Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V75-tips: Två pigga tonåringar – vem är bäst?

Av
Pär Gustafsson
Upplåst för dig som är prenumerant
Tonåringarna Lome Brage och Månprinsen A.M. möts på Umåker. Foto Jeannie Karlsson & Mia Törnberg/Sulkysport
Tonåringarna Lome Brage och Månprinsen A.M. möts på Umåker. Foto Jeannie Karlsson & Mia Törnberg/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Norske Lome Brage eller svenske Månprinsen A.M. – vilken av 13-åringarna är bäst?
Med tanke på meriterna är Gunnar Melanders stjärna bättre, men i årets upplaga av Vårbjörken talar förutsättningarna för Lome Brage som har spetsläge över sprinterdistans. I antal vinster i Vårbjörken står det 2-1 till Månprinsen!
Och givetvis lurar flera duktiga kallblod i vassen bakom 13-åringarna…

I Guldbjörken står sista biljetten till Paralympiatravet på spel.

V75-strykningar

V75-2: 1 Perfect King, 8 Zap di Girifalco
V75-3: 8 From The Mine
V75-5: 5 Digital Ink
V75-6: 9 Denali
V75-7: 5 B.W.Sture

Startlistor till Umåkers tävlingar.

Spela V75 Tillsammans med Sulkysport.

V75-1

>> Rubrikhästar

 • Attraversiamo var rejält sjuk under hösten och har varit ifrån tävlingssammanhang i sju månader. Nu tycks han komma väl förberedd inför återkomsten och vi är övertygade om att Svante Båth inte skulle starta hästen förrän han känner att han verkligen är där han vill att han ska vara med tanke på den historik och de problem som varit. I brist på riktiga startraketer på utsidan så bedömer vi Attraverisamo att ha bra chans att hålla ledningen från innerspåret.
 • Trust Control inledde sin Sverigesejour lovande, men stagnerade under höstsäsongen. Nu har han fått en vinter i kroppen, är anmäld barfota runt om och körs av Björn Goop. Det är faktorer som gör honom aktuell som första utmanare.
 • Maxus galopperade kort efter start i comebacken i fredags. Han såg jättefin ut före loppet och Daniel Redéns hästar har generellt sett ”dunder” ut hela våren.
 • Even’s Cool Boy var oväntat bra även för tränaren Robert Dunder i årsdebuten. Från åttondespår riskerar hästen att hamna sist i fältet och har vi rätt i vår teori att favoriten håller ledningen lär det sannerligen inte bli något högt tempo på loppet…
Fakta

Ranking V75-1

1 Attraversiamo

3 Thrust Control
6 Maxus
8 Even’s Cool Boy
4 Stoletheshow
7 Remarkable Feet

5 Im Your Captain
2 Tito C.A.
9 Brothers N.Arms

Expandera

>> Spetsstriden: Det finns banor där innerspår är mer fördelaktigt än vad det är på Umåker, det ska sägas. Vi bedömer dock Attraversiamo att vara så pass rask iväg att han ska kunna hålla ut Thrust Control den första biten.

Intervjuer:
Attraversiamo (1) har jobbat på hela vintern och varit inne för ett skarpare snabbjobb på Bergsåker som han löste på bra sätt. Han travade 1.14/1.600 meter. Om jag hade fått välja spår hade jag inte valt spår ett, men man ska aldrig klaga på innerspår. Det är nog mer frustrerande för spelarna än för mig. Det är inte toppform och det viktigaste för mig är trots allt att han kommer ur loppet på bra sätt, men jag vore feg om jag inte sa att jag har häst som ska kunna vinna loppet. Han går med skor, troligen jänkarvagn och huvudlaget bestäms efter värmning. Målsättningen är att börja med öppet huvudlag, även om han tidigare oftast gått med någon form av stängt, säger Svante Båth.
Tito C.A. (2) är på gång, men har bara ett fåtal starter i kroppen. Jag tycker att han blivit bättre som valack och är mer koncentrerad än tidigare, säger Stefan Melander.
Thrust Control (3) känns ruggigt fin för dagen, men är förstås svårbedömd här. Normalt brukar han göra bra ifrån sig efter vila, säger Stefan Melander.
Im Your Captain (5) känns fin och går framåt för varje lopp. Han räcker inte till här, säger Stefan Melander.
Maxus (6) blev för pigg bakom bilen senast och kunde inte hålla ihop travet därför. Hästen besitter viss kapacitet, men nu är läget för dåligt för att han ska kännas aktuell på tätplacering. Klaffar det på vägen och han håller sig lugn kan han nypa en plats, säger Thomas Hedlund i Daniel Redéns stall.
Brothers N.Arms (9) är det svårt att få rätta trycket i, men han känns bra i jobben, säger Stefan Melander.

V75-2

>> Rubrikhästar

 • Better Boss har övertygat i Finland och likt vårt tipsval vunnit på flera olika sätt. Han ska lättas i balansen till denna start och vi utgår ifrån ett offensivt upplägg. Chansen har såklart ökat efter strykningen av Zap di Girifalco.
 • Counterfeightr blev störd i slutkurvan senast så det loppet kan man bara glömma. Hästen är ojämn, men kan avsluta vasst med ett rygglopp.
 • Bredden på loppet är begränsad och vi kan se en sådan häst som Mr Clayton J.F. överraska trots spår elva. Han har behövt tid på sig att växa in i klassen, men tycks allt mer mogen att prestera i det här sammanhanget.
Fakta

Ranking V75-2

9 Better Boss
6 Counterfeightr

4 Findus M.
7 Corroded
11 Mr Clayton J.F.
2 Kövras So Far
5 Vincent Horse
3 Hunkydory Degato

12 Lexington Tooma
10 Wasa Thunder

Expandera

>> Spetsstriden: Vi kan se ett scenario där Vincent Horse snuvar stallkamraten Kövras So Far på ledningen.

Intervjuer:
Kövras So Far (2) var inte bra från ledningen senast. Hästen brukar bara prestera i spets och nu får vi prova bakifrån en gång, säger Oskar Florhed i Robert Berghs stall.
Vincent Horse (5) var inte i balans senast, men han är naturligt kvick ut och har startsnabb kusk. Han duger i V75, men står tufft inne i klassen, säger Oskar Florhed.
Corroded (7) är däremot bra inne penningmässigt. Hästen står på tur för en seger och har form för att vinna, men det gäller att han hittar vettigt slagläge. Hästarna gick jobb i onsdags och allt var normalt, säger Oskar Florhed.
Better Odds (9) har tränat bra och jag vet att hästen kommer tävla på samma nivå som i starterna på sistone. Han är snabb ut och går bra i ledningen, men spår nio behöver inte vara fel eftersom jag tror att hästen är snäppet vassare bakifrån. Motståndet är tufft, men jag känner mig inte slagen. Vi kör med skor, men han slipper brodden, säger Iikka Nurmonen.

