Fokustema
Solvalla
Läs senare

EM till Norge

Erik Adielsson slog till bakom Kristian Malmins Miracle Tile i EM för ston och profiterade på en ryggresa på oerhört tappra Mellby Free.
Av
Claes Freidenvall
Upplåst för dig som är prenumerant
Miracle Tile och Erik Adielsson spurtar ner Mellby Free. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Miracle Tile och Erik Adielsson spurtar ner Mellby Free. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

– En mycket speciell seger och det är nästan som man tror på högre makter. Trond Andersen som tränade den här hästen gick bort i förra veckan och hade en vinnare i lördags på V75 och en vinnare idag i ett av de största loppen vi har för ston i Europa. Det känns att vinna ett sånt här lopp, livet är bräckligt och alla som stött på Trond någon gång vet vilken fantastisk trevlig människa han var. Jag har vunnit det här loppet ett par gånger tidigare, men aldrig känt på det sättet jag gör idag, sade Erik Adielsson.

Miracle Tile. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport

Miracle Tile (e. Cantab Hall-Shambala Dream) och Erik Adielsson var snabbast ut från start, men valde att släppa ifrån sig taktpinnen till Mellby Free efter 400 meter och Björn Goops sto inledde första halvvarvet på 1.08,4. Efter en kilometer på 1.10,9 började utvändiga Rebella Matters lägga press på Goops sto, medan Erik Adielsson kunde sitta och gotta sig i vinnarhålet med Miracle Tile.

Belöningen – en miljon kronor

Vid upploppets början fick Erik Adielsson fritt spelrum med norskfödda Miracle Tile och 20 meter före linjen plockade hon ner Mellby Free på 1.10,6a/2.140 meter och belönades med en miljon kronor.

– En otroligt behaglig häst att köra. Det har varit några lopp i sommar som jag låtit henne gå sista biten och suttit fast någon gång. Ägarna har varit tålmodiga och vetat att vi kommer att ta igen det. Jag tror att de fick igen det idag tack vare att hon sparats några gånger och inte behövt gå tom i mål.

”Skapar sin egen lycka”

Mellby Free stod emot i det längsta, men Miracle Tile var starkast till slut.

– Det är en väldigt kvick häst som skapar sin egen lycka på det sättet att hon är så snabb ut och att vi kan få rygg ledaren. Sedan var det ganska hårt tempo och vi fick en klockren lucka. Björn hade inget annat val än att köra undan och Miracle Tile profiterade på att hon är så kvick.

Tidigare i år har Miracle Tile vunnit Norskt Mästerskap för ston och som fyraåring slutade hon trea i Norskt Stoderby. Som ettåring såldes hon för 160.000 kronor på den norska Derbyauktionen. Tyskfödda modern Shambala Dream (e. Daguet Rapide), har också lämnat Leading Tile (e. Cantab Hall), 1.13,2ak/466.343 kr.

Bäst från dödens

Lara Boko (e. Djali Boko-Peccadille Face) imponerade i Wallenius Cup när hon krossade motståndet från dödens efter ett inledande varv på 1.11,0! Vinnartiden skrevs till 1.11,2a/1.640 meter.

Lara Boko var bara bäst och vann från dödens. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport

Timo Nurmos-tränade Lara Boko fick trava utan rygg hela vägen utvändigt om favoriten Seventh Heaven, kopplade segergrepp 200 kvar och försvann enkelt ifrån sina motståndare över upploppet trots en tuffa resan.

För Lara Boko var det femte segern i karrären i nionde starten. Vinsten i Wallenius Cup för treåriga ston uppgick till 150.000 kronor och det Timo Nurmos-tränade stoet mer än fördubblade sin prissumma.

Igår såldes en halvsyster till Lara Boko vid namn Noelle Boko (e. Father Patrick) på Sweden International Yearling Sale för 180.000 kronor. Modern Pecadille Face (e. Muscle Hill), 1.13,9ak/141.150 kr, är undan Haughty Face (e. Viking Kronos), 1.16,8m*/58.500 kr, vars främsta avkomma är Com Åstad (e. Power To Charm), 1.11,0ak/831.395 kr.

