Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V75 Jägersro: Tips, analyser och intervjuer

Av
Pär Gustafsson
Upplåst för dig som är prenumerant
Harran Boko blir favorit i V75-avslutningen, men vi har en roligare idé.
Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Harran Boko blir favorit i V75-avslutningen, men vi har en roligare idé. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport

Jägersro bjuder på årets första V75-omgång. Först start är 14.45 och huvudspelet har sin början 16.20. Här kan ni ta del av ranker, analyser, intervjuer och systemförslag.

V75-1

>> Rubrikhästar

5 Dusty Shadow var tvåa i Stoderbyt och vann 4-årings Grand Prix i Danmark under 2019. Hennes debut på svensk mark slog det kanske inte gnistor om, men Jeppe Juel var försiktig och fick trist rygg i slutsvängen när han valde att sitta kvar 800 meter före mål. Hon avslutade trots allt bra, men känns inte som någon säker vinnare.
8 Stella Newmen öppnade snabbt (i samma lopp som Dusty Shadow) senast, men galopperade på väg ned invändigt in i första sväng. Hon visade 1.13/1.700 meter efter galoppen och formen verkar sitta där. Hon är så pass snabb ut att hon kan vara med i spetsstriden trots läget. Fyra segrar har det blivit i Sverige över full distans och med skor.
2 Donatella Center har knallform, drömläge och Örjan Kihlström. Hon är dessutom snabbare än den invändige hästen och bör få perfekt position. Ett givet garderingsstreck.
9 Seven Karats gör debut för Peter Untersteiner. Hon har inte rosat marknaden på tre starter i Norge (två galopper och så kall från dödens i rätt så enkelt gäng senast), men när Peter lyfter ut henne på V75 direkt medför det viss respekt, men sett till meriter åker femåringen ner i källaren.

>> Ranking

5 Dusty Shadow
8 Stella Newmen
7 Maggie Cash
–––
2 Donatella Center
6 Liza With A Z.
–––
3 Emmylou
10 Una Blessed
1 Linda’s Girl
9 Seven Karats
4 Cheeky Schack

>> Spetsstriden: 2 Donatella Center håller ut 6 Liza With A Z? Utifrån kommer också 8 Stella Newmen som kan få överta.

Intervjuer:
Dusty Shadow (5) gjorde det väldigt bra senast. Hamnade i en rygg som blev iskall, men avslutade riktigt bra. Hon visade att hon kan vara med dem och det ser lite lättare ut på pappret och spåret blev bättre. Vi är positiva, säger Sarah Bäckman hos Jeppe Juel.
Seven Karats (9) känns som en fin häst som gått 1.21-jobb inför debuten för mig. Det ska bli intressant att starta henna, men planen är att ge henne ett snällt upplägg, säger Peter Untersteiner.

V75-2

>> Rubrikhästar

2 Volare Gar hade svårt att hänga med i kraftigt överpacat lopp senast, men kom ut på sista bortre långsidan och avgjorde lätt via 1.11,7 sista 800. Fuxen har visat startsnabbhet i Tyskland, men borde inte vara något spetsbud i det här sällskapet.
9 Racing Ribb har fått två lopp i kroppen efter paus och var riktigt tapper från dödens senast. Överpace skulle vara ett plus och kapaciteten är hög.
8 Hector Boko imponerade stort vid dödensseger på Solvalla då han noterade 1.11,7 över sprinterdistans ifjol. Formen är riktigt stark, i de två senaste starterna har han övertagit ledningen halvvägs och hållit undan på fint sätt. Risken är överhängande att det blir dryga spår till dödens.
10 Mellby Guard gav bra intryck i spets senast då han bland annat besegrade Racing Ribb och 3 O.M.Escobar. Vägen till vinnarcirkeln blir inte lika lätthittad från bakspår.
7 Enge Kevin fick likvärdigt lopp med vår tipsetta senast och utmanade då han gick över i passgång som tvåa på 1.11,8. Örjan Kihlström har kört hästen vid ett tillfälle: lätt seger från vinnarhålet före bland annat 5 Betting Rebel.

>> Ranking

2 Volare Gar
9 Racing Ribb
8 Hector Boko
10 Mellby Guard
–––
1 Total Recall
7 Enge Kevin
4 Staro Unique
–––
5 Betting Rebel
6 It’s Time
12 Vagabond Bi
3 O.M.Escobar
11 Mamba

>> Spetsstriden: 1 Total Recall och 4 Staro Junique känns snabbast, men det finns flera som vill vara med och köra om ledningen. 8 Hector Boko körs offensivt.

Intervjuer:
Mellby Guard (10) känns fin i träningen och har verkligen kalasform. Han går bra i ryggar, men givetvis hade jag önskat framspår när det handlar om sprinterdistans, säger Peter Untersteiner.

V75-3

>> Rubrikhästar

En extremt tunn gulddivision där de bästa hästarna har kluriga lägen och vi rankar 7 Star Advisor Joli etta med tanke på att fuxen har bra chans på ledningen. Elvaåringen är flera klasser bättre i spets och kort distans är också ett plus.
8 Disco Volante är också en utpräglad spetshäst och han missgynnas av att ha spår på utsidan av Star Advisor Joli. Sjuåringen har suttit fast med krafter kvar i de två senaste starterna och det är möjligt att han synar dödens.

