Fokustema
Hästhagen
Läs senare

Sötchock från fölhagar i 18 dagar

Från och med idag kan man under hela dagarna på ATG och Youtube följa ett gäng föl och deras mammor på Skråmsta Stuteri.
– Det blir vad jag förstått en form av ”slow-tv”. Förhoppningsvis är det lite mer action på fölen här än det blivit i SVT:s uppmärksammade ”Älgvandringen”, skrattar Skråmstas Carina Dahling.
Av
Lars G Dahlgren
Southwind Frank-sonen ”Wilhelm” och hans mamma Royalty Forever blir tv-stjärnor de närmaste veckorna i programmet ”Hästhagen”. Foto: ATG
Southwind Frank-sonen ”Wilhelm” och hans mamma Royalty Forever blir tv-stjärnor de närmaste veckorna i programmet ”Hästhagen”. Foto: ATG

Älgvandringen har blivit en uppmärksammad produktion av SVT trots att programmet egentligen mest visar öde tomma skogar. Häromveckan skrev någon tv-krönikör att efter flera dagars väntan hade till slut några renar passerat genom bilden…Det är garanti på att det blir mer rörelse och liv i det som händer i hagarna på Skråmsta, även om det förstås kommer att sovas en hel del också.

Det är ATG som står bakom denna lite annorlunda satsning på att i 18 dagar följa den väldigt vanliga vardagliga vardagen i hagar med rätt så nyfödda föl och fölston nu på vårkanten. En daglig dos ”sötchock” rakt in i vardagsrummet kanske är vad som behövs för alla som blivit hemmasittare som en följd av restriktionerna runt corona-pandemin.

Carina Dahling ch Wilhelm. Foto: ATG

– Det är så ATG tänkt. Det kom lite hastigt och oplanerat för oss, men vi tycker det är en bra idé och ställer upp med vad vi kan. Det här blir hästar och hästliv på ett helt annat sätt än vad ATG och Kanal75 normalt visar. Om våra föl kan bidra till att sprida och skapa intresse för hästar är vi bara glada, säger Carina Dahling.

Hästar och hästliv på ett helt annat sätt än vad ATG och Kanal75 normalt visar

De föl och fölston som är med är inga ”anonyma hästar”. Fölstona och vilka hingstar fölen är efter finns med i listan här intill. Även om fölen inte är namngivna ännu har de fått ”arbetsnamn” som tv-tittarna får bekanta sig med: Ola, Gunnar, Holger, Malin, April-april och ett par till. Det är alltså en bestämd grupp föl och fölston som valts ut till ”Hästhagen”, som programmet ska heta.

Fakta

Stona och fölen som presenteras av ATG

  • Malin Främsta egenskap: Busig tjej, framåt Mamma: Marit Udsen Pappa: Orlando Vici Kommer att hålla till i: Bebishagen
  • Wilhelm Främsta egenskap: Fin fölunge som är lite försiktig Mamma: Royalty Forever Pappa: Southwind Frank Kommer att hålla till i: Bebishagen
  • Holger Främsta egenskap: Bastant, cool och matglad Mamma: Classact Volo Pappa: Father Patrick Kommer att hålla till i: Bebishagen
  • Gunnar Främsta egenskap: Tuff och nyfiken Mamma: Staro Karate Kate Pappa: S.J.’s Caviar Kommer att hålla till i: Bebishagen
  • April April  Främsta egenskap: Försiktig, har en ovan mamma Mamma: Desdemona Boko Pappa: Villiam Kommer att hålla till i: Färskhagen/Rasthagen
  • Ola Främsta egenskap: Yngst i gänget, försiktig Mamma: Mighty Trick Pappa: Trixton Kommer att hålla till i: Färskhagen
  • Uffe Främsta egenskap: Stor och kaxig, har en bestämd tuff mamma Mamma: Askens Valencia Pappa: Villiam Kommer att hålla till i: Bebishagen
Expandera

– Vi fick ju utgå från de ston som har fölat…Klockan 07:30 varje morgon släpps de i de hagar som det nu riggats kameror runt. Då kan jag rekommendera att ha den här kanalen på, för det brukar alltid vara lite morgonaction då fölen är pigga och glada över att få komma ut. Då är chansen stor att de busar runt. Annars blir det naturligtvis så att fölen ligger och sover mycket…men det är ju så det är, och har väl på sitt sätt sin charm att visa också, säger Carina Dahling.