V75-3

>> Rubrikhästar

 • Det är dags för revanschmöte mellan Picasso och Hill Street och denna gång säger vi fördel för den sistnämnde. Hill Street är snabbare från start och med ett lopp innanför västen tror vi att Örjan Kihlström är aktiv och försöker ta sig förbi direkt. Lyckas han med den saken är mycket vunnet över sprinterdistans.
 • Picasso är på intet vis beroende av ledningen och tycks som tolvåring vara bättre än någonsin. Hamnar han likt senast i en bra, utvändig position kommer det gå fort när Troels Andersen låter hästen speeda loss.
 • Vi placerar även Everst de Ginai i A-gruppen. Efter en svag inledning på finsk mark tog han sig rejält i höstas och han såg på intet vis slutkörd ut som tvåa bakom Excalibur It i årsdebuten. Därefter har han placerats i Mika Haapakangas stall och ska nu åter få dra en jänkarvagn; något som såg ut att bidra till hans lyft i höstas då samma ändring gjordes.
 • Weekend Fun har inte lyckats vinna i någon av sina elva senaste V75-starter. Hästen var markant förbättrad som tvåa senast bakom Shocking Superman, men vi behandlar honom likväl med viss försiktighet.
Fakta

Ranking V75-3

7 Hill Street
2 Picasso
9 Everst de Ginai

4 Weekend Fun
12 Minnestads El Paso
6 Doctor Doxey Zenz
11 Macelleria
8 From the Mine

1 Cobourg Hanover
10 Te Quiero Grif
5 Hagentoy
3 Zorro Swing

Expandera

>> Spetsstriden: Vi är tveksamma till om Weekend Fun verkligen kan hålla ut Hill Street som kan få ytterligare motivationshjälp att ta i från start med hyperraske From the Mine på utsidan.

Intervjuer:
– Cobourg Hanover (1) var vi jättenöjda med i comebacken. Han var ju knappt med och tävlade – det handlade mer om att få ett lopp i kroppen – och det stärker hans självförtroende att det blev som det blev den dagen. Emilia tyckte att hästen kändes bättre än någonsin när hon har kört. Innerspår är perfekt, här får han ett invändigt lopp över sin favoritdistans. Dessutom blir det barfota runt om för första gången på länge, jänkarvagn och rycktussar. Jag tror att hästen kommer göra en toppinsats, men ser honom inte som ett vinstbud i denna omgivning, säger Oscar Berglund.
Picasso (2) sprang en riktigt bra tid senast och jag var rejält överraskad. Hästen har känts fin efteråt och allt var bra i ett jobb i onsdags. Han tar inte ledningen av egen kraft, men jag kommer att köra rejält från start för att få en bra position. Picasso är redo för en ny stark insats och jag ändrar inget, säger Troels Andersen.
Hill Street (7) gjorde en stark årsdebut och inte alls någon tokig häst. Spåret är knepigt, men hästen bör duga rätt bra i klassen och hans avslutning kan bita bra, säger Thomas Hedlund.
Macelleria (11) var sämre senast, men nu har han tränat rejält en tid och han var fin i ett jobb på rundbanan i torsdags. Tyvärr har han svårt läge och vi får ligga lågt, säger Oskar Florhed.

V75-4

>> Rubrikhästar

 • Fille Am står noterad för två vinster på två försök över lång distans och är obesegrad efter sex starter barfota runt om. Hästen avgjorde från fjärde ytter i årsdebuten senast och uppgiften ser bra ut på förhand.
 • Pleasure For Cash slutade tvåa i klassen i vintras och står perfekt inne penningmässigt, men nu återkommer han efter paus och gör debut i ny regi. Sexåringen testar lång distans för första gången sedan i slutet av 2018 och han har galopperat i 13 av 23 starter. Hästen var struken inför en tilltänkt start i slutet av mars.
 • Digital Dominance var urtapper i dödens senast och blir allt bättre. Hästen har slutat tvåa (i årsdebuten i år) samt galopperat i sina två försök över lång distans. Per Lennartsson kör för första gången.
 • Årsdebuterande Gardner Shaw är Jörgen Westholms bästa chans på V75 på lördag. Hästen klarar distansen och får Björn Goop i sulkyn för första gången.
Fakta

Ranking V75-4

9 Fille Am
–––
2 Pleasure For Cash
8 Digital Dominance
6 Gardner Shaw
1 Payet
4 Just Celebration
3 Ohio U.B.
5 Jareth Boko
–––
10 Otroligtosåfin
7 Al’s Raging Ace
12 Anchor Man
11 Know My Name

Expandera

>> Spetsstriden: Öppet, från passande spår är Pleasure For Cash mest angelägen av ledningen? Ohio U.B. kan öppna och utifrån är Al’s Raging Ace kvick.

Intervjuer:
Payet (1) har perfekt spår, men jag vet inte hur kvick han är bakom bilen. Han är gynnad av att springa på innerspår och vi hoppas att han inte hamnar allt för långt bak. Det finns en risk att han blir fast, säger Oskar Florhed.
– Pleasure For Cash (2) skulle ha startat för tre veckor sedan, men klev på en sten och fick strykas. Han har gått rundbanejobb såväl före som efter det och gett ett otroligt mäktigt intryck så jag måste bara tro att hästen kommer sköta sig och leverera en bra insats. Här hemma märker man inte av några osäkra tendenser och jag hoppas det håller i sig, säger Oscar Berglund.
– Jag var besviken på Just Celebration (4) på Bergsåker näst senast och vi kastrerade hästen direkt efter loppet. Inför comebacken hade han i princip bara gått motion och han presterade bättre än förväntat. Han har tränat bra efteråt, men det är ett litet frågetecken för lång distans. Med lopp på rulle ska hästen hantera 2.640 meter och jag tycker inte att Just Celebration är sämre än någon annan i loppet. Troligen kör vi åter med skor och jänkarvagn. Han har hela tiden gått med helstängt huvudlag, men nu lutar det åt halvstängt- eller open eye-huvudlag, säger Sören Lennartson.
Fille Am (9) var helt okej i årsdebuten även om han var lite seg. Hästen har bra styrka och det känns som att han är på väg mot toppformen. I tidigare regi har Fille mest gått i spets eller dödens, men senast skötte han sig fint även bakifrån. Jag tycker att Fille Am ska vara med och kriga långt framme. Nu blir et ryckhuva, han tävlade med fast huva i comebacken, säger Fredrik B Larsson.
Digital Dominance (8) gjorde vad han skulle senast och var godkänd. Nu är det tuffare motstånd och svårare läge, men lång distans är ett plus, säger Oskar Florhed.