>> Ranking

7 Star Advisor Joli
10 Jairo
8 Disco Volante
–––
4 Zabul Fi
5 Explosive de Vie
3 Lover Face

–––
1 West Wing
12 Poet Broline
11 Emmett Brown
9 Kung Edward
2 Art On Line
6 Shogun D.K.

>> Spetsstriden: Såväl 2 Art On Line som 5 Explosive de Vie lär vara nöjd med rygg på 7 Star Advisor Joli.

Intervjuer:
Art On Line (2) har bra spår och vi siktar på spets och släpp. Jag hoppas på en fin insats och att han tjänar pengar, säger Mikko Aho.
Explosive de Vie (5) känns lite uppåt för dagen och jag var nöjd när jag såg spåret. Jag kommer ladda rejält för att ta mig ned på innerspår, sedan får vi se. Högst troligt åker biken på den här gången, säger Kevin Oscarsson.
Emmett Brown (11) gick bra efter galopp senast och håller god form. Nu blir det täta starter, men det fanns inget passande montélopp inom den närmsta tiden så då får vi testa här. Hästen jagar en så bra placering som möjligt och jag har inga segerförhoppningar, säger Johan Untersteiner.
Poet Broline (12) höll ihop travet och var förbättrad senast. Det viktigaste är att hästen fungerar och gör ett bra lopp igen, säger Peter Untersteiner.

V75-4

>> Rubrikhästar

11 Aura S.L. har gjort fem starter hos Jerry Riordan, vilket resulterat i tre segrar, ett andrapris och ett galoppmisslyckande. Fyraåringen imponerade på V75 i Halmstad innan jul och har för lite pengar på kontot i förhållande till kapacitet. Dessutom är hon både stark och snabb och inte beroende av någon speciell resa för att vinna. I förra loppet körde Adrian Kolgjini Aura S.L. för första gången.
12 Dancin In The Rain skrällde från rygg ledaren i regidebuten senast. Nu har femåringen lopp i kroppen och körs av Örjan Kihlström för första gången.
Pass upp för 1 Elle Titation. Hon är snabb ut med voltstart och står 20 meter bättre till mot Aura S.L. jämfört med förra starten.

>> Ranking

11 Aura S.L.
–––
12 Dancin In The Rain
6 Valkyria Bob
1 Elle Titation
14 Ivana Boko
9 Sobel Jasmine
5 Borups Tindra
15 Domestic Ås
7 Dropluggage Racing
10 Very Many Legs
–––
2 Sephora
3 Bahama Breeze
13 Notre Avenue
8 Ruth Halbak
4 Patos Race

>> Spetsstriden: 6 Valkyria Bob har perfekt spår och startsnabb körsven. Stoet har tidigare öppet kvickt från springspår på tillägg. Det gäller i första hand att hålla 7 Dropluggage Racing på utsidan, men även 1 Elle Titation har viss spetschans. Den sistnämnda har sprungit i spets en gång innan och då blev det seger.

Intervjuer:
Elle Titation (1) gick bra i Halmstad utan att helt räcka till. Hon är rask iväg, har ett spännande läge och kan på så vis vara med och slåss om en placering långt fram. Jag tror dock att det kan bli lite tufft att vinna, säger Johan Untersteiner.
Sobel Jasmine (9) och Very Many Legs (10) är två fina ston och jag väntar mig bra insatser, men de möter en konkurrent som troligen är för bra. Nu när det är voltstart tävlar hästarna med vanlig sulky, säger Peter Untersteiner.

V75-5

>> Rubrikhästar

7 Önas Nougat har fått två lopp i kroppen efter lång frånvaro och var överraskande bra från ledningen i bronsförsöket i Halmstad den 21 januari. Full väg är inga bekymmer och Per Nordström har siktat hit – förra loppet var ett led i matchningen inför den här uppgiften. Önas Nougat är snabb ut och obesegrad efter ha sprungit i ledningen tre gånger.
10 Eldorado Mearas hade mycket sparat i klass I-finalen senast och Peter Untersteiner låter urnöjd med sexåringen.
6 M.T.Mighty Winner höll godkänt efter dryg inledning senast och står perfekt inne penningmässigt. Hästen trivs med Henriette Larsen i sulkyn och sexåringen är ett tänkbart skrällbud.
12 Velasquez Gar har toppform och står på tur för seger, men det känns långsökt att tro på vinst från spår tolv när han gör debut i bronsdivisionen. Rankas ner.

>> Ranking

7 Önas Nougat
–––
10 Eldorado Mearas
3 Infinitus
6 M.T.Mighty Winner
4 Panamera
5 Demolition Man F.
11 Randemar R.D.
8 Franklin Face
–––
12 Velasquez Gar
2 Inertial
9 Harmon Boko
1 Tournado Dream

>> Spetsstriden: 2 Inertial är snabb ut, men färsk i klassen och vinner sällan. Utifrån laddas 6 M.T.Mighty Winner, 7 Önas Nougat och möjligen 8 Franklin Face. Förmodligen är Önas Nougat mest angelägen av ledningen, men det kan kosta att nå tätpositionen.