Med start idag klockan 07:30 och fram till den 17 maj pågår det konstanta visandet av föl och deras mammor i hagarna på Skråmsta, mellan klockan 07:30 och 16:00.

– Bilderna visas med viss fördröjning. Dels för att den som sitter i sändningskontrollen ska kunna lägga ut den kamera där det just då händer mest, men det är också en säkerhetsgrej. Om det oerhört tråkiga skulle råka hända att en fölunge blir sparkad illa ska tittarna inte behöva se det, säger Carina Dahling.

Två kameror uppriggade

Runt den största hagen är två kameror uppriggade. Där ska de flesta hästarna i den utsedda gruppen gå. Två mindre hagar, där stoet går ensamt med sitt föl, har en kamera var.

– Alla i gruppen kommer inte att vara med alla dagar, det blir viss variation. Men meningen är att de som tittar hela tiden ska kunna veta vilken häst som är vilken och på så sätt lära känns individerna, säger Carina Dahling.

ATG:s PR-manager Martina Olsson förklarar hur man tänkt:

– Under coronapandemin håller många sig hemma. Vissa är oroliga, andra är uttråkade och vad passar då bättre än en lång livesändning med föl i en hage? Formatet är en riktig sötchock som ger ett avbrott från både vardag och corona-rapportering. Och bäst av allt… hästar har en bevisad positiv effekt på det mänskliga psyket.

Hästar har en bevisad positiv effekt på det mänskliga psyket

Några av fölen som valts ur har lite extra spännande stam.

Hingsten som ska gå under namnet ”Uffe” är efter Timo Nurmos Kriterievinnare och världsrekordhållare Villiam undan Askens Valencia som tog 13 segrar på 34 starter och sprang in 1,7 miljoner kronor.

”Wilhelm” har helamerikanska föräldrar: Han är efter Southwind Frank och Royalty Forever – mamman är syster till Hambletonianvinnaren Royalty For Life.

”Holger” är efter Father Patrick och Classact Volo – mamman är syster med avelshingsten Classic Photo.

– Elitloppet närmar ju sig med stormsteg och vem vet, några av fölen kanske är framtida Elitloppsvinnare, säger Martina Olsson.

Fakta

Fakta ”Hästhagen”

”Hästhagen” är ett direktsänt program i ”slow-tv-format”, oklippt och oredigerat från hästarnas egen naturliga miljö. Programmet visas under 19 dagar, från onsdag 29 april till söndag 17 maj och sändningstider är 07.30-16.00. ”Hästhagen” kan ses på ATG Youtube och på www.atg.se/hasthagen. Varje dag startar en ny direktsändning och det finns även möjlighet att se de gamla sändningarna i efterhand. 

”Hästhagen” utspelas på Skråmsta Stuteri i Bro utanför Stockholm.

Fölen och deras mammor kan med hjälp av fyra kameror följas i Färskhagen, Rasthagen och Bebishagen. I Rasthagen och Färskhagen går fölen ensamma med mamman. Med kompisarna i Bebishagen är det gemensam lek och bus. 

Expandera

 

 

Fokustema
Hingstligan 18-24 november 2024
Läs senare

Rekordsiffror av Maharajah

Maharajah går som tåget i hingstligan på svensk mark.
Förra veckan blev det 13 segrar för den Menhammar-uppstallade hingsten och han passade också på att slå nytt penningrekord.
Av
Claes Freidenvall
Upplåst för dig som är prenumerant
Elisabeth Almheden-tränade Maroon Day var en av 13 vinnare efter Maharajah förra veckan i Sverige. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Elisabeth Almheden-tränade Maroon Day var en av 13 vinnare efter Maharajah förra veckan i Sverige. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 89 kronor/månad till 899 kronor per år.