V75-5

>> Rubrikhästar

 • Shocking Superman visade under fjolåret att han hävdar sig i den äldre eliten och hästen spurtade vasst i årsdebuten. Oscar Berglund säger att sjuåringen känns klart bättre i år jämfört med förra säsongen. Hästen kan gå rejält till slut, men det finns risk att han blir tempotorsk i andraspår.
 • Next Direction gör första starten med Iikka Nurmonen som tränare. Denne körde hästen under fjolåret, men sjuåringen tränades av Timo Hulkkonen. Hästen var tvåa i Finlandia-Ajo 2019 och följde upp med att sluta sexa i Elitloppet. I fjolårets sista start blev han finsk mästare och Next Direction är rapp bakom bilen.
 • Perfect Spirit satt fast i årsdebuten och senast var han finfin från ledningen. Från spetsläge hade han varit hästen att slå, men nu ser det lite tuffare ut.
 • Son Of God hade krafter kvar bakom Perfect Spirit i årsdebuten och han vann Berth Johanssons Memorial den här tävlingsdagen ifjol.
 • Queer Fish ska gå med ”bike” och barfota runt om.
Fakta

Ranking V75-5

4 Shocking Superman
3 Next Direction
–––
12 Perfect Spirit
1 Dreammoko
7 Son Of God
11 Queer Fish
–––
9 Snowstorm Hanover
2 Mr Golden Quick
6 West Wing
8 Eder Bob
10 Special Promise

Expandera

>> Spetsstriden: Det troliga scenariot är att Dreammoko nöjer sig med rygg på Next Direction, vilken borde kunna hålla Shocking Superman på utsidan utan större bekymmer.

Intervjuer:
– Dreammoko (1) tycker jag gick jättebra i comebacken. Han brukar alltid behöva något lopp i kroppen innan han är som bäst och med tanke på det så räknar jag med att han går framåt rätt så rejält med det loppet i kroppen. Det vore spännande om han kunde få rygg på Next Direction här och lucka för jag har som sagt en stark känsla av att hästen kommer att göra ett bra lopp, säger Anton Sverre i Björn Goops stall.
Next Direction (3) är i grunden en Elitloppshäst. Det visade hästen ifjol och jag tror faktiskt att han är ännu bättre i år. Förra säsongen hade han problem med hovarna, till och med i Elitloppet, och utan de bekymren hade hästen varit ännu bättre sista helgen i maj. Nu återkommer Next Direction efter långt uppehåll, men vi har tränat kontinuerligt och det har inte varit några problem. Hästen har tidigare gått bra efter vila och det ska vara vettig chans till spets och slut, men han är ny hos mig och kan behöva lopp i kroppen innan toppformen sitter där. Next Direction bör streckas, säger Iikka Nurmonen.
– Jag var nöjd med intrycket Shocking Superman (4) gav i comebacken. Det viktigaste var att han var så fin hela dagen och han känns bara bättre efteråt i träningen. Jag tycker att min häst sticker ut ihop med Next Direction och Perfect Spirit, men tror han blir svårslagen om han får en vettig resa. Skulle han vinna står vi sannolikt över Paralympiatravet. Jag tror det skulle bli för tufft att starta vecka-vecka eftersom vi har ett väldigt tydligt sikte mot Elitloppet, säger Oscar Berglund.
Son Of God (7) missgynnades en aning av banan senast och det flöt inte helt hundra för honom hela vägen, men styrkemässigt visade han att vinterträningen varit god. Spåret är inte alls bra och det är vingelrisk, men klaffar det är han bra nog att knipa fina pengar. Hästen har varit fin i jobben i veckan, säger Thomas Hedlund.
Snowstorm Hanover (9) är fortsatt fin i jobben och jag har inget att anmärka på. Här får han smyga med och skulle det stämma för honom kan han säkert tjäna fina pengar, säger Stefan Melander.
Perfect Spirit (12) vann utan att bottnas senast, även om kommentarer efteråt menade att hästen mer eller mindre stapplade i mål och var tom. Det är bara att gå tillbaka och titta på nästan samtliga segerlopp Perfect Spirit gjort på svensk mark, han gör det han behöver och jag har mycket svårt att tro att han ska vara slut som tävlingshäst, vilket vissa experter uttryckte. Nu förstår alla, utom de största kritikerna då kanske, att spåret är dåligt och i princip är det omöjligt att vinna en gulddivision med en mängd jämna hästar framför. Det måste stämma något alldeles oerhört för att hästen ska hinna fram till seger, men på kapacitet ska han förstås inte glömmas bort. Skulle det gå under 1.08 första varvet blir det bra för vår häst om han sitter i kön, säger Thomas Hedlund.

V75-6

>> Rubrikhästar

 • Tre hästar höjer sig över övriga. Strong Heartbeat och Van Gogh Z.S. har redan vunnit klass I-försök, men tipset ger vi till lägesgynnade Master Blaster. Sexåringen har ett lopp i kroppen efter uppehåll och spetsläge. Master Blaster har två vinster på tre försök med Erik Adielsson.
 • Van Gogh Z.S. spetsade hem klass I-försöket på Jägersro, men nu är det tuffare förutsättningar. Sexåringen har dock styrka att runda samtliga. Nu blir det vanlig sulky istället för ”hybrid” och dessutom aviseras skor fram.
 • Strong Heartbeat är en tuffing som var tapper trea från dödens i finalen senast. Här lutar det åt rygg på ledande Master Blaster, men fyraåringen tål även offensivt upplägg om Jörgen Westholm hittar ut i andraspår. Hästen har dock viktigare uppgifter under året och det kanske är läge att ge Strong Heartbeat ett snällt lopp?
 • Redhot Tap Dancer ståtar med fyra raka segrar, men uppgiften ser väl tuff ut från bakspår.
Fakta

Ranking V75-6

1 Master Blaster
11 Van Gogh Z.S.
8 Strong Heartbeat
–––
10 Redhot Tap Dancer
5 Andre Agassi
3 Showtimejackflower
–––
2 Conrads Gregor
4 Variety Show
6 Don Draper
7 Mr Sånna
9 Denali
12 Emilie K.