Mer Timo Nurmos blev det i Queen L:s lopp när Jorma Kontio spetsvann med Dixie Brick (e. Donato Hanover-Keystone Nora) på 1.13,6a/2.640 meter. Vinsten var värd 200.000 kronor.

– Hon har gjort jättefina lopp hela tiden, sade Jorma Kontio efter andra årssegern.

Fokustema
Morgonsvepet
Läs senare

En folkhjälte värd att minnas

Carola tog Legolas i sin famn, firar tio år hos samme tränare, snackhästen debutererar för Gocciadoro, Kriteriefinalist i E3-revanschen och två Derbyvinnare möts i högsta klassen.
Detta och mer i tisdagens ”Sju nyheter vid sju”.
Av
Mathias Hedlund
Upplåst för dig som är prenumerant
Legolas vid triumfen i Stora Artistpriset på Solvalla. Två segrar senare var Marco Anics och Thomas Nilssons obesegrade Legolas redo för att möta världseliten i VM-loppet på Roosevelt Raceway.
Foto Stefan Melander/Stalltz.se
Legolas vid triumfen i Stora Artistpriset på Solvalla. Två segrar senare var Marco Anics och Thomas Nilssons obesegrade Legolas redo för att möta världseliten i VM-loppet på Roosevelt Raceway. Foto Stefan Melander/Stalltz.se
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

1Det började med 19 raka segrar och slutade på 35 triumfer på 93 starter. Legolas (e. Glasgow) var hästen som sprang rakt in i alla svenska travhjärtan på 1980-talet, ja han tog även människor utanför sporten med storm. Som när han lockade Carola Häggkvist till både Axevalla och Solvalla 1983 när travet samlade in pengar till Föreningen Artister Mot Narkotika (FAMN). 
– Frances Bulwark och Ego Boy hade en sådan status ute i stugorna och därefter kom Legolas. Jag är rädd för att det är så illa att han faktiskt är den senaste och kanske också blir den siste. Vi som var inne i branschen hyllade stjärnor som Victory Tilly och Järvsöfaks när de stod på topp och det har ju verkligen funnits många hästar som varit bättre än Legolas här i Sverige, men några folkhemshjältar har de aldrig blivit, sade Thomas Nilsson själv i en intervju med Sulkysport för fyra år sedan.

Här är hela intervjun med Thomas Nilsson om livet med Legolas.

I slutet av april 1983 kom karriärens 17:e raka seger för Legolas – i Stora Artistpriset på Solvalla där Carola Häggkvist dök upp som prisutdelare. Foto Stefan Melander/Stalltz.se

På lördag hedras Legolas med sitt minneslopp på Åby, gulddivisionen med 200.000 kronor till vinnaren, där två av årets Elitloppshästar Stoletheshow (e. Dream Vacation) och Ultion Face (e. Joke Face) möter färske guldvinnaren Four Guys Dream (e. Dream Vacation).

Legolas Minne har körts sedan 2015 och här är vinnarna:

 • 2015 Dream Takes Time (e. Andover Andover – Peter Untersteiner – 1.12,8a
 • 2016 Spring Erom (e. Gentle Star) – Christoffer Eriksson (Dan Widegren) – 1.14,0a
 • 2017 Västerboonthenews (e. Credit Winner) – Örjan Kihlström (Lars Brindeborg) – 1.13,0a
 • 2018 Nadal Broline (e. Yankee Glide) – Erik Adielsson (Reijo Liljendahl) – 1.10,6a
 • 2019 Stepping Spaceboy (e. Dream Vacation) – Stefan Söderkvist (Admir Zukanovic) – 1.12,0a
 • 2020 Very Kronos (e. Ready Cash) – Erik Adielsson (Svante Båth) – 1.11,7a
 • 2021 Ble du Gers (e. Quinoa du Gers) – Björn Goop (Frode Hamre) – 1.12,4a
 • 2022 Mister F.Daag (e. Conway Hall) – Robin Bakker (Paul Hagoort) – 1.13,0a

* 2018 och 2019 var distansen 1.640 meter. Övriga år, liksom i år, har det handlar om 2.140 meter.