Nu har Maharajahs avkommor sprungit in 58.050.200 kronor, vilket betyder att han slagit sitt eget rekord från ifjol – 56.559.650 kronor – då det återstår mer än en månad av 2024.

Två av hans vinster kom i lopp med 150.000 kronor i förstapris. Maroon Day vann Fyraåringsseriens final på Kalmartravet, medan Nikki Lane tog hem ett försök i Diamantstoet på Jägersro dagen efter.

Fakta

Förra veckans toppar

Varmblod:

13 segrar:

  • Maharajah

Åtta segrar:

  • S.J.’s Caviar

Sju segrar:

  • Readly Express

Fem segrar:

  • Nuncio

Fyra segrar:

  • Googoo Gaagaa
  • Greenshoe
  • Tobin Kronos

Tre segrar:

  • Brillantissime
  • Infinitif
  • Muscle Hill
  • Ready Cash

Fotnot: 18-24 november 2024 och listan tar upp varmblodiga avelshingstar med tre eller fler segrande avkommor på svensk mark.

Kallblod:

Fem segrar:

  • Tekno Odin

Två segrar:

  • B.W. Modde

Fotnot: 18-24 november 2024 och listan tar upp kallblodiga avelshingstar med två eller fler segrande avkommor på svensk mark.

Expandera

Övriga vinnare var: Gold From Heaven, Great Ruler, He’s From Heaven, H. Pine Mahara, Luckpenny Wine, Mellby Minerva, Nouchka di Quattro, Rya Håleryd, Sir Albert, Steady Roger och Wingsuit.

Totalt har det blivit 440 vinster för Maharajah i år och nu fattas det blott 32 segrar till rekordet från ifjol på 472 triumfer.

Överlägsen sedan Åby World Grand Prix

Scipion du Goutier fortsätter att behålla ledartröjan gällande snittinkomst för de 20 vinstrikaste avelshingstarna på svensk mark och det har han gjort sedan hans son Horsy Dream vann Åby World Grand Prix i augusti. Snittinkomsten är 805.614 kronor/start och det är ingen annan avelshingst i närheten av. Tvåan Walner snittar 47.933 kronor/start.

Champion Tekno Odin var bäst förra veckan bland kallbloden med fem segrar. Totalt har det blivit 160 vinster i år och han är också överlägsen när det gäller inkomst med 15.149.650 intjänade kronor.

I hans segerkvartett förra veckan ingick: Eslas Gubben, Fia med Knuff, Guli Hektor, Jonases Nypon och Thim Tabac.

***

Avelshingstar med högst snittinkomst i Sverige 2024:

Namn (förra veckan) – Starter – Segrar – Segerprocent – Prispengar – Snitt/start

  1. Scipion du Goutier (1) – 14 – 3 – 21,4% – 11.278.600 kr – 805.614 kr
  2. Walner (2) – 248 – 51 – 20,6% – 11.887.300 kr – 47.933 kr
  3. Face Time Bourbon (8) – 439 – 93 – 21,2% – 19.584.200 kr – 44.611 kr
  4. Readly Express (4) – 1.466 – 274 – 18,7% – 45.514.950 kr – 31.047 kr
  5. Muscle Hill (5) – 793 – 130 – 16,4% – 20.831.100 kr – 26.269 kr
  6. Ready Cash (6) – 888 – 141 – 15,9% – 22.363.900 kr – 25.184 kr
  7. Father Patrick (7) – 862 – 111 – 12,9% – 20.518.600 kr – 23.803 kr
  8. Propulsion (9) – 815 – 149 – 18,3% – 19.053.100 kr – 23.378 kr
  9. Googoo Gaagaa (9) – 841 – 117 – 13,9% – 18.099.300 kr – 21.521 kr
  10. Nuncio (10) – 1.353 – 191 – 14,1% – 24.561.100 kr – 18.153 kr
  11. Maharajah (11) – 3.212 – 440 – 13,7% – 58.050.200 kr – 18.073 kr
  12. Trixton (12) – 680 – 94 – 13,8% – 12.032.950 kr – 17.695 kr
  13. Bold Eagle (13) – 1.053 – 143 – 13,6% – 17.528.350 kr – 16.646 kr
  14. Brillantissime (14) – 761 – 80 – 10,5% – 12.053.200 kr – 15.839 kr
  15. Tekno Odin (15) – 1.304 – 160 – 12,3% – 15.149.650 kr – 11.618 kr
  16. S.J.’s Caviar (16) – 2.535 – 286 – 11,3% – 26.752.650 kr – 10.553 kr
  17. Raja Mirchi (17) – 1.316 – 127 – 9,7% – 13.682.250 kr – 10.397 kr
  18. Tobin Kronos (18) – 1.062 – 105 – 9,9% – 10.339.100 kr – 9.735 kr
  19. Uncle Lasse (19) – 1.089 – 100 – 9,2% – 9.970.700 kr – 9.156 kr
  20. Orlando Vici (20) – 1.771 – 136 – 7,7% – 14.637.400 kr – 8.265 kr
Fokustema
Gårdagens höjdare
Läs senare

Tredje gången gillt, Fabentoy

Efter två pallplatser spräckte Stefan P Pettersson-tränade Fabentoy segernollan i tredje försöket.
Och kanske kan tankarna gå till en släkting i form av ett styrkemonster i Gunnar Melanders händer på 1980-talet?
Av
Mathias Hedlund
Upplåst för dig som är prenumerant
Stefan P Pettersson. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Stefan P Pettersson. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 89 kronor/månad till 899 kronor per år.

Gårdagens stora vinnare på svenska travbanor var Lakethesnake (e. Ringostarr Treb) och Maroon Day (e. Maharajah), som plockade hem tre- och fyraåringsfinalerna i Kalmar igår kväll – läs mer här.

Men det fanns fler vinnare som imponerade på svensk mark igår. Som treårige Fabentoy (e. Fabulous Wood), som fick avlägga maiden i tredje starten efter att ha slutat trea och två i sina två oktoberstarter.

Carl Johan Jepson letade sig ut i andraspår direkt från innerspår på tillägg och fick så småningom tredje utvändigt. Efter ett knappt varm förbättrade Jepson positionen när han tog sig fram i andra utvändigt samtidigt som ledande Nightbirdie (e. Face Time Bourbon) fått trava lugna 1.21 första kilometern.

Fabentoy var så här överlägsen på hemmaplan igår. Skärmbild ATG Live

Mitt på sista bortre långsidan satte Jepson in stöten med Fabentoy och via ett häftigt speedryck svepte hästen till lending mitt i slutsvängen. Resten blev ren och skär uppvisning när Fabentoy kom hem på 1.17,5/2.160 meter.
– Han hade vanliga järnskor med rejäl söm, det funkade perfekt och han visade väldigt fin inställning. Han överraskar positivt och så vill man ha det med de unga hästarna, att dom gör lite mer än man tror, sade tränaren Stefan P Pettersson till ATG Live.

Sista 800 meterna travade Fabentoy på 1.12,8.

Samma blod som Gunnars styrkemonster

Mödernet går tillbaka till mormors mormors mor Nevele Toy (e. Nevele Pride), 1.19,2m/68.850 kr, som impoterades till Sverige som treåring 1976 av vapendragarna Carl-Erik Carlsson och Folke Alander.
Efter tävlingskarriären blev hon en fullträff i avelsboxen. Bland nio avkommor är det största namnet Tvivel (e. Tibur), 1.15,7am/939.300 kr,som var ett riktigt slitstarkt styrkefenomen hos Gunnar Melander och vann 31 lopp på 204 starter.