Expandera

>> Spetsstriden: Master Blaster har bra spetschans och han står noterad för sex vinster på åtta försök i ledningen.

Intervjuer:
Master Blaster (1) var lite ringrostig i årsdebuten, vilket var väntat. Det känns som att hästen gått framåt med loppet i kroppen och han är på väg in i form. Läget blev perfekt, han är stabil med voltstart och snabb ut. Det är flera bra hästar i loppet, men vi vann spårlottningen och Master Blaster ska vara med och kriga långt framme. I ändringar, säger Fredrik B Larsson.
Conrads Gregor (2) uppträdde dåligt senast och insatsen berodde inte på att han gick barfota runt om. Hästen har tränat bra både innan och efter det loppet och jag trodde på ett bra genrep inför V75, men nu blev det pannkaka. Galoppen i Skellefteå näst senast finns det förklaringar till, men som treåring gjorde han ett par konstiga galopper. Gregor har varit stabil, men han återföll till gamla synder i förra starten. Nu blev det ett tufft lopp och jag vet inte hur han står sig formmässigt. Därför hoppas jag främst på pengar och att hästen sköter sig, säger Sören Lennartson.
Van Gogh Z.S. (11) har varit jättefin i träningen efter förra loppet. Eftersom det är voltstart gör spåret inte så mycket och i den här klassen skulle han kunna runda konkurrenterna i tredjespår. Det känns som en toppchans och han är stallets bästa chans på V75, säger Oskar Florhed.

V75-7

>> Rubrikhästar

 • Lome Brage spetsade hem Jacob Meyers Pokallopp över full väg i årsdebuten 2019 och kort distans är ett plus. Hästen vann både Vårbjörken och Elitkampen för två år sedan med Erik Adielsson.
 • Månprinsen A.M. toppade Vårbjörken 2014-2015. Hästen var finfin efter skada senast och han ståtar med tio raka segrar.
 • Titelförsvararen Tangen Haap vann finalen i Dubbelcupen på Romme i söndags. Nu blir det täta starter och skor runt om är ett minus.
 • Vixus vann Kriteriet i Finland och slutade tvåa (som jättefavorit) i Derbyt. Fuxen har gjort en start på svensk mark, Steggbests Minne i Skellefteå förra hösten, och då vann han enkelt sedan hoten Tangen Haap och Art Kjarvald galopperat mitt på upploppet. Sjuåringen har kapacitet att vinna, men han gör årsdebut och tränaren ligger lågt.
Fakta

Ranking V75-7

6 Lome Brage
–––
11 Månprinsen A.M.
3 Tangen Haap
10 Vixus
8 Smedheim Solan
–––
9 Björs Frej
4 Bellfaks
1 Myr Faksen
2 Tand Kraft
7 Art Nökkve

Expandera

>> Spetsstriden: Lome Brage är rysligt startsnabb och har toppchans på ledningen.

Intervjuer:
Tangen Haap (3) brukar jag komma så sent som möjligt med till tävlingarna, cirka en halvtimme innan han ska värmas eftersom han är väldigt besvärlig vid tävling. I söndags på Romme blev det 2,5 timmar istället när starten sköts upp och jag hade faktiskt ett tag planer på att stryka hästen, men valde till slut att starta. Han tävlade barfota runt om då och allt löste sig i loppet. Nu blir det skor för att spara hovarna till Elitkampen. Läget är bra nu och jag vill ladda lite från start, men kan knappast ta emot Lome Brage, han kan ju öppna hur snabbt som helst. Jag hoppas på ett lopp i högt tempo och att han får gå lite till slut, men det här är inte hans viktigaste lopp, säger Björn Karlsson.
Vixus (10) har bra fart och kapacitet, men är fortfarande omogen. Hästen har haft dåligt med uppgifter och vi behöver starta igång honom. Därför vill jag ligga lite extra lågt den här gången. Han får gå med i ryggar och de springer inte ifrån honom, men vi får se hur långt det räcker, säger Katja Melkko.
– Det var roligt att Månprinsen A.M. (11) var tillbaka senast och har var pigg och glad. Det kändes som att hästen hade krafter kvar och efteråt har hästen varit mycket fin. Nu fick vi dåligt läge, men jag tror på en ny stark insats och bakom Månprinsen tror jag alltid på segerchans. Inga ändringar är planerade, han går med fyra lätta skor runt om, säger Gunnar Melander.

Fakta

V75-förslaget 18 april

V75-1: 1 Attraversiamo (3,6)
V75-2: 2,3,4,5,6,7,9,11 (12,10)
V75-3: 2,7,9 (4,12)
V75-4: 1,2,3,4,5,6,8,9 (10,7)
V75-5: 1,3,4,7,11,12 (9,2)
V75-6: 1,8,9 (10,5)
V75-7: 6 Lome Brage (11,3)

3.456 rader – 1.728 kronor

Expandera

Av PÄR GUSTAFSSON & EMIL PERSSON

Tidiga tankar: V75 Umåker 18 april

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

Tidiga tankar: Öppen Unionskamp

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Tangen Haap vid segern i Elitkampen 2019. På lördag ska han försöka ta hem Unionskampen på Färjestad. Foto Mia Törnberg/Sulkysport
Tangen Haap vid segern i Elitkampen 2019. På lördag ska han försöka ta hem Unionskampen på Färjestad. Foto Mia Törnberg/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Färjestad står som värd för veckans V75-omgång. Det handlar om det klassiska Unionstravet, men intresset från vårt västra grannland är förhållandevis svalt.

Bortsett från i Unionskampen (V75-6) för kallblod så lyser norrmännen mer eller mindre med sin frånvaro.

Det nämnda loppet öppnas upp rejält i Odd Herakles (V75-6) skadefrånvaro och kommer bli streckkrävande. Tangen Haap må vara norskfödd, men tränas på svensk mark och känns som förstahästen i lag med Erik Adielsson.

Gulddivisionen innehåller starka toppar, men bredden är direkt ljummen. Hur presterar Disco Volante (V75-3) efter tre månaders tävlingsuppehåll är den stora frågan på förhand i ett lopp där Missle Hill och Gareth Boko är de givna utmanarna.

Här kan du ta del av startlistor till Färjestads tävlingar.

