Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V75-tips: Bästa spikarna inleder och avslutar

Av
Pär Gustafsson
Upplåst för dig som är prenumerant
Daniel Reden och Kenneth Haughstad tillsammans med Heavy Sound. Vinner åttaåringen Ego Boys Minne eller blir spåret en fälla? Foto Simon Hagen/Sulkysport
Daniel Reden och Kenneth Haughstad tillsammans med Heavy Sound. Vinner åttaåringen Ego Boys Minne eller blir spåret en fälla? Foto Simon Hagen/Sulkysport

För första gången sedan den 13 juni är det inte jackpot veckans ”vanliga” omgång på V75, men Rättvik bjuder på småkluriga tävlingar där jag försöker välta ett par av de största favoriterna. Spikarna är födda i Belgien och Italien och inleder och avslutar omgången.

Startlistor till Rättviks omgång.

Spela V75 Tillsammans med Sulkysport.

V75-strykningar

V75-5: 6 Civilion
V75-6: 8 M.S.Triple J.
V75-7
: 7 Sam The Man

V75-1 – brons 2.140a

>> Rubrikhästar

 • Jackpot Vrijthout gjorde tredje starten hos Björn Goop senast och var klart förbättrad med jänkarvagn. Han gav ett bra intryck från ledningen och har goda möjligheter att fronta igen. Hästen är färsk i klassen, men om han gör om förra insatsen blir han svårfångad från spets.
 • Marvellous Tooma gör inte bort sig mot de bästa i kullen, men han är inte anmäld till Svenskt Travderby. Hästen är speedig och bra för klassen, men riskerar att hamna bland de sista härifrån.
 • Van Gogh Z.S. vann klass I-försök i våras och han ska hävda sig även här, men han var inte som bäst senast och spåret kan bli en fälla.
 • Sandsjöns Enzo är härdad i klassen och ska gå med jänkarvagn. Nu har han ett lopp i kroppen efter paus.
Fakta

V75-1

3 Jackpot Vrijthout
–––
8 Marvellous Tooma
1 Van Gogh Z.S.
4 My Dream Art
7 Sandsjöns Enzo
6 Mr Clayton J.F.
–––
2 Matter Of Fact
12 Athos Race
11 Fonda Boko
5 Yrr
10 Counterfeightr
9 Selma Töll

Expandera

>> Spetsstriden: Jackpot Vrijthout har god chans att ta en längd på Van Gogh V.S.

Intervjuer:
Van Gogh Z.S. (1) stämde det inte hundra för senast. Hästen var lite rullig och sprang sig trött på grund av det. Läget kan både vara bra och dåligt och håller han sig lugn är hästen riktigt snabb. Däremot har Van Gogh en tendens att bli vass och då går det inte att skicka honom från början. Det känns som att formen är bra och vi får se om det åter blir barfota runt om. Han har även gått bra med med skor fram. Med den här hästen tror vi alltid på lite segerchans, säger Oskar Florhed i Robert Berghs stall.
Jackpot Vrijthout (3) överraskade positivt och öppnade snabbt till ledningen senast. Sedan drog Björn i jämnt tempo och han vann med lite krafter sparade. Hästen känns fin i träningen och från ledningen ska han kunna sluta långt framme på nytt. Inga ändringar, säger Anton Sverre i Björn Goops stall.
My Dream Art (4) galopperade I sista kurvan under anfall I lördags när kusken ryckte tussarna. Hästen har varit förföljd av dåliga startspår, men står nu bra till och formen sitter där. Det blir inga ändringar jämfört med senast och den här hästen duger bra i sin klass, säger Andreas Lövdal hos Timo Nurmos.
Yrr (5) håller fin form, men är i tuff klass och vi är nöjda med pengar, säger Oskar Florhed.

V75-2 – klass I 2.140a

>> Rubrikhästar

 • Expensive spurtade starkt senast och nu förstärker Örjan Kihlström i sulkyn. Fyraåringen är obesegrad efter två starter med lånekusken och nu ska hästen troligtvis att gå med rycktussar för första gången.
 • Jackson Avery avgjorde på rejält sätt senast och är segervan. Hästen trivs med tidig tätkänning och skulle vara gynnad av ledningen, men han har ett par kvicka konkurrenter på insidan.
 • Enriko Ha har blandat bra insatser med galopper på sistone. Nu blir det jänkarvagn och felfri rundar han många, men hästen är beroende av högt tempo för att komma in i matchen.
 • The Bald Eagle var Breeders Crown-finalist förra året, men han är fortfarande kvar i näst lägsta klassen. Hästen står perfekt inne penningmässigt och två av hans tre vinster har kommit från spets.
 • Vien Ici skrällde i klassen i Östersund i början av juni och han är inte borta med lopp på rulle.
 • Global Wizard har krafter kvar senast, men är bortlottad.
Fakta