***

2I fredags – den 1 december – firade Niky-sonen Crack Atout tio år (!) i träning hos Tomas Malmqvist. När han kommer ut i Hästägareföreningens Styrkeprov över drygt tre varv på Jägersro ikväll är det start 120 i karriären, som hittills inbringat 2.723.382 kronor.

Malmqvist ropade in Crack Atout på auktion i Deauville som ettåring för 30.000 euro och hästen har varit stationerad både i Sverige och Frankrike i omgångar. Av livets tolv segrar har tio tagits på mindre franska banor, en på Charlottenlund och en enda i Sverige – på hemmabanan Jägersro. Där vann han Februaristayern över tre varv 2018.

Nu har Crack Atout enbart tävlat på svensk mark sedan han föll för åldersstrecket i Frankrike i mars i år, men han väntar fortfarande på första årssegern. Kanske var sjätteplatsen på 1.12,5am med galopp i gulddivisionsloppet Meadow Prophets Minne häromveckan en formhöjare som gör att nollan spräcks ikväll?

Jägersro (start 18.20) är tisdagens huvudbana med V64-spel.

***

3Kvällsutbudet kompletteras med saxbanan Axevalla (start 17.45), där en svensk mästare dyker upp i spårtrappa stängd vid miljonen kronor. Det handlar om David Persson-tränade Gloster Gladiator (e. Brad de Veluwe), som Wilma Karlsson lotsade till vinst i Dam-SM-finalen på Solvalla i oktober. 

Nästa tisdag är det final i Treåringarnas Höstserie på Axevalla med 60.000 kronor till vinnaren och det sjätte och sista försöket körs ikväll med nio treåringar på två volter. Alla utom en av hästarna vet redan hur det känns att vinna lopp.

Tisdagen inleds med sju breddlopp på Romme (start 12.20).

Här är startlistorna till dagens tävlingar.

***

4För 1,5 veckor sedan gick USA-födde Beads (e. Archangel) ett dunderjobb på La Maura-banan i Milano tillsammans med sin tränare Alessandro Gocciadoro. 1.09,8/1.600 metre visade klockan efteråt!
På torsdag är det allvar. Då kommer nämligen Beads ut i Grupp III-klassade Premio Coppa Milano, som avgörs med försök och final över sprinterdistans med en samlad prissumma på 35.200 euro. Beads inleder från sjundespår i sitt försök och tränaren sitter själv i vagnen.

 • Startlista försök 1, 1.650 meter auto: 1 Bessie di Poggio, 2 Brezza du Kras, 3 Benjamin, 4 Blumen Indal, 5 Becoming, 6 Brest dei Greppi, 7 Verdon Wf.
 • Försök 2: 1 Umberto Axe, 2 Corallo Pisano, 3 Caronte Trebi’, 4 Brooklyn Lux, 5 Very Joy, 6 Vincero’ Gar, 7 Beads.

Beads tog i regi Per Engblom i USA sin största seger som fyraåring Hambletonian Maturity ($400.000) på Meadowlands. Som treåring vann han Kentucky Sire Stakes ($250.000) på Red Mile. Hästen såldes efter fyraåringssäsongen och gick i träning till Frode Hamre, men framgången på europeisk mark lät vänta på sig till triumfen i Prix de Luxembourg i Jean-Michel Bazires regi i vintras. Sedan i maj har han tränats av Alessandro Gocciadoro. 