Avd 1 – Silverdivisionen, 1.640 meter autostart

Beartime kastade sig i galopp direkt när bilen släppte fältet på Jägersro. Han gör så mellan varven vilket givetvis oroar, men vid felfri avgång är han rask bakom bilen och spetsfavorit trots att Önas Nougat frontade i en 1.06-öppning senast i Gävle. Bo C. tjänade grymma pengar i Frankrike under fjolåret. Derbyfinalisten från 2018 är nu hemma hos ägaren ånyo och givetvis väldigt svårbedömd efter ett långt tävlingsuppehåll. Mas Capacity var rejäl i silverdebuten på Bergsåker och har därefter varit fyra i Finskt Mästerskap. Han har verkligen vuxit in i den höga klassen. Den norska duon Red Bar och Golden Dream M.E. kan verkligen avsluta, men risken är påtaglig att det blir för långt fram från bakspår.

Avd 2 – Klass II, 1.640 meter voltstart

Ett mycket lurigt Klass II-försök över stressiga 1.640 meter voltstart. Det är sannolikt att minst en av Mister K.O.Z., Habrik Am och Emperor som står med snäva startspår är borta på kör och som vi läser loppet ligger vägen till ledning öppen för raska Blue Frontline. Hon är dels riktigt rask själv, men körs även av en kusk som kan pricka bättre än någon annan från ett sådant här läge på Färjestad. Hon har suttit fast i Diamantstoet två gånger i följd och vi kan inte tänka oss annat än att Mikael J Andersson ger henne chansen att löpa linan ut denna gång. Bakom henne kryllar det av hästar som är minst lika kapabla och det här loppet är verkligen inte lättlöst. Constant Caviar tycker vi höll bra som tvåa i Östersund i ett lopp som inledes och avslutades i mycket högt tempo och Perfect Score Ås blir bara bättre och bättre hela tiden.

Avd 3 – Gulddivisionen, 2.140 meter autostart

Disco Volante återkommer efter att fått en tävlingspaus över sommaren. Normalt sett är han så rask iväg att han håller upp innerspåret och då är den spetsälskande åttaåringen svårfångad för de övriga. Missle Hill gjorde ett jättebra lopp över ovan distans i Rättvik. Frågan är bara hur Örjan Kihlström ska lägga upp det här loppet för laddar han från start är risken påtaglig att han blir kvar på ledarens utsida. Gareth Boko är bara medium initialt och hamnar ofta på vingel. Hästen ser fortsatt formstark ut, men han blir alltid sårbar på grund av just hans förmåga att hamna småsnett till i loppen. Mellby Free såg kraftigt förbättrad ut i Sundsvall. Kan hon hålla rygg på Disco Volante och utmana om luckan kommer vid upploppets början?

Avd 4 – Unionsstayern, 3.140 meter voltstart

Ett lurigt stayerlopp där det är svårt att sia om vem som blir favorit. Ornello var klart positiv senast i Halmstad, men sköter så långt ifrån varje gång. Fuxen är svår att räkna på och vi vågar inte lägga alla ägg i samma korg. Kennedy är en häst som tilldrar sig vårt intresse. Han gynnas av distansen och passar bättre i sådana här uppgifter än i likastartslopp i STL-sammanhang. Låt oss påminna om att han var fyra i Malmö Stads Pris den 27 juli. Bransbys Juke Box stämde det väldigt bra för senast på Solvalla då han fick gratisledning under slutvarvet. Här blir vägen fram sannolikt svårare. Den norska duon Orlando G.M. och Dream Builder känns bara svårbedömda i sammanhanget, men inte glödheta vid en första anblick.

Avd 5 – Klass I, 2.140 meter autostart

Ett riktigt bra Klass I-försök. Bugatti Miles är en ständig surrhäst och han har också hög kapacitet. Hästen fick ett blytungt lopp senast i Eskilstuna, men visade härlig skalle då han likväl avgjorde. På en snabb Färjestadoval och i jämnare omgivning är det svårare att göra allt jobb själv och avgå med segern. Forever Shadow var fyra i finalen av Danskt Travderby. Han gick helt okej då och även om detta lopp är bra så går han ner något i klass. Tattoo Avenger och S.G.Sherman vann båda under V75-dagen på Bergsåker. Den sistnämnde går upp i klass och känns bortlottad. Mandela Zon var ”allas” drag i våras i STL-lopp. Nu återkommer han efter dubbla strykningar och lång frånvaro vilket gör honom väldigt svårbedömd.

Avd 6 – Unionskampen, 2.140 meter autostart

Med Odd Herakles på skadelistan så öppnas högsta klassen för kallblod upp. Tangen Haap är i toppslag och har slagit eliten flera gånger om tidigare. Han är ett givet streck i loppet, men det är fler om budet. Åsrud Vilja går bra varje gång och har visat att hon klarar av att möta och matcha de bästa pojkarna. Kleppe Fanden ser ut att vara tillbaka i toppslag och måste räknas. Våler Nikolai kan man tycka ska få det tufft mot de allra bästa, men han lyfter undan för undan. Troll Solen har en stark sommar bakom sig och kan också duga trots svårt spår.

Avd 7 – Bronsdivisionen, 2.640 meter autostart

En lömsk avslutning. Gogobet Sisu ska normalt sett vinna ett sådant här lopp, men vi tycker inte att det slog gnistor om honom i spurten senast på Bergsåker. Nej, vi hade förväntat oss mer och ser honom bara som en av flera med chans i nuläget. Oracle Tile stämde det ganska bra för senast på Åby, men hästen avgjorde på ett tilltalande vis och är förhållandevis rejäl. Four Guys Dream flög fram i spurten senast på Axevalla och ska normalt sett vara vassare med loppet i kroppen. Starbec’s A.to Z. gynnas bara av att möta bra motstånd. Han följer med i alla tempo och brukar vara som bäst över upploppen. Hands Down D.E. surras det ofta om, men han har inte lyckats vinna någon av sina sju senaste starten på svensk mark.

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V75-tips: Två åttor vår lösning

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Eddy West och Claes Sjöström. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Eddy West och Claes Sjöström. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Bollnästravet arrangerar veckans V75-omgång som inte ser helt lättlöst ut. De stora favoriterna eller givna singelstrecken lyser med sin frånvaro vilket bara kittlar.

Vi har hamnat på två ”åttor” som singelstreck. Nårje (V75-2) har förvisso inte spår åtta utan bricka åtta och det kan givetvis underlätta. Nu ska han försöka plocka in 20 meter i finalen av Dubbelcupen, men det tycker vi känns rimligt utifrån hur pass bra den här hästen är. Vi har en stark känsla av att han löser sin uppgift.

I Silverdivisionen lär det sannerligen inte bli raka vägen för Eddy West (V75-6), men nu när han är nerstruken ett hack och kommer ner på spår sju kan det tänkas bli aningen enklare än vad det såg ut att bli från början.
Hästen flög fram över upploppet senast i Gävle och vi bedömer den här silverhistorien som mer överkomlig. Loppet kan bli jämnspelat och då kittlar det att gå fullt ut på Claes Sjöströms häst.