Fakta

Fabentoy

Valack 3 år e. Fabulous Wood – Melissa Montoya e. Prodigious
Resultat: 3 st: 1-1-1
Rekord: 1.17,3a – 1.17,0am
Intjänat: 45.000 kr
Uppfödare: Jan Tollbjer, Hörby
Ägare: Stall Fabentoy – Easy
Tränare: Stefan P Pettersson, Mantorp
Körsven: Carl Johan Jepson, Färjestad
Skötare: Cecilia Sognemyr

Andra duktiga söner och döttrar var Tina Toy (e. Tibur), 1.14,4k/541.200 kr, Tibelle (e. Tibur), 1.15,0ak/302.000 kr, Ideal Toy (e. Ideal du Gazeau), 1.15,9ak/ och Baron Toy (e. Tibur), 1,17m7l/213.150 kr. Totalt vann avkommorna 75 lopp.
Döttrarna Neva Toy och Tina Toy lämnade varsin miljonär i Chakir respektive Major Toy, men den främsta avkomma kom från Tibelle i Missionary Man (e. Spotlite Lobell), 1.12,7ak*/827.195 kr. Denne gjorde 33 starter (13-5-0) och var bland annat finalist i Svenskt Travderby 1993 när en viss Ina Scot segrade.

Vägen till gårdagens vinnare går via Lina Toy (e. Tibur), Mary Mackenna (e. Kosar) och Montezina (e. Super Arnie) till modern Melissa Montoya (e. Prodigious), 1.13,2am/268.000 kr.
Melissa Montoya vann fyra lopp i regi Joakim Lövgren innan hon gick till avel. Fabentoy är första avkomman och Melissa Montoya har även tvåårige valacken Flying E.Montoya (e. Traders), som finns i tärning i Danmark.

Fabentoy. Källa breedersbible.com
Fokustema
Gårdagens höjdare
Läs senare

Toppstammade Dufresne tog andra raka segern

Två starter har har gett lika många vinster. Johan Untersteiner verkar ha ett löfte i treårige Dufresne som vann på Åby under torsdagskvällen.
Och mödernet går tillbaka till hingsten som banade väg för Ready Cash och en Stochampionatsvinnare.
Av
Magnus Blom
Upplåst för dig som är prenumerant
Johan Untersteiner har ett löfte i treårige Dufresne. Foto: Mathias Hedlund/Sulkysport
Johan Untersteiner har ett löfte i treårige Dufresne. Foto: Mathias Hedlund/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 89 kronor/månad till 899 kronor per år.

Treårige Dufresne (e. Greenshoe) har inlett karriären på bästa tänkbara vis. Han vann i debuten på Åby för två månader sedan på 1.16,8m och på torsdagskvällen tog han en ny viktoria på samma bana för Halmstadtränaren Johan Untersteiner och nu rekordsänkte han en tiondel till 1.16,7m.

Fakta

Dufresne

Valack 3 år e. Greenshoe – Euro Mearas e. Ready Cash
Resultat: 2 st: 2-0-0
Rekord: 1.16,7m*
Intjänat: 100.000 kr
Uppfödare: Ecurie Diocles AB, Sigtuna
Ägare: Stens Trot AB, Nacka Strand
Tränare: Johan Untersteiner, Halmstad
Körsven: Johan Untersteiner, Halmstad
Skötare: Sebastian Koivisto

Johan lyckades försvara innerspåret och fick sedan bestämma tempot till 1.16,3/f.500 medan varvet gick efter 1.17,6. Under slutrundan ökade Johan tempot och sista 500 avverkades efter 1.14,2 och han höll undan till en lätt seger med två längder.

– Han har betett sig exemplariskt på tävlingsbanan och det har inte alltid gjort hemma. Han började lovande men sedan började det krångla i våras och vi kom inte rätt på honom. Men nu börjar polletten ramla ned på honom och han löper fint i loppen.

Vad är det för pollett du pratar om?