***

5Två svensktränade, men franskfödda hästar tävlar på Vincennes (första start kl. 16.27) denna tisdag. Tomas Malmqvists tvååriga Love You-dotter Lizy Josselyn syns i Prix des Camelias (€43.000) i lag med David Thomain och Fredrik Wallins Icone de l’Etre (e. Brillantissime) kommer till start i sadelloppet Prix de Courseulles (€36.000).
Den gemensamma nämnaren för hästarna är att båda samspelar med David Thomain som kusk respektive ryttare i sina lopp.

Här kan du ta del av dagens startlistor till tävlingarna på Vincennes.

Så gick det för gårdagens svenskhopp på Vincennes:
Hästnamn (far) – Tränare – Placering – Prispengar

 • Iron Jet (e. Charly du Noyer) – Tomas Malmqvist – trea – 7.420 euro
 • Cala Mayor de B. (e. Muscle Hill) – Pierre Vercruysse – fyra – 3.680 euro
 • Nanny’s Girl (e. S.J.’s Caviar) – Tomas Malmqvist – sexa – 920 euro
 • Kitty Call (e. Ready Cash) – Tomas Malmqvist – sjua – 520 euro
 • Maggiore (e. Googoo Gaagaa) – Loris Ferro – sjua – 460 euro
 • Beauty Wind (e. Muscle Hill) – Björn Goop – opl
 • Jamaica Island (e. Bold Eagle) – Björn Goop – dg

***

Pantocrator. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport

6Vinterns andra E3-revansch körs i Kalmar på fredag kväll. Blott sex hästar gör upp om förstapriset 150.000 kronor.
Bland de sex finns två finalister från säsongens storlopp. Jerry Riordan-tränade Pantocrator tog sig till Svenskt Travkriterium efter att ha vunnit sitt försök, medan Johan Untersteiners Fashion Monger tog femteplatsen i Breeders Crown-finalen.

E3-revansch öppen klass, Kalmar fredag
2.140 meter autostart. Förstapris: 150.000 kr.

 1. Fashion Monger (e. Panne de Moteur) – Peter Untersteiner (Johan Untersteiner)
 2. Pantocrator (e. Quarcio du Chene) – Gustav Johansson (Jerry Riordan)
 3. Remember Me D.E. (e. Maharajah) – Joakim Lövgren
 4. Staro Photo (e. Classic Photo) – Kim Eriksson (Robert Bergh)
 5. Roger More (e. Quick Wood) – Jim Oscarsson
 6. Global Enjoy (e. Explosive Matter) – Stefan Persson (Johan Untersteiner)

***

7När Frode Hamre sänder Stoletheshow till Sverige och Åby på lördag, så lämnas fältet öppet för andra i lördagens gulddivision på Forus. Där blir det nämligen ett möte mellan två Derbyvinnare från förra året.
Bo Westergårds Get A Wish (e. Wishing Stone) vann den danska upplaga med numera Thor Borg-tränade Charleston Volo (e. Classic Photo) segrade i norska Derbyt.
Gulddivisionsloppet spetsas med tolvårige, 13-faldige miljonären Ble du Gers (e. Quinoa du Gers) och 2021 års norske Kriterievinnare I.D. Exceptional (e. El Diablo B.R.).

Startlista Georg Ingve Nilsens Minneslopp, Forus lördag:
2.040 meter autostart. Förstapris 100.000 NOK.

 1. Jailhouse Banker – Svein Ove Wassberg
 2. Ble du Gers – Vidar Hop
 3. I.D. Exceptional – Nicklas Korfitsen
 4. Highland Breeze – Geir Mikkelsen
 5. Type A. – Magnus Teien Gundersen
 6. Z.Boko – Kristian Malmin
 7. Get A Wish – Bo Westergård
 8. Conquestador B.R. – Geir Gudmestad
 9. Code Young – Pål Buer
 10. Muito Obrigada – Öyvind Hegdal
 11. Charlestone Volo – Åsbjörn Tengsareid
Fokustema
Länsstyrelsen
Läs senare