Här kan du ta del av lördagen startlistor till tävlingarna i Bollnäs.

Vill du spela V75 tillsammans med Sulkysport följer du denna länk.

Avd 1 – Klass I, 2.640 meter voltstart

 • Mellby Ironman är en svår häst att räkna på. Han blandar och ger i sina prestationer, men har tillräckligt hög högstanivå för att kunna vinan ett sådant här lopp. Hästen har tagit karriärens fem segrar från ledningen och man behöver inte ha gått på Chalmers för att lista ut vilken taktik som kommer förespråkas här. Från tät är Mellby Ironman hästen att slå; från övriga positioner är han troligtvis chanslös.
 • Final Whistle vann säkert från ledningen senast i ett lopp över tre varv på Solvalla. Hästen öppnar staibilt och snabbt, men det kan bli svårt att hålla ut vår tipsetta när han står med springspår. Final Whistle är dock så pass rejält att ledningen inte är något måste utan han kan vinna fler vägar.
 • Hunter Montana har inlett lovande i Björn Goops regi. I första starten fick han se sig besegrad av Mellby Good från ledningen medan han fick chansen för sent senast på Bergsåker via vinnarhålet och inte hann utmana. Trampar han iväg här från spår fyra i volten vilket är ett frågetecken så ska han kunna duga gott.
 • Your Dreamlove fick ett för tufft lopp senast på Åby och stumnade. Kanske satt även jätteupphämtningen från loppet gången innan på Axevalla i benen. Nu har hon haft en paus och vi förväntar oss leverans direkt när hon kommer ut på fräscha ben.
 • Reven Dejavu kördes med facit i hand för offensivt senast på Axevalla och gick sig rejält trött. Den här uppgiften ser småknivig ut från bakspår i comebacken och vi står över honom på vårt system även om han är ytterst härdad i klassen.

Rank:

A: 6-2-4 B: 9-11-1-3 C: 7-10-12-5-8

Spetsstriden: Även om Final Whistle öppnar både stabilt och ganska snabbt ur volten blir det svårt att hålla ut Mellby Ironman som skyndar sig iväg från springspår och gynnas av tät.

Avd 2 – Dubbelcupen Final, 2.140 meter voltstart

 • Nårje kvalade in till Dubbelcupen vid seger i ett försök på Hagmyren i början av juli. Då fick han långt fram, men stod för väldiga rejäla sista 700 meter klockade till 1.21,5. Gången efter på Jarlsberg blev det galopp i slutkurvan med läge på en bra placering. Hästen har superfart i kroppen för denna klass och lyckas ”bara” Björn Steinseth hålla tungan rätt i munnen så förväntar vi oss att Nårje vänder ut och in på det här sällskapet.
 • Alm Nagano släppte ledningen senast i Jarlsberg och avslutade pilsnabbt över upploppet efter att behövt backas loss. Fuxen är rätt så rask ur volten och i lag med en på svensk mark skicklig startkusk i disciplinen så kan det bli en snabb start och chans till tidig ledning. Det kan hålla hela vägen, men om Nårje står på benen hela vägen så tror vi att han är för svår att hålla emot.
 • Tangen Frikk har haft en toppsommar med starka prestationer gång efter gång. Senast på Bergsåker gick han ett jättebra slutvarv ochd et var strongt gjort att avgöra över tre varv på det sätt som han gjorde.
 • Valle Hugo besegrade Alm Nagano vid deras möte i Bollnäs den 3 augusti, men då stod hästarna lika start. Nu står Valle Hugo 20 meter bakom och det kan bli tufft för honom att jaga ikapp det tillägg.
 • Tangen Braute fick långt fram från tredje utvändigt senast i Östersund, men gick en hejdundrade speed över sista bortre långsidan och vann på ett mycket övertygande vis. Hästen är i sitt livs form och kan överraska även här om han får bra draghjälp på slutvarvet.

Rank:

A: 8 B: 6-12-10-14-3-11-13 C: 1-2-5-7-9-4

Spetsstriden: Klar fördel Sölvseds Atlas på startvolten, men vi tror att Mats E Djuse ryggar den av Alm Nagano och Nårje som kommer fram först.

Avd 3 – Klass II, 1.640 meter autostart

 • Santos de Castella fick ett tufft lopp i comebacken i Gävle där han precis som nu var ute i ett Klass II-försök. Jörgen Westholm skickade fram hästen utvändigt ledaren inför slutrundan och därifrån tog hästen striden på ett mycket bra vis även om det inte räckte för att besegra Sourire Frö. Det här loppet är inte värre och lyckas Westholm trycka sig förbi de snabba, invändiga hästarna sitter han tveklöst på trumf.
 • Daniel Wäjersten tränar och kör Clandestine. Foto Mia Törnberg/Sulkysport

  Clandestine tycker vi blir alldeles för bortglömd. Hon har fått en tilltufsad resultatrad då det kommit felsteg när hon testats i årgångslopp, men vid segrarna i mer vardagsbetonade gäng har hon verkligen övertygat på oss. Sättet hon avgjorde på i Gävle den 15 juni via 1.09,5 sista 700 meterna var riktigt övertygande och vi tror inte att hon är sämre än någon annan i det här loppet. Rygg på ledaren vore guld för Readly Express-dottern och kommer ”bara” chansen så…

 • Loveyouecus lär ta striden om en placering långt fram i fältet likaså. Han avgjorde från vinnarhålet i minicomebacken på Färjestad och vi tycker att den här uppgiften ser lämpliga ut för honom än vad de andra Klass II-lopp han varit ute i under våren och sommaren har gjort.
 • Grand Canyon Sisu är bra och mycket tyder på att det finns mer utveckling i hästen. Han känns inte maxad på något vis även om skorycken kommit nu på sistone och sett ut att ge en växel till. Hästen är inte löpningsberoende, men självklart är det utmanande att inleda från spår elva i ett sådant här lopp där andra halvvarvet mycket väl kan komma att gå ganska långsamt.
 • Double O.Seven lyckades inte hålla emot S.G.Kingstone senast på Bergsåker, men får med beröm godkänt för den andraplatsen. Hästen är rask iväg, men att nå ledningen från spår sju blir svårt.

Rank:

A: 4-1-2 B: 11-7-8-9-3 C: 12-10-5-6

Spetsstriden: Clandestine är raskare iväg än vad gemene man tycks tro, men det kan ändå bli kämpigt att hålla ut Loveyouecus samt Santos de Castella.