Intervjuer:
M.T.Mighty Winner (6) går jämnt och bra hela tiden. Jag hoppas på en god placering, säger Peter Untersteiner.
Eldorado Mearas (10) gick strålande i finalen senast. Jag ryckte inget och hästen kändes riktigt fin över mål. Formen är mycket bra, säger Peter Untersteiner.
Randemar R.D. (11) galopperade i sista sväng senast, men det var inget fel på hästen och han har bra form. Vi får göra det bästa av situationen, säger Peter Untersteiner.
Velasquez Gar (12) går grymt bra, men har verkligen ingen tur. Hästen kändes pigg och spänstig i ett lugnt jobb efter senast och formen verkar fortsatt sitta där. Jag är toppnöjd med allt utom läget, säger Kevin Oscarsson.

V75-6

>> Rubrikhästar

8 Durello var tapper och inte stort slagen från tredje ytter senast. Gången innan var hästen helt överlägsen i ett amatörlopp och femåringen har en vinst och ett tredjepris med krafter kvar efter två försök över lång distans. En av flera med chans i ett öppet lopp.
3 Peter Highness är en tuffing som är gynnad av lång distans. Nu slipper han brodd i skorna och Oskar Kylin Blom gör knappast resan hela vägen från Gävle om formen inte är i topp.
2 Sweetman gick fram i dödens 950 kvar senast och var nära att vinna (Sobel Photo vann från spets och Durello var knappt slagen trea). Gången före avslutade hästen snabbt; nu har han två lopp i kroppen och förstärks med Christoffer Eriksson.
12 First One In har småjobbiga förutsättningarna, men är en intressant skräll. Hästen har ett lopp i kroppen och kapacitet som duger gott i lägsta klassen. Sexåringen har tre vinster på fem försök med Sören Boel.

>> Ranking

8 Durello
3 Peter Highness
9 Carlos Ken
–––
2 Sweetman
12 First One In
1 Cojito
10 Sobel Photo
6 Gigantic Star
11 Shutupandscratchme
–––
5 Sunday Sonata
4 Banzai Merci
7 Turbulence Face

>> Spetsstriden: Öppet, 6 Gigantic Star kan fronta från springspår. En felfri 3 Peter Highness körs offensivt.

Intervjuer:
Gigantic Star (6) var ute på V75 senast och det gick helt enkelt för fort, han var inte van de farterna. Springspår är bra och jag tror att han kan utnyttja det, åtminstone till en bra position. Han är inte alls tokig för klassen och jag håller honom som tredje-fjärde häst här, säger Kevin Oscarsson
Carlos Ken (9) är en fin häst som vann ett billigt lopp i comebacken. Jag hoppas att hästen tål tävlande och då kan han få en fin vinter, säger Peter Untersteiner.
Shutupandscratchme (11) har varit positiv i båda starterna efter vila. Hästen kan också få en fin vinter och jag tror att han hävdar sig väl i klassen, säger Peter Untersteiner.

V75-7

>> Rubrikhästar

1 Pastor Power är härdad i klassen och har spetsläge. Sexåringen har fem vinster på sex försök i ledningen och är en rolig tipsidé. Spets och släpp till Harran Boko behöver heller inte vara fel.
2 Harran Boko galopperade bort en framskjuten placering 250 kvar i bronsfinalen senast och nu gör hästen debut i näst högsta klassen. Sexåringen är startsnabb och tagit majoriteten av sina segrar med tidig tätkänning.
10 Martin de Bos har tre segrar i klassen och trivs med såväl Peter Ingves i sulkyn som på Jägersro.
3 Niky Flax hade krafter kvar i silverfinalen senast.
8 Wild Love var inte på topp på Annandagen, men när hon är i form hävdar hon sig väl i konkurrensen. Blir bortglömd från bricka åtta.

>> Ranking

1 Pastor Power
2 Harran Boko
10 Martin de Bos
3 Niky Flax
–––
5 Staro Leonardo
11 Dizzy River
8 Wild Love
–––
4 Global Takeover
7 Toddler
6 Roofie
9 Ferrari Kievitshof
12 Elite B.R.

>> Spetsstriden: Flera startsnabba, men spetsstriden bör stå mellan 1 Pastor Power och 2 Harran Boko.

Intervjuer:
Pastor Power (1) galopperade snöpligt senast, men han gick bra efteråt och håller fin form. Jag är nöjd med läget och hästen kan få en fin löpning. Ledningen är absolut ett alternativ, säger Peter Untersteiner.
Niky Flax (3) var jättefin senast då han satt fast med allt sparat på Solvalla. Jag tycker att det här ser spännande ut och tror han är med och slåss långt framme, säger Johan Untersteiner.
Roofie (6) var inte som bäst på Bjerke senast och har blivit behandlad efteråt. Hästen känns fin i träningen, men jag tycker ändå att han känns lite svårbedömd, säger Johan Untersteiner.
Wild Love (8) betedde sig lite märkligt senast och det var inget tryck i henne varken i värmning eller när det blev allvar. Vi har analyserat och tror att det berodde på att resan var lång och hon kom lite tight på det tidsmässigt före tävlingarna. Hon hann helt enkelt inte ladda upp. Nu är resan kortare och rutinerna enklare. Hon kändes i övrigt jättefin senast också och jag hoppas att hon ska visa ”Åby-form” den här gången, säger Kevin Oscarsson.
Ferrari Kievitshof (9) gick bra senast och kan säkert tjäna en vettig slant med ett rygglopp, säger Johan Untersteiner.
Dizzy River (11) är bättre än raden. Jag tror att han kan avsluta rejält här, men det är klart att det finns en risk att det blir för långt fram, säger Johan Untersteiner.