B-tränare får djurförbud

B-tränaren Pierre Nyström har erhållit djurförbud av länsstyrelsen i Eskilstuna efter tidigare dömts till 80 dagsböter – totalt 4.000 kronor – av tingsrätten för ha drivit en häst på ett felaktigt sätt.
Av
Claes Freidenvall
Upplåst för dig som är prenumerant
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Nu tar länsstyrelsen i med hårdhandskarna. Beslutet innebär att Pierre Nyström tvingas göra av sig med de två hästar som står på hans träningslista, vars licens är knuten till Sundbyholms travbana. Länsstyrelsen har givit Nyström en frist på åtta veckor att göra av sig med hästarna. Djurförbudet gäller tills vidare, enligt länsstyrelsens beslut

Händelsen inträffade den 6 juli 2020 på Sundbyholm och Pierre Nyström drev Timo Lane med sitt körpö – fem tydliga ”smällar” – på upploppet, och hästen undersöktes av banveterinären Caroline Eklund efter loppet avseende om det blivit några märken av drivningen. Det konstaterades att veterinären inte ”godkände hästen”. Därmed blev regelbrottet automatiskt upphöjd till ett ”D”, den allvarligaste graden.

Avstängd i tolv veckor

Pierre Nyström stängdes av med omedelbar verkan och ärendet gick vidare till Svensk Travsport för fastställande av påföljd. Två dagar senare dömde Svensk Travsport Pierre Nyström till tolv veckors avstängning.

Pierre Nyström har – skriver Dagens Nyheter – via sitt ombud bemött uppgifterna som legat till grund för länsstyrelsens beslut. Han menar att hans agerande inte kommer att upprepas eftersom reglerna för drivning har skärpts inom travsporten sedan incidenten 2020. Det framhålls också att hästen ifråga har en förhöjd känslighet på huden, anser att beslutet saknar proportioner och i praktiken innebär ett näringsförbud för honom.

Länsstyrelsen skriver vidare i sitt beslut, ”att ”denna oacceptabla hantering är systematisk och inte någon engångsföreteelse”, att travkusken ”saknar insikt” om hur hans beteende har föranlett domen för djurplågeri och förmåga att ha hand om hästar i enlighet med djurskyddslagstiftningen.”

Beslutet kan överklagas.

Fokustema
Hingstligan 27 november-3 december 2023
Läs senare

Delat i toppen

Förra veckan blev det delat i toppen mellan Ready Cash och S.J’s Caviar med åtta vinnare vardera i hingstligan på svensk mark.
Delat blev det också bland kallbloden med fyra hingstar med två segrar.
Av
Claes Freidenvall
Upplåst för dig som är prenumerant
High On Pepper var den som tjänade mest av Ready Cashs vinnare förra veckan. Foto: Adam Ström/stalltz.se
High On Pepper var den som tjänade mest av Ready Cashs vinnare förra veckan. Foto: Adam Ström/stalltz.se
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Avkommorna till Ready Cash tog de tyngsta triumferna. High On Pepper vann Hästägarkannan och 220.000 kronor, medan belöningen för Milliondollarrhyme i Frances Bulwarks lopp var 150.000 kronor. 100.000 kronor hämtade Rosemary Tile i finalen i Sundbyholms Stoserie och lika mycket tjänade Soundtrack i Svensk Travsports fyraåringsmonté på huvudstadsbanan.

Fakta

Förra veckans toppar

Varmblod:

Åtta segrar:

 • Ready Cash
 • S.J.’s Caviar

Fem segrar:

 • Brillantissime
 • Love You
 • Maharajah
 • Nuncio

Fyra segrar:

 • Orlando Vici
 • Readly Express

Tre segrar:

 • Cantab Hall
 • Father Patrick
 • Formula One
 • Propulsion
 • Super Photo Kosmos
 • Up and Quick
 • Zola Boko

Fotnot: 27 november-3 december 2023 och listan tar upp varmblodiga avelshingstar med tre eller fler segrande avkommor på svensk mark.