Avd 4 – Diamantstoet, 2.140 meter voltstart

 • Stangerinthenight var duktig vid dödenssegern i Östersund i augusti och följde upp den med en stark insats bakom Coin Perdu senast på Bergsåker. Hon är riktigt tuff för att vara ett sto i den här klassen och vi kan se Daniel Wäjersten ta sikte mot dödspositionen per omgående bara han lirkar iväg henne i rätt gångart Det gick i alla fall vägen från samma startspår senast så vi har ingen anledning att tro att det inte ska gå nu.
 • Muzzle The Yakker kan vi se bjuda på strid om Strangerinthenight tappar lite mark från början och det dröjer innan hon kommer fram utvändigt. Hon hamnade på vingel senast på Bergsåker och fick backas ner i kön, men fullföljde starkt i skymundan och såg inte tom ut över målgången. Lyckas Örjan Kihlström få henne att hålla upp innersniffen så är hon hästen att slå för de övriga.
 • Liquify’em lär dock utmana från början i lag med en startsnabb kusk. Hon fick chansen för sent senast i Skellefteå för att kunna utmana om segern, men sköt till helt okej. Från tät höjer hon sig ett snäpp vilket statistiken stärker; samtliga tre segrar är tagna från ledningen.
 • Alfredo Sauce hade varit med och slagits om topplaceringarna senast i Diamantstofinalen om hon inte galopperat kort före mål. Vid segern i Kalmar i juni fick hon spara speeden fram tills upploppet och vi kan se henne slå till om så blir fallet på nytt.
 • Pappajonnys Ilse galopperade bort sig tidigt senast på Romme och fick aldrig visa vad hon kunde den dagen. Hon gjorde ett topplopp i Diamantstofinalen gången innan och tillhör outsiderskaran.

Rank:

A: 9-1 B: 6-10-13-15-8-4-14-5 C: 11-3-7-2-12

Spetsstriden: Vi tror att Muzzle The Yakker ska kunna öppna riktigt bra från ett sådant här startspår och bedömer det som ”femti-femti” att hjon håller ut Liquify’em.

Avd 5 – Silverdivisionen, 2.140 meter autostart

 • Eddy West vann ett silverfösök redan i början av augusti. Då fick han göra allt jobb själv sista 800 meterna, men brottade likväl ner sina konkurrenter. Senast i Gävle hannade han ”åt råttarna” och satt ett tag som åttonde häst i andraspår, men avslutningen till fjärdeplatsen var av absolut bästa märke. Han är väldigt svår att stå emot när han får gå på sista 700 meterna så här handlar det om att Eddy West ska komma ner i en vettig position och ”morska upp sig” fram tills dess.
 • Digital Dominance tog dödens halvvägs in i comebackloppet senast i Bollnäs. Han höll starkt bakom Cyrano de B. utan att bli riktigt hotfull och ska säkert gå framåt med det loppet i kroppen. Femåringen har bättrat på sin snabbhet successivt under året och vi har all anledning att tro att han ska hinna med även över full väg numera.
 • Van Gogh Z.S. fick för långt fram senast i Gävle precis som Eddy West, men även han avslutade storstilat över upploppet. Allra vassast tycker vi att han är när han får gå. ledningen, men dit kan det bli tufft att nå denna gång.
 • Morotai Degato fick dra tåget i det flera gånger omnämnda Gävleloppet. Han höll tills mitt på upploppet och gjorde en helt okej insats. Lyckas Oskar Kylin Blom komma ner i vettigt slagläge med honom och spara speeden lite längre är inte hästen utan chans.
 • The Bald Eagle fick se sig regelrätt besegrad senast i bronsfinalen på Åby. Det är ingen gigantisk skillnad att kliva upp till silver och som spetshäst har han vissa möjligheter.

Rank:

A: 8 B: 10-4-6-1-12-9 C: 2-3-7-11

Spetsstriden: The Bald Eagle gynnas av strykningen på Mr Clayton J.F., men det gör även Morotai Degato som kommer ner ett hack. Riktigt lurigt de två emellan!

Avd 6 – Bronsdivisionen, 2.140 meter autostart

 • Moses har gått bra mest hela året och var inte sämre i tävlingsdebuten i Håkan K Perssons stall. Från ledningen drog han ifrån sina konkurrenter och vann väldigt enkelt på 1.11,2a/1.640 meter utan att behöva spela ut hela sitt register. Sexåringen ska normalt sett gå lite framåt med det loppet i kroppen, men däremot kan det vara upptaget i ledningen denna gång.
 • Speedy Tilly gynnas nämligen av att gå i tät. Han har tagit sju av sina nio segrar från den positionen och vaknar till på ett annat vis när han får löpa först. Senast på Bergsåker stod han fel till bakom bilen och kom aldrig till i loppet så det drar vi bara ett streck över.
 • Tale Of Jacks fick chansen för sent senast i Gävle, men sköt till bra som trea och visade att den toppform han haft under sommaren består. Han har rygg på en startsnabb konkurrent och måste räknas med chans.
 • Riptide R.D. avslutade helt okej när luckan kom i Örebro, men kanske kanske var han aningen vassare tidigare i somras då det sprutade form ur öronen på sexåringen.
 • Xanthis de Roi gjorde ett strongt lopp bakom Swagger i Sundsvall och känns bara gynnad av att det är ett halvvarv längre denna gång.

Rank:

A: 5-3-10 B: 9-4-11-12-6-7 C: 1-2

Spetsstriden: Speedy Tilly är gynnad av att gå i tät och Per Lennartsson lär göra allt som står i hans makt för att överta från B.T.’s Viclando eller Mission Beach.

Avd 7 – Gulddivisionen, 1.640 meter autostart

 • Milliondollarrhyme stod för en toppinsats i Rättvik där han dundrade till tät och höll hela vägen trots att han rusade på i 1.09,5-tempo hela vägen. Senast i Gävle satt han åter i tät, men han blev lite skarp efter hand under loppet och tappade segern på det. Här är förutsättningarna lämpliga och gör han om insatsen som i Rättvik blir han givetvis svårslagen, men vi vågar inte lita helt på hästen.
 • Click Bait är en startkatapult av guds nåde och vi kan inte tänka oss annat än att Per Lennartsson går ”all in” trots att han har spår sju bakom vingen. Senast blev han utsvarad och och fick ta en position i andraspår varifrån han aldrig riktigt kom till i loppet. Hästen frontade faktiskt efter 300 meter från spår åtta vid segern på Hagmyren den 31 juli och vi kan se ett scenario där han lyckas komma förbi även om det givetvis inte blir enkelt.
 • Brother Bill var inte riktigt lika bra senast i Mantorp som han var gången innan i Henning Mårthans Minne i Rättvik. Femåringen skulle faktiskt kunna vinna det här loppet från dödens om han tävlar på sin toppnivå och det faktum att han inte startat på fem veckor behöver inte alls vara negativt; Brother Bill har presterat efter paus förr.
 • Diamanten fick spara speeden senast på Bergsåker när han fick rygg på Global Adventure och det utmynnade i en väldigt säker seger. Med rätt klaff är han med i matchen igen.
 • Milligan’s School hade varit brakfavorit från framspår, men från spår tolv blir det bekymmersamt för Åby Stora Pris-vinnaren.