Fakta

V75-förslaget 4 januari

V75-1: 2,5,6,7,8 (3,10)
V75-2: 2,8,9,10 (1,7)
V75-3: 7,8,10 (4,3)
V75-4: 11 Aura S.L. (12,6)
V75-5: 3,6,7,10 (4,5)
V75-6: 2,3,8,9,12 (1,10)
V75-7: 1,2,3,10 (5,11)

4.800 rader – 2.400 kr

Expandera

Här är startlistor till helgens trav.

Spela V75 Tillsammans med Sulkysport.

Tips av: PÄR GUSTAFSSON & OLA LERNÅ

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V75-tips: Vi spikar emot favoriten

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Sofia Aronsson tränar ett av våra två singelstreck inom V75-omgången. Foto Malin Albinsson/MVA Foto
Sofia Aronsson tränar ett av våra två singelstreck inom V75-omgången. Foto Malin Albinsson/MVA Foto

Färjestad bjuder på en smålurig V75-omgång denna vecka med Unionstrav. Det är inte direkt så att det kryllar av norsktränade hästar utan har blivit ett steg tillbaka kontra hur det såg ut under de första åren som Unionstravet arrangerades.

Några spännande, norska inslag finner vi dock och från vårt västra grannland hämtas veckans bästa singelstreck. Att Odd Herakles (V75-3) ska förlora Unionskampen bedömer vi som långsökt även om han bytt regi efter senaste starten.

I övrigt lyser de givna singelstrecken med sin frånvaro och vi väljer att ta ställning för en häst som i skrivande stund är andrahandsfavorit, men mer om det nedan…

Startlistor till omgången.

Spela V75 tillsammans med Sulkysport.

V75-strykningar

Avd 5, 12 Deep Sea Dream

Avd 1 – Unionsstayern, 3.140 meter voltstart

 • Amiral har alltid omgetts av ett gott rykte, men det har sannerligen inte varit raka spåret i hans karriär. Nu har de två senaste segerloppen varit flera steg framåt, men vi vågar ändå inte lita helt på honom. Det kan bli svar i spetsjakten och får han då vandra hela vägen eller delar av vägen på ledarens utsida så blir det bekymmersamt.
 • Fakta

  RANKING

  3 Amiral
  2 Global Viscount
  1 Gazza B.R.

  14 Monfalcone
  8 Zizou
  15 Global Unspoked
  11 Tony Afrika

  12 Jareth Boko
  7 Wir Ideal
  9 Mr Deauville
  4 Mr Rapide
  6 Madronjo
  10 Stand By Ken
  5 Harmke Schermer
  13 MT.Knight Rider

  Expandera
  Global Viscount
  gjorde ett starkt lopp senast på Åby bakom Spartak Face. Ulf Stenströmer tog en trippel som tränare under torsdagen och har stallet i toppslag, men frågan är hur Global Viscount hanterar att göra sin fjärde start inom loppet av fem veckor?
 • Gazza B.R. var det inget tryck i alls i comebacken, men det kan helt enkelt varit så enkelt att han behövde den genomköraren. Nu ska han vara vassare med det loppet i kroppen och utifrån hur bra hästen presterat från ledningen tidigare så tror vi att Björn Goop väljer att köra i ledningen om han kan hålla ut Amiral i första skedet.
 • Monfalcone fick för långt fram senast på Axevalla, men avslutade helt okej i skymundan. Han tål den långa distansen och är så pass spurtstark att han har alla möjligheter att blanda sig i striden här om det bara stämmer lite med draghjälpen.
 • Zizou gör nästan alltid bra lopp och ska också streckas liksom Global Unspoked som fick lägga för många speeder under vägen senast för att riktigt orka.

Spetsbud: Här avgörs mycket av loppet. Gazza B.R. är så pass snabb samtidigt som Björn Goop sitter i vagnen att han ska ha god chans att hålla ut Amiral inledningsvis.

Avd 2 – Klass I, 1.640 meter autostart

 • Fakta

  RANKING

  2 Mistelns Napoleon
  1 Abrakadabra
  3 Helios di Quattro

  8 Victory’s Club
  4 Easy Cash
  12 Astronacente Zac
  6 Vitro Diablo
  5 Dark Roadster
  10 Fredric Palema
  7 Lovemore

  11 Kick the Dust Ås
  9 Souvenir d’Inverne

  Expandera
  Mistelns Napoleon
  var jättebra då han vann ett klass II-försök hemma på Skrubbs i juli. I finalen fullföljde han starkt bakom Newport Beach och vi har ingen anledning att tro att han inte ska kunna stå sig även i denna högre klass. Däremot har hästen varit struken på grund av orsakade omstarter efter senaste starten varpå det gått lite långt mellan starterna; det kan däremot påverka slutresultatet.
 • Abrakadabra öppnade riktigt snabbt till ledningen senast på Bjerke. Då stod han med spår längre ut bakom vingen, men hästen tycks kunna accelerera så pass fint redan från start att han ska ha chans att hålla upp ett innerspår ocskså. Vi är dock inte helt övertygade om att hästen är en ”kanon” för klassen utan ska det hålla hela vägen behöver han nog få dämpa en bit av loppet.
 • Helios di Quattro trodde vi mycket på i lördags, men då blev det galopp kort efter start när hästen bromsade till. Innan loppet såg hästen jättefin ut och nu aviseras såväl stängt huvudlag som jänkarvagn på vilket kittlar.
 • Victory’s Club hade vi säkert tippat etta från något av de fyra innersta spåren, men från bricka åtta får han slå ur underläge.
 • Easy Cash går ner i klass och känns intressant om dödspositionen kan undvikas.