Kallblod:

Två segrar:

 • Bork Odin
 • B.W. Modde
 • Klack Jo
 • Moe Odin

Fotnot: 27 november-3 december 2023 och listan tar upp kallblodiga avelshingstar med två eller fler segrande avkommor på svensk mark.

Expandera

Övriga vinnare var: Global Evolution, Jacques Mearas, Just Fontaine och Luca Vialli Boko.

Näst bästa snittet

Ready Cash är den tredje vinstrikaste avelshingsten på svensk mark i år och har det näst bästa snittet av de 20 vinstrikaste varm- och kallblodshingstarna efter Propulsion.

Åtta vinnare hade också S.J.’s Caviar, vilken är tvåa efter Maharajah när det gäller både prispengar och antalet segrar i Sverige 2023. Ingen ur S.J.’s Caviars segeroktav kom upp i sexsiffrigt belopp vid sina triumfer. Global Difference och I Am Don Max var bäst och drog in 50.000 kronor vardera.

Vann gjorde också: Afish, Choice of Caviar, Dogleg, Makalu Doc, Nectar Occagnes och Vision of Gideon.

Bland kallbloden lyckades fyra hingstar ha två segrande avkommor vardera:

 • Bork Odin: Bork Tekla och Ros Borken.
 • B.W. Modde: Ils Can och Ängsmodde.
 • Klack Jo: Dån Klara och Kövras Spik.
 • Moe Odin: Guli Stella och Rigubben.

***

Avelshingstar med högst snittinkomst i Sverige 2023:

Namn (förra veckan) – Starter – Segrar – Segerprocent – Prispengar – Snitt/start

 1. Propulsion (1) – 451 – 90 – 20,0% – 15.851.300 kr – 35.147 kr
 2. Ready Cash (2) – 1.026 – 208 – 20,3% – 31.540.900 kr – 30.742 kr
 3. Googoo Gaagaa (3) – 402 – 44 – 10,9% – 11.015.050 kr – 27.401 kr
 4. Bold Eagle (5) – 1.087 – 200 – 18,4% – 26.665.550 kr – 24.531 kr
 5. Muscle Hill (4) – 947 – 147 – 15,5% – 23.192.000 kr – 24.490 kr
 6. Brillantissime (6) – 665 – 100 – 15,0% – 15.678.350 kr – 23.576 kr
 7. Father Patrick (7) – 859 – 113 – 13,2% – 18.699.550 kr – 21.734 kr
 8. Readly Express (8) – 1.005 – 182 – 18,1% – 20.150.400 kr – 20.050 kr
 9. Nuncio (9) – 1.114 – 172 – 15,4% – 22.195.850 kr – 19.924 kr
 10. Maharajah (10) – 3.155 – 440 – 13,9% – 53.112.950 kr – 16.834 kr
 11. Trixton (11) – 793 – 112 – 14,1% – 12.857.550 kr – 16.214 kr
 12. S.J.’s Caviar (12) – 2.672 – 328 – 12,3% – 32.419.250 kr – 12.133 kr
 13. Tekno Odin (13) – 1.085 – 138 – 12,7% – 12.682.700 kr – 11.689 kr
 14. Raja Mirchi (14) – 1.527 – 168 – 11,0% – 17.642.550 kr – 11.554 kr
 15. Orlando Vici (16) – 1.839 – 186 – 10,1% – 19.446.400 kr – 10.574 kr
 16. Love You (17) – 1.332 – 139 – 10,4% – 12.760.400 kr – 9.580 kr
 17. Uncle Lasse (18) – 1.141 – 91 – 8,0% – 10.749.950 kr – 9.421 kr
 18. Quite Easy (ny) – 1.141 – 101 – 8,9% – 10.382.250 kr – 9.099 kr
 19. Zola Boko (19) – 1.865 – 135 – 7,2% – 14.312.500 kr – 7.674 kr
 20. Make It Happen (20) – 1.569 – 107 – 6,8% – 10.568.550 kr – 6.736 kr

Ut från listan: Bork Odin (15).