Johan Untersteiners sexåring hade rygg på Volstead när denne angrep och segern blev lätt på 1.10,4a/1.640.
Day Or Night In
hingst sex år e. Muscle Hill – Ellie America e. Buvetier d’Aunou
41 st: 15–7–2
Rekord: 1.13,5m – 1.09,6ak*
Insprunget: 4.191.930 kr
Uppfödare och ägare: Invexbo AB, Bredaryd
Tränare och körsven: Johan Untersteiner, Halmstad
Skötare: Sofie Ericsson
– Det kändes hela vägen som att vi skulle vinna. Det har bara strulat på slutet för Day Or Night In och allt har blivit fel. Det var skönt att kunna bevisa att han är bra, sade Johan Untersteiner.
Day Or Night In vann en av uttagningarna till Olympiatravet, men sedan dess har sexåringen gått lottlös.
– Det är en av de bästa hästarna i Sverige, sade Johan Untersteiner.
Måldomarna hörde Conrad Lugauer om varför han provade för spets runt hela första kurvan och sedan lite till med Sahara One mot Pastore Bob och fick förklaringen ”hästen går enbart i ledningen” godkänd. Tittar man på Sahara Ones lopphistorik i år så är det också så att de fem gånger som Sahara One slutat bland de tre främsta så har han körts i ledningen. Vid de fyra ”nollorna” har han inte anfört fältet.
Pastore Bob och Sahara One slutade sist och näst sist, 80-talet meter bakom vinnaren Day Or Night In och för Pastore Bob har det nu blivit riktigt jobbigt: Först knallhårt tempo i ledningen (och väldigt trött till slut) i Elitloppsfinalen och nu samma sak i Kalmarsundspokalen.
Platon Face parerade kladdet
Kalmartravet hade otur med sin V75-dag och drabbades av ett häftigt åskregn som gjorde banan besvärlig, speciellt i de första avdelningarna.
Harper Hanovers lopp-vinnaren Platon Face vann Kalmarsundsstayern från 40 meters tillägg. Adrian Kolgjini, som tog sin första seger efter den halvårslånga avstängning han avtjänat, körde till ledningen 1.900 meter kvar. Platon Face drog sönder konkurrenterna grundligt sista varvet fram till segertiden 1.15,1/3.180. Antonio Trot gjorde ett tappert försök att utmana men fick nöja sig med andraplatsen.
Platon Face
valack sex år e. Raja Mirchi – Keila des Jacquets e. Delfi d’Aunou
37 st. 12–2–0
Rekord: 1.13,1l* – 1.13,6am*
Insprunget: 1.724.000 kr
Uppfödare: Lutfi Kolgjini & Anna Svensson
Ägare: Knutsson Trotting AB, Göteborg
Tränare: Lutfi Kolgjini, Jägersro
Körsven: Adrian Kolgjini, Jägersro
Skötare: Simon Helm
– Han gjorde det bra. På de lite blötare delarna på banan fick jag passa honom så han inte skulle galoppera. Jag var inte speciellt orolig påa upploppet, för jag vet att han svarar häst mot häst, sade Adrian Kolgjini.
Nu siktas Platon Face mot Åby Stora Pris över 3.140 meter.
– Jag hoppas Bold Eagle kommer, sade Adrian Kolgjini.
Ettan och tvåan i Stochampionatet förra året, Ultra Bright och Darling Mearas möttes i Viola Silias lopp och Stefan Perssons Darling Mearas var den starkaste. Darling Mearas tog ner Ultra Bright från utvändigt ledaren och svarade In Toto Sund. Två lopp i kroppen var vad Oakssegraren Darling Mearas behövde för att vinna på 1.13,4a/2.140 och kllva upp i positionen som ett av Sveriges bästa ston.
Darling Mearas
sto fem år e. Cantab Hall – Khao Manee e. Muscles Yankee
19 st: 9–2–5
Rekord: 1.16,1m* – 1.11,7ak
Insprunget: 5.089.000 kr
Uppfödare och ägare: Snogarps Gård AB, Ystad
Tränare och körsven: Stefan Persson, Halmstad
Skötare: Ann-Sofie Johansson
– Det är fantastiskt kul att hon är tillbaka på det här viset. Vi har smugit igång henne och nu är hon så här fin. Vi siktar på de större stoloppen som finns, som Sto-SM, sade Stefan Persson.
Tim Frontline (e. Dexter Frontline – Adora Frontline) var överlägsen för Stefan Persson i klass II-försöket på 1.15,3/2.140. Sexåringen, som tränas av Linda Fyhr, tog tredje raka segern.
Springover (e. Going Kronos – Malabara) och Peter Untersteiner fick överta ledningen i silverdivisionsförsöket och det blev vinstgivande. Han fick bestämma farten och vann på 1.13,1a/2.140. Sjuåringen stod precis under klassgränsen 1,7 miljoner kronor för att få vara med och får alltså inte chansen att starta i ett silverförsök till innan finalen på Åby i augusti när Åby Stora Pris körs.
– Det var bra tajming att vinna när det i princip väl var sista gången han fick vara med i silverdivisionen, nu har han ju en final också i klassen att sikta mot, sade Peter Untersteiner.
Sjätte raka för Gento
Gento (e. Quite Easy U.S – Flash Hanover) tog sjätte raka segern och hindrades denna gång inte av tolftespår bakom bilen över sprinterdistans. Att ta rygg på Roheryn var ett bra taktiskt drag av Thomas Uhrberg, och Huberta A van der Meers femåring avgjorde hur lätt som helst på 1.12,2a/1.640.
Flash Hammering (e, Orlando Vici – Maxie Hammering) tog tredjespår genom första kurvan från bakspår för att hitta en bra position i bronsdivisionsförsöket för Jörgen Westholm, och den formstarke femåringen (det här var tredje raka segern) satte skoningslöst klorna i ledande Fritjof sista halvvarvet till lätt seger.
Rätt V75-rad