Spetsbud: Abrakdabra är så pass rask att han ska ha vettig chans att hålla ut Mistelns Napoleon när de står sida vid sida.

Avd 3 – Unionskampen, 2.140 meter auotstart

 • Fakta

  RANKING

  4 Odd Herakles

  2 Roli Eld
  3 Åsrud Vilja
  6 Troll Solen

  1 Björs Frej
  10 Bellfaks
  9 Valle Mattis
  7 Eldvin
  5 Emil Mollyn
  7 Titan Tabac

  Expandera
  Odd Herakles
  har varit hela Nordens kallblodskung detta år som han hittills tagit sig igenom utan att förlora en enda gång. Tio raka segrar har det blivit och med tanke på hur Odd Herakles såg ut senast så hade han säkert kunna springa fortare än de 1.18,5 han kom hem på den dagen. Odd Herakles möter samma gäng som han besegrat tidigare under året – kanske rentav något enklare motstånd – och vi finner ingen anledning i att spekulera om förlust. Hästen har förvisso bytt regi och flyttats hem till ägaren efter senaste starten, men det känns långsökt att det ska påverka så mycket att han förlorar detta lopp.
 • Roli Eld var nära att utman Odd Herakles några gånger i våras, men galopperade på upploppet när det drog ihop sig. Han har blandat och gett lite sedan dess och var till exempel inte när att kunna följa Odd Herakles på Jarlsberg i början av juli trots att han fick tassa med i rygg hela vägen.
 • Åsrud Vilja fick aldrig chansen mot Odd Herakles vid deras senaste möte och gick i mål med sparade krafter. Hon var fin vid segern därefter, men att matcha Odd Herakles är något helt annat.
 • Troll Solen var tvåa bakom Odd Herakles i Norskt Mästerskap i juli och trea i det här loppet i fjol. Han levererar för jämnan, men att det ska räcka till att utmana om segern här kan vi inte tro.

Spetsbud: Odd Herakles närmast följer startbilsvingen så vi har ingen anledning att tro annat än att han vinner starten.

Avd 4 – Klass II, 2.640 meter voltstart

 • Fakta

  RANKING

  12 Jaxon V.S.

  7 Equal to None
  8 Golden Boy Sisu
  10 Draco
  5 Ornello
  6 Rutger B.L.
  1 Valle E.W.

  4 Chris K.
  11 Lightbay
  9 Marres Diva
  3 Flacco
  2 Iggy Boko

  Expandera
  I en öppen och smålömsk V75-omgång väljer vi att ta ställning för Jaxon V.S. i detta klass II-försök. Den tyskfödde fyraåringen inledde lite småknackigt hos Sofia Aronsson, men har precis som hela hennes stall bara lyft sig undan för undan under säsongen. Hästen har vunnit på alla möjliga olika sätt – däribland från dödens – och vi har ingen anledning att tro att den här dryga distansen ska vara ett problem för hans del. Vi är lite inne på att några av konkurrenterna har resultatrader som är lite väl smickrande och spikar Jaxon V.S. med en tro om att han helt enkelt är bäst.
 • Equal To None var mystiskt blek senast i Örnsköldsvik och någon bra förklaring till den insatsen har vi inte funnit. Nu slipper han åtminstone långresan och hästen har tuffat på bra vid segerloppen dessförinnan.
 • Golden Boy Sisu gick en rejäl långspurt senast i Gävle och vann utan problem. Han flyttar fram sina positioner hela tiden och kan säkert gå en 1.14-tid över denna distans.
 • Draco gick jättebra efter kort startgalopp senast på Lunden. Hästen har aldrig varit sämre än tvåa i felfritt lopp och kan säkert passa fint ihop med Jorma Kontio som vet hur man parerar lite skuttiga typer.

Spetsbud: Här är inte inledningen given på något vis. Valle E.W. är knapp spetsfavorit, men Rutger B.L. också rask. Equal To None uppfattar vi inte som någon riktig startraket, men det där däremot hans kusk…

Avd 5 – Gulddivisionen, 2.140 meter autostart

 • Gulddivisionen håller hög klass och känns därtill lite småöppen. Det går att argumentera för att Who’s Who ”bara ska vinna” ett sådant här lopp, men han är alltid lite sårbar då han sällan tar ledningen av egen kraft utan riskerar att få göra jobbet själv. Hästen såg strålande ut senast på Bergsåker, men kördes passivt från dåligt läge och fick aldrig en ärlig chans.
 • Fakta

