1.07.6. Som ettåring klubbades Chapter Seven-dottern för 92.000 dollar på Lexington Selected Yearling Sale.

Ostartade modern Flame Mearas (e. Love You) är undan Overtop Kronos (e. Viking Kronos), 1.13,1ak/470.262 kr.

Fokustema
Hingstligan 18-24 november 2024
Läs senare

Rekordsiffror av Maharajah

Maharajah går som tåget i hingstligan på svensk mark.
Förra veckan blev det 13 segrar för den Menhammar-uppstallade hingsten och han passade också på att slå nytt penningrekord.
Av
Claes Freidenvall
Upplåst för dig som är prenumerant
Elisabeth Almheden-tränade Maroon Day var en av 13 vinnare efter Maharajah förra veckan i Sverige. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Elisabeth Almheden-tränade Maroon Day var en av 13 vinnare efter Maharajah förra veckan i Sverige. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 89 kronor/månad till 899 kronor per år.

Nu har Maharajahs avkommor sprungit in 58.050.200 kronor, vilket betyder att han slagit sitt eget rekord från ifjol – 56.559.650 kronor – då det återstår mer än en månad av 2024.

Två av hans vinster kom i lopp med 150.000 kronor i förstapris. Maroon Day vann Fyraåringsseriens final på Kalmartravet, medan Nikki Lane tog hem ett försök i Diamantstoet på Jägersro dagen efter.

Fakta

Förra veckans toppar

Varmblod:

13 segrar:

  • Maharajah

Åtta segrar:

  • S.J.’s Caviar

Sju segrar:

  • Readly Express

Fem segrar:

  • Nuncio

Fyra segrar:

  • Googoo Gaagaa
  • Greenshoe
  • Tobin Kronos

Tre segrar:

  • Brillantissime
  • Infinitif
  • Muscle Hill
  • Ready Cash

Fotnot: 18-24 november 2024 och listan tar upp varmblodiga avelshingstar med tre eller fler segrande avkommor på svensk mark.

Kallblod:

Fem segrar:

  • Tekno Odin

Två segrar:

  • B.W. Modde

Fotnot: 18-24 november 2024 och listan tar upp kallblodiga avelshingstar med två eller fler segrande avkommor på svensk mark.

Expandera

Övriga vinnare var: Gold From Heaven, Great Ruler, He’s From Heaven, H. Pine Mahara, Luckpenny Wine, Mellby Minerva, Nouchka di Quattro, Rya Håleryd, Sir Albert, Steady Roger och Wingsuit.

Totalt har det blivit 440 vinster för Maharajah i år och nu fattas det blott 32 segrar till rekordet från ifjol på 472 triumfer.

Överlägsen sedan Åby World Grand Prix

Scipion du Goutier fortsätter att behålla ledartröjan gällande snittinkomst för de 20 vinstrikaste avelshingstarna på svensk mark och det har han gjort sedan hans son Horsy Dream vann Åby World Grand Prix i augusti. Snittinkomsten är 805.614 kronor/start och det är ingen annan avelshingst i närheten av. Tvåan Walner snittar 47.933 kronor/start.

Champion Tekno Odin var bäst förra veckan bland kallbloden med fem segrar. Totalt har det blivit 160 vinster i år och han är också överlägsen när det gäller inkomst med 15.149.650 intjänade kronor.

I hans segerkvartett förra veckan ingick: Eslas Gubben, Fia med Knuff, Guli Hektor, Jonases Nypon och Thim Tabac.

***

Avelshingstar med högst snittinkomst i Sverige 2024:

Namn (förra veckan) – Starter – Segrar – Segerprocent – Prispengar – Snitt/start

  1. Scipion du Goutier (1) – 14 – 3 – 21,4% – 11.278.600 kr – 805.614 kr
  2. Walner (2) – 248 – 51 – 20,6% – 11.887.300 kr – 47.933 kr
  3. Face Time Bourbon (8) – 439 – 93 – 21,2% – 19.584.200 kr – 44.611 kr
  4. Readly Express (4) – 1.466 – 274 – 18,7% – 45.514.950 kr – 31.047 kr
  5. Muscle Hill (5) – 793 – 130 – 16,4% – 20.831.100 kr – 26.269 kr
  6. Ready Cash (6) – 888 – 141 – 15,9% – 22.363.900 kr – 25.184 kr
  7. Father Patrick (7) – 862 – 111 – 12,9% – 20.518.600 kr – 23.803 kr
  8. Propulsion (9) – 815 – 149 – 18,3% – 19.053.100 kr – 23.378 kr
  9. Googoo Gaagaa (9) – 841 – 117 – 13,9% – 18.099.300 kr – 21.521 kr
  10. Nuncio (10) – 1.353 – 191 – 14,1% – 24.561.100 kr – 18.153 kr
  11. Maharajah (11) – 3.212 – 440 – 13,7% – 58.050.200 kr – 18.073 kr
  12. Trixton (12) – 680 – 94 – 13,8% – 12.032.950 kr – 17.695 kr
  13. Bold Eagle (13) – 1.053 – 143 – 13,6% – 17.528.350 kr – 16.646 kr
  14. Brillantissime (14) – 761 – 80 – 10,5% – 12.053.200 kr – 15.839 kr
  15. Tekno Odin (15) – 1.304 – 160 – 12,3% – 15.149.650 kr – 11.618 kr
  16. S.J.’s Caviar (16) – 2.535 – 286 – 11,3% – 26.752.650 kr – 10.553 kr
  17. Raja Mirchi (17) – 1.316 – 127 – 9,7% – 13.682.250 kr – 10.397 kr
  18. Tobin Kronos (18) – 1.062 – 105 – 9,9% – 10.339.100 kr – 9.735 kr
  19. Uncle Lasse (19) – 1.089 – 100 – 9,2% – 9.970.700 kr – 9.156 kr
  20. Orlando Vici (20) – 1.771 – 136 – 7,7% – 14.637.400 kr – 8.265 kr
Fokustema
Lunchtrav
Läs senare

Inställt på Färjestad

Det blir inget lunchtrav på Färjestad idag.
Detta meddelas på travförbundets hemsida.
Av
Claes Freidenvall
Färjestad ställer in sina lunchtävlingar idag. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Färjestad ställer in sina lunchtävlingar idag. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport

– Vi har förberett banan inför dagens tävling i och med att det enbart var några få plusgrader igår och minus i början av helgen. Men nu på morgonen ser vi att det är lönlöst. Banan var tidigare frusen, men släpper nu rejält. Det hade inte heller hjälpt att senarelägga tävlingarna med några timmar. Vi ska inte riskera säkerheten för vare sig två- eller fyrbenta. Därför ställer vi in och det är väldigt tråkigt för alla parter, säger Greger Artursson på travsport.se.