Rank:

A: 3-7-5 B: 10-12-6-11 C: 2-1-9-4

Spetsstriden: När Click Bait hamnat så pass långt ut som på bricka sju blir det svårt att komma förbi Milliondollarrhyme; i synnerhet när Brother Bill finns med där emellan också och behöver köras för position.

Fakta

V75-FÖRSLAGET 11 SEPTEMBER

Avd 1: 2,4,6,9 (11,1)
Avd 2: 8 Nårje (6,12)
Avd 3: 1,2,4,7,8,11 (9,3)
Avd 4: 1,9 (6,10)
Avd 5: 8 Eddy West (10,4)
Avd 6: 3,4,5,6,7,9,10,11,12 (1,2)
Avd 7: 3,5,6,7,10,11,12 (2,1)

3.024 rader / 1.512 kronor

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V86-tips: Vi tar grepp direkt

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Andreas Lövdal nyttjas som spikkusk på Bergsåker. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Andreas Lövdal nyttjas som spikkusk på Bergsåker. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Veckans V86-omgång delas mellan Bergsåker och Solvalla. Vi gör något så ovanligt som att spela med tre singelstreck och kan därmed kosta på oss att heltäcka två lopp och hoppas på riktiga överraskningar.

Med Kriterie- och Oakskval lurandes runt hörnet så är det lite äldre starthästar som är veckans spelobjekt på V86-spelet.
Vi spikar tre fyraåringar vars rutin minst sagt är blandad. Katri P.Boko (V86-1) är minst rutinerad av de tre med bara fyra starter, men är faktiskt den häst vi tror mest på. I skrivande stund är hon inte favorit och det överraskar stort på oss. Här kan Diederik Meilink ha en häst som kan tjäna finfina pengar i Diamantstoet under senhösten!

Här kan du ta del av onsdagens startlistor till Bergsåker och Solvalla.

Vill du spela V86 tillsammans med Sulkysport följer du denna länk.

Roliga och troliga

 • Katri P.Boko (V86-1) fick inleda karriären med tre raka dödenslopp innan hon fick gå i draget senast på Sundbyholm. Det blev ganska långt fram, men hon smattrade på bra och hann ikapp via 1.12,5 sista 700 meterna. Det hörs på Diederik Meilink att han håller den här hästen väldigt högt och när den i våra ögon värsta konkurrenten Weco lottats till bakspår så är det läge att testa och gå fullt ut på Katri P.Boko som kan vinna på flera olika sätt.
 • Vi spikar ogärna Perpetuate (V86-4) som megalampa, men hästen såg stabil ut hela vägen vid Klass I-segern i Gävle. Det kan vara så att man har funnit nycklarna till den här kapabla, men svåra hästen efter mycket om och men. När värsta konkurrenten lär bli över från ett lurigt innerspår kan Perpetuate hitta till tät tidigt och då blir han väldigt svårfångad.
 • Vici Volantes (V86-5) avslutade strålande senast på Solvalla bakom Love Eagle som därefter kvalade in till Finskt Travderby. Nu har Fredrik Wallins fux haft ett tävlingsuppehåll på en och en halv månad ska sägas, men lyser inte ringrosten igenom så ska han duga fint här. Hästen var trots allt femma i långa E3-finalen i fjol och tävlar alltjämt i en ganska låg klass i förhållande till kapacitet.
 • Berra Steel (V86-7) är tillbaka i mer ”vardagsbetonad” konkurrens efter sin sjätteplats i uttagningslopp till Svenskt Travderby. Med den värsta motståndaren på utsida och övriga allvrliga hot på bakspår ska det vara god chans för Daniel Wäjersten att köra sig till tät tidigt och därifrån växer hästen en klass när han får gå på i sin fart.

Betrodda som lever farligt

 • Francesco Star (V86-1) har förvisso tre raka segrar i bagaget och har anmälts barfota runt om nu vilket i sådana fall blir första gången i lopp. Vi tycker dock inte att han övertygade i senaste starten och segrarna dessförinnan är tagna i enklare sammanhang i Hoting. Nej, vi tycker oss finna minst två hästar som är bättre i det här loppet och för oss är det givet att stå över honom på systemet.
 • Open Sky (V86-5) har stor kapacitet, men öppnade inte alls snabbt från samma utgångsläge senast utan då hade han en hel del tur som kom loss. Hittar Bowling Orlando förbi direkt och Open Sky antingen får ta dödens eller snabbt får tiläggshästarna på sig är den här uppgiften bekymmersam för hans del.
 • Soul Tan (V86-7) är en annan häst som startar på Bergsåker som har tre raka segrar bakom sig. Även han har tagit dem i lite enklare gäng och här tycker vi att konkurrensen ser betydligt tuffare ut. Vår uppfattning är att han får kämpigt mot några av framspårshästarna i den här spårtrappan som vi på intet vis tycker är sämre hästar.
 • Vi är verkligen svaga för Balboa Lux (V86-8) vars högstanivå är oöverträfflig att nå för de övriga i det här loppet. Fyraåringen har dock fallit ifrån mellan varven och det här loppet innehåller flera dugliga hästar som kan sitta betydligt bättre till när det drar ihop sig till upplopp. Vi köper att han är favorit, men tycker att han är en alldeles för stor sådan.
Fakta

V86-FÖRSLAGET 8 SEPTEMBER

Avd 1: 7 Katri P.Boko (10,6)
Avd 2: 2,4,5,6 (3,1)
Avd 3: 3,5,6,7 (8,1)
Avd 4: 4 Perpetuate (1,3)
Avd 5: 1,3,5,8 (12,9)
Avd 6: Samtliga hästar (4,3)
Avd 7: 2 Berra Steel (3,9)
Avd 8: Samtliga hästar (3,10)

7.680 rader / 1.920 kronor