  RANKING

  5 Who’s Who
  9 Heavy Sound
  1 Gigant Invalley

  8 Cyber Lane
  7 Voltaire Gifont
  6 Forfantone Am
  2 Global Welcome

  10 Chianti
  4 Snowstorm Hanover
  11 Giveitgasandgo
  3 West Wing

  Expandera
  Heavy Sound
  ska bara bli bättre och bättre för varje lopp han får innanför västen efter lång frånvaro. Han avslutade 1.10 sista 800 meterna i The Owners Trophy från bakspår på tillägg och är mer gynnad av att alla står lika start.
 • Gigant Invalley är relativt färsk i eliten, men ska verkligen inte underskattas. Vi påminner om att han var tvåa i Årjängs Stora Sprinterlopp bakom Milligan’s School och här står han perfekt placerad för att vinna starten. Lyckas han göra det så tror vi att Gunnar Austevoll fullföljer och kör i den positionen.
 • Cyber Lane gick jättebra i Åby Stora Pris där han fick ta upp jakten från sjätte utvändigt. Spår åtta var allt annat än vad Johan Untersteiner hade önskat sig och den här uppgiften är knivig.
 • Voltaire Gifont står inte mycket bättre placerad, men är även han riktigt på gång uppåt. Han gjorde inte bort sig när han mötte Who’s Who i fjol och kan överraska.

Spetsbud: Vi tror att Gigant Invalley håller ut Snowstorm Hanover.

Avd 6 – Silverdivisionen, 1.640 meter autostart

 • Fakta

  RANKING

  1 Urban Kronos
  4 Chapuy

  5 Giant Shadow
  3 Always On Time
  12 Night Brodde
  8 Niky Flax
  7 Reigning Moni

  6 Rushmore Face
  2 Empire Garbo
  9 Highspirit
  10 My Dream Art
  11 Only One Winner

  Expandera
  Urban Kronos
  var fin vid spetssegern på Romme, men aningen sämre gången efter då han inte riktigt kunde följa från vinnarhålet. Det kan vara så enkelt att han är bättre över sprinterdistans och i kraft av det gynnsamma utgångsläget blir han vårt tipsval.
 • Chapuy är en annan sprinterälskande, startsnabb herre. Skulle han komma förbi de invändiga direkt så är han tveklöst hästen att slå för vi räds inte alls det faktum att han står hårt inne på pengarna i detta lopp. Tvärtom så springer brons- och silverhästarna ungefär lika snabbt och den 1.10-tid som kan komma att krävas här har inte varit något hinder tidigare för Chapuy.
 • Giant Shadow har haft lite svårt att ta det där nästa steget i sin utveckling. Han fick ett bra lopp senast på Jägersro, men det exploderade på intet vis när han fick fritt spurtutrymme. Undan för undan så kommer han i vilket fall allt mer och körning mellan de tidigare nämnda skulle givetvis gynna Giant Shadow.
 • Night Brodde har vi högt upp i ranken trots tolftespår över sprinterdistans. Han har sett strålande ut i de senaste starterna och kommer avsluta riktigt vasst om det stämmer det minsta härifrån.

Spetsbud: Urban Kronos höll upp innerspår på Romme trots att Always On Time fanns tätt intill honom den dagen. Nu är Chapuy med och bråkar likaså, men det kan bli knivigt för honom att ta sig förbi när han har så startsnabba hästar tätt inpå.

Avd 7 – Bronsdivisionen, 2.640 meter autostart

 • Farlander Am var strålande bra då han vann K.G.Bertmarks Minne på Jgäersro trots bricka tolv. Via en häftig långspurt gick det vägen och insatsen var så pass rejäl att han bör bära de pengar han fick på sig även framledes. Den här uppgiften är inte den tuffaste man kan stå inför i bronssammanhang och Farlander Am ska gälla som favorit.
 • Fakta

  2 Farlander Am
  3 Allaway G.T.
  4 Hands Down D.E.

  10 Sandsjöns Enzo
  11 Bear Hope
  5 Goldstile
  6 Look Håleryd
  1 Massive Speed
  8 Enzo Am
  7 Neelix

  12 L’amour Bonanza
  9 Bag’s Simoni

  Expandera
  Allaway G.T.
  har blivit väldigt jämn i sina prestationer och man tycks numera kunna räkna med att han kommer leverera varje gång. Hästen har vunnit över distans och känns allround.
 • Hands Down D.E. övertygade stort vid segern senast på Romme och såg faktiskt okörd ut via ett slutvarv på 1.11,5. Han står hårt inne i det här loppet, men intrycket var så pass bra senast att han absolut måste räknas här också.
 • Sandsjöns Enzo fick se sig utkontrad av Bag’s Simoni senast. Nu får han gå bakifrån för första gången på ett tag vilket kan vara positivt.
 • Bear Hope fick attackera lite för tidigt senast i Gävle, men höll ändå farten bra som trea.

Spetsbud: Farlander Am är startsnabb och har främst Enzo Am från bricka åtta att bråka med i inledningsskedet.

Fakta

V75-FÖRSLAGET FÄRJESTAD 19 SEPTEMBER

Avd 1: 1,2,3,8,11,14,15 (12,7)
Avd 2: 1,2,3,4,8,12 (6,5)
Avd 3: 4 Odd Herakles (2,3)
Avd 4: 12 Jaxon V.S. (7,8)
Avd 5: 1,5,7,8,9 (2,10)
Avd 6: 1,3,4,5,7,8,12 (6,2)
Avd 7: 2,3,4 (10,11)

4.410 rader / 2.205 kronor

Expandera
Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V86-tips: Nu måste det vara dags!