– Han var stressad och hade inte nerverna med sig och var inte trygg i sig själv. Men vi har jobbat på och nu går han från klarhet till klarhet.

Dufresne och Johan Untersteiner. Skärmbild Åbytravet

Vad säger du om loppet?

– Han är inte jättestartsnabb men vi lyckades hålla upp ledningen i alla fall och det var ett bra samspel mellan häst och kusk. När jag fick köra i mitt tempo i ledningen förstod jag att de skulle vara rätt bra om de skulle slå honom. Det är kul att hästen levererar och han har förhoppningsvis en ljus framtid, sammanfattade Johan Untersteiner.

Segern inbringade 50.000 kronor.

Med och skapade Ready Cash

Att Dufresne kommer från blåblodigt möderne är allt annat än en överdrift. Hans mormors mormors mor är Misty Sister (e. Songcan), som får sägas bana väg för självaste championhingsten Ready Cash

Misty Sister lämnade i aveln stona Newmarket (e. Pershing), 1.12,3ak/4.354.295 kr, och Olle Goops Stochampionatsvinnare och Derbytvåa Intact (e. Netted), 1.15,4ak/1.042.950 kr – och hingsten Mickey Viking (e. Bonefish), 1.13,6ak/1.125.940 kr. Mickey Viking var en av få hingstar med amerikanskt blod som exklusivt tilläts verka som avelshingst uppstallad i Frankrike efter att det franska statsstuteriet köpt sonen till Bonefish och Misty Sister.

USA-födde Mickey Viking – här med Stig H Johansson i sulkyn – verkade i Frankrike som avelshingst och är upphov till många topptravare. Foto Stefan Melander/Stalltz.se

Mickey Viking tävlade framgångsrikt tävlande på fransk mark för Stig H Johansson. Fransmännen blev i eld och lågor när den Ulf Berner-uppfödde hingsten vann Prix de Milan på Enghien och även Prix de New York två år i rad på samma bana på 1980-talet.
Endast en kull – 30 avkommor – fick Mickey Viking innan han gick ur tiden i januari 1987.
Att hans blod lever vidare ändå kan sammanfattas med att han är farfars far till avelstitanen och dubble Prix d’Amérique-vinnaren Ready Cash!

Italiensk Derbyvinnare

Vägen till gårdagens vinnare går via Intact, som är mormors mormor till Dufresne. Efter framgångsrik avelskarriär lämnade hon bland annat Sweet Sound (e. Spotlite Lobell), 1.14,2ak/555.000 kr, som i sin tur blev mamma till Lutfi Kolgjinis italienska Derbyvinnare Glen Kronos (e. Enjoy Lavec), 1.09,0ak/8.688.977 kr, och i samma syskonskara ingår också Harper Hanover-trean Intruder Kronos (e. Pine Chip), 1.14,7/€147.702.

Nuzzle’Em vid sin överlägsna seger på Solvalla i april som treåring. Foto: Adam Ström/stalltz.se

En annan avkomma är italienskfödda dottern Nice Kronos (e. Viking Kronos-Sweet Sound), 1.11,6ak/657.619 kr, som startade 24 gånger (5-1-4) och tränades av Lutfi Kolgjini. Hon har lämnat goda tävlingshästar som Fort Knox (e. Muscle Hill), 1.11,8am/1.127.500 kr, Icon Mearas (e. Ready Cash), 1.11,5am/826.000 kr, och fyraåriga Karma Mearas (e. Face Time Bourbon), 1.11,8ak/721.000 kr.

Första avkomman är ostartade Euro Mearas (e. Ready Cash), som i Nuzzle’em (e. Walner), 1.11,8ak/544.000 kr, har sin första avkomma. Denne kvalade in till korta E3 2022, där han slutade femma i finalen som vanns av Bedazzled Sox (e. Brillantissime). Euro Mearas har även tvååriga stoet Egalite (e. Tactical Landing).

Dufresne. Källa breedersbible.com