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Activated kom längst ut i banan vid fjolårets skrällseger i Stochampionatet. Idag tror vi att hon bärgar årets första triumf. Foto Simon Hagen/Sulkysport
Activated kom längst ut i banan vid fjolårets skrällseger i Stochampionatet. Idag tror vi att hon bärgar årets första triumf. Foto Simon Hagen/Sulkysport

Tre starter och ingen seger. Att 2020 inte blivit vad kretsen kring Activated (V86-8) hade hoppats på är säkert inget understatement.

Fjolårets vinnare av Drottning Silvias Pokal och Stochampionatet har inte alls fått kontinuitet i sitt tävlande, men nu tycks det äntligen kunna bli ändring på den saken. Senaste insatsen på Bergsåker var ett rejält fall framåt och nu kan jag inte hålla fingrarna borta utan känner att det är läge att attackera med full kraft.
Den låga spelprocent hon erbjuds till denna gång på V86-spelet förväntar jag mig inte att vi ska få på henne framöver…

På Jägersro är det Christoffer Eriksson i huvudrollen. Han kör två tre av favoriterna på V86-spelet och vi kan inte blunda för att Rackham (V86-5) har en smaskig uppgift som han ska ha toppchans att reda ut även om han får gå den tunga vägen.

V86-strykningar

Avd 3: 7 Bahama Passion
Avd 6: 8 Cobbys Nana

Här kan du ta del av startlistorna till dagens tävlingar.

Spela V86 tillsammans med Sulkysport.

Troliga och roliga

 • Perfekt Gehör (V86-1) har det blivit många ben på i inledningsskedet i de två senaste starten, men nu tror jag inte att Flemming Jensen kommer behöva ladda lika tufft för att lyckas sätta henne i ledningen. Hon gjorde ett bra lopp som fyra bakom bland annat Mellby Harissa och Del Ray Pellini för tre starter sedan i Stochampionatet Consolation och har en spännande uppgift på pappret.
 • Vae Victis Club (V86-2) har varit struken på grund av sårskada efter senaste starten, men det var inget efterhängset problem utan han är snabbt tillbaka på banan. Hästen har övertygat stort vid sina två segrar på svensk mark och kan öppna så pass bra bakom bilen att jag inte alls blir överraskad om han tar sig förbi Cab Lane direkt.
 • Keegan Trot (V86-4) har dragit med aktionsproblem. Även om det kommer ett och annat felsteg mellan varven så har han blivit mycket bättre nu och även fått upp mer fart i sin kropp. Bakspår på tillägg är inte hela världen när det handlar om lång distans och kapacitetsmässigt behöver han inte alls vara sämre än sina konkurrenter i detta lopp.
 • Rackham (V86-5) möter ett motstånd som han bara ska besegra om han tävlar på samma nivå som i senaste starten. Christoffer Eriksson menar på att hästen hade hävdat sig i Derbyfinalen utifrån hur han kändes senast och några Hail Mary, Don Fanucci Zet eller Aetos Kronos finner jag inte i det här loppet…
 • Activated (V86-8) var tillbaka med besked senast på Bergsåker där hon gick ett mycket bra slutvarv bakom Lipstick Tooma och Argbiggan. Nu när hon kan tävla mer kontinuerligt ska formen kunna komma ännu mer och jag tror hon avgör det här loppet i spurten. I synnerhet om Rose Run Sydney tar emot Une Etoile Gar initialt och det blir lite kubbning den första biten.

Betrodda som lever farligt

 • Cleopatra Mystique (V86-1) kommer från seger på en topptid, men det var i ett överpacat lopp där mycket blev rätt för henne. Nu ser konkurrensen inte direkt enklare ut och därtill blir det skor på hovarna. Som favorit känns hon helt klart överspelad.
 • Umustbecrazy (V86-3) är inte dålig på något vis, men det var med ganska knapp marginal hon vann senast på Jägersro i ett sällskap som var enklare än det hon stöter på nu. Jag tycker det känns fel att hon – i skrivande stund – är jämnspelad med Coumba.
 • Strong Heartbeat (V86-6) hade säkert varit nära Admiral As i mål senast på Solänget utan felstegen in mot upploppet. Hästen är jättebra, men inget att lita på och även om han har överkapacitet för det här sällskapet så bör han garderas.
 • Wild Love (V86-8) är jättebra och har etablerat sig i stoeliten vid det här laget. När man ska jaga bakifrån i de här sammanhanget är man dock alltid sårbar och med rygg på Hevin Boko initialt så föreligger också en risk att hon hamnar en bit bak direkt.
Fakta

V86-FÖRSLAGET

Avd 1: 2,3,10 (9,5)
Avd 2: 6 Vae Victis Club (7,4)
Avd 3: Samtliga hästar (6,1)
Avd 4: 2,3,5,6,7,9,10,12,13,14,15 (4,1)
Avd 5: 4 Rackham (5,6)
Avd 6: 3,7,9,10,11 (4,6)
Avd 7: 2,3,5,6,7,9,12 (13,11)
Avd 8: 3 Activated (9,2)

9.240 rader / 2.310 kronor

Expandera
Fokustema
Spelstugan
Läs senare

Tidiga tankar: Who’s Who i huvudrollen

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Who's Who ska starta på Färjestad. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Who's Who ska starta på Färjestad. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport

Lördagens V75-omgång hämtas från Färjestad där Unionskampen står på programmet. Bortsett från kallblodsloppet så är det inte så hiskeligt mycket till unionskamp i ärlighetens namn utan en påtaglig övervikt av svenskt deltagande.

Odd Herakles (V75-3) står med tre ben i mål och blir omgångens största favorit. Lämpligt ser det även ut för Who’s Who (V75-5) i Gulddivisionen, men loppet blev oväntat bra och han får absolut inte ha en dålig dag om han ska vinna det här loppet.

Omgångens roligaste lopp? Ur ett strikt spelperspektiv säger jag klass II-försöket (V75-4) där det kommer hästar från olika nationer och ska göra upp över lång distans. Här kommer många köra som om de har bästa hästen, var så säker…

Avd 1, 3.140 meter voltstart – Unionsstayern

Det är ingen vild gissning att 3 Amiral blir en av omgångens största favoriter. Hästen har fungerat bra vid två raka segrar och öppnade snabbt till ledningen från just tredjespår i senaste starten. 2 Global Viscount står perfekt inne i loppet och är i toppslag, men frågan är hur han hanterar att göra en fjärde start inom loppet av fem veckor? 1 Gazza B.R. var blek i comebacken och utifrån det går det fråga sig om inte Björn Goop vill köra bakifrån i det här loppet. 8 Zizou och 15 Global Unspoked är formstarka uppstickare.

Avd 2, 1.640 meter autostart – Klass I

2 Mistelns Napoleon höll jättebra som tvåa bakom Newport Beach i klass II-finalen på Åby. Han skulle fått en genomkörare hemma på ”öjn” efter det, men blev struken efter att orsakat omstarter. På pappret är uppgiften väldigt passande, men formen aningen diffus. 1 Abrakadabra är en norsktränad segermaskin. Han har matchat i betydligt enklare sällskap än vad han nu springer på. 6 Vitro Dablo har visat fina toppar i sin nya regi, men också djupa dalar. Starka sprinteress som 7 Lovemore, 8 Victory’s Club och 12 Astronascente Zac har lottats till mardrömsspår.

Avd 3, 2.140 meter autostart – Unionskampen

4 Odd Herakles har gått igenom 2020 obesegrad och allt tyder på att han så förblir efter det här loppet. Enda rimliga hotbilden man kan måla upp är det faktum att han bytt miljö efter senaste starten och nu finns hemma hos ägare, men jag undrar om ens det kan få honom på fall. 3 Åsrud Vilja är i knallslag och närmar sig att kunna utmana de bästa pojkarna med stormsteg. 2 Roli Eld har galopperat bort stora pengar under året och stundom varit på väg att utmana Odd Herakles på allvar. Nu sitter Björn Goop upp i vagnen vilket kittlar.

Avd 4, 2.640 meter volstart – Klass II

Ett riktigt roligt klass II-försök med hästar från alla möjliga olika håll och kanter. 7 Equal To None underpresterade å det grövsta som favorit i Örnsköldsvik och det rådde ingen tvekan om att något satte ner honom den dagen. Insatsen där uppe gör honom svårbedömd, men distans, hemmaplan, startspår och Björn Goop är faktorer som talar till han sfördel. 10 Draco har tagit elva segrar på 16 starter i Danmark och visat härlig styrka. 1 Valle E.W. har verkligen hittat stilen i varande regi och står spännande placerad. 8 Golden Boy Sisu och 12 Jaxon V.S. är minst lika intressanta. Vilket roligt spellopp!

Avd 5, 2.140 meter autostart – Gulddivisionen

5 Who’s Who kom aldrig till i Sundsvall Open Trot, men var likväl trea i mål på något underligt vänster. Blir det ett mer offensivt upplägg denna gång blir han svårslagen. 1 Gigant Invalley var strålande fin på Färjestad förra måndagen och är loppets troliga ledare. 6 Forfantone Am är i dunderslag och närmar sig en fullträff åter. 7 Voltaire Gifont och 9 Heavy Sound är topphästar som åter visat god form i sina respektive senaste starten. 2 Global Welcome steppar upp och gör intressant debut i Gulddivisionen.

Avd 6, 1.640 meter autostart – Silverdivisionen

Trots att 4 Chapuy är färsk i klassen kan han komma att få bära på favoritskapet. Hästen är så pass startsnabb att han rentav kan komma förbi 3 Always On Time i starten. Den sistnämnde lyckades inte ta sig förbi 1 Urban Kronos på Romme och då höll det hela vägen för den sistnämnde, men det här loppet ser vid en första anblick ut att vara lite tuffare. 5 Giant Shadow är på gång åter och 12 Night Brodde i toppslag, men rejält sinkad av utgångsläget.

Avd 7, 2.640 meter autostart – Bronsdivisionen

Har du sett 4 Hands Down D.E. senaste segerlopp på Romme? Om inte, gå in och titta på det loppet. Hästens insats var femstjärnig och det råder ingen tvivel om att kunnandet kommer räcka även om han är färsk i den här klassen. Bredden på motståndet är dock god och här kan mycket hända. 2 Farlander Am har samlat på sig en del pengar, men var så pass bra i K.G.Bertmarks på Jägersro att han måste räknas här också. 5 Goldstile har varit en surrhäst i många år. Är det på väg att släppa på allvar nu? 10 Sandsjöns Enzo får slå lite ur underläge denna gång och attackera bakifrån vilket kan passa honom väl.

Krönika