V75-2

9 Expensive
–––
5 Jackson Avery
11 Enriko Ha
3 The Bald Eagle
6 Vien Ici
12 Global Wizard
2 Matadoren Eme
–––
4 Idreamicanfly
8 Kalashnikov
7 Prince Palema
1 Iller Tooma
10 Jamaica Boko

Expandera

>> Spetsstriden: Iller Tooma laddas för ledningen. Utifrån provar främst The Bald Eagle och Jackson Avery.

Intervjuer:
Jackson Avery (5) visade sig från en bra sida senast och jag är nöjd med hur hästen känns för dagen. Både spår och motstånd blev passande och jag tror att han ska duga. Även om han är en vass sprinter så tycker jag att Jackson Avery går bra även över full väg. Min förhoppning är att nå ledningen, men även rygg i andraspår skulle också vara okej. Han har gått i dödens i de två senaste loppen och den position vill jag inte ha. Som det känts tidigare är körspö ett plus och i övrigt blir det inga ändringar, säger Erlend Rennesvik.
Enriko Ha (11) svarade för ett bra slutvarv och var jättefin senast. Allt känns bra, men det är dåligt läge och krävs högt tempo. Nu är tanken att köra med jänkarvagn, vilket fungerat fint tidigare, säger Anton Sverre i Björn Goops stall.
Global Wizard (12) är fint igång och fick sparat efter smygare. Han är bortlottad den här gången och behöver tur med tempo. Inga ändringar balansmässigt, säger Svante Båth.

V75-3 – guld 1.640a

>> Rubrikhästar

 • Heavy Sound fick bestämma i ledningen och svarade för en finfin comeback. Från spets har han toppchans, men hästen har innerspår för första gången som äldre och det är inte givet att åttaåringen frontar.
 • Elian Web tog två bekväma spetssegrar i Lahtis och visade att han är tillbaka i form. Nu är motståndet tuffare och hästen växer minst en klass i ledningen. Räkna med full laddning från start och vid gardering är han given.
 • Diamanten blev tempotorsk bakom Heavy Sound senast. Hästen snabb ut, är anmäld barfota runt om och med jänkarvagn, och lär köras offensivt från passande spår.
 • Esprit Sisu hade krafter kvar senast och ska tävla vecka-vecka. Han blir att räkna med om det blir utdragen kamp om ledningen.
 • Globalsatisfaction vann efter lång frånvaro senast och ska vässas i utrustningen.
 • Streck även för skrällen Snowstorm Hanover som är på gång.
Fakta

V75-3

1 Heavy Sound
–––
7 Elian Web
4 Diamanten
10 Esprit Sisu
5 Globalsatisfaction
6 Snowstorm Hanover
11 Nimbus C.D.
2 Chianti
–––
9 Ural
8 Zack’s Zoomer
3 West Wing
12 Ajlexes Cubano

Expandera

>> Spetsstriden: Heavy Sound har vettig spetschans. Han utmanas av Diamanten, Snowstorm Hanover och Elian Web.

Intervjuer:
Heavy Sound (1) gjorde det bra i tävlingscomebacken senast och känns klart bra i jobben efteråt. Hästen verkar vilja springa och blir glad av att komma på tävling, vilket är fantastiskt och förutsättningarna denna gång ser klart intressanta ut. Det finns ingen anledning att göra några ändringar, säger Daniel Redén.
Chanti (2) måste köras på chans, som när han vann i Halmstad för tre starter sedan. Senast blev hästen tempotorsk och han känns fin inför lördagens lopp. Från ett fint spår kan han dyka upp långt framme, säger Anton Sverre i Björn Goops stall.
Globalsatisfaction (5) har varit borta länge på grund av en skada i ett ben och fick börja i ett lite enklare lopp. Han såg bra ut då och ska ha gått framåt med loppet i kroppen och kändes fin i torsdagens jobb. Han växlas upp nu med barfota runt om och jänkarvagn, men möter också klart tuffare motstånd. När hästen gjorde sig illa hade han ju precis kommit upp i gulddivisionen, säger Andreas Lövdal.
Elian Web (7) var inte frisk i Elitloppet och jag tycker att han var godkänd i Oslo gånger efter. Han vann Suur-Hollola lätt i både försök och final och formen är bra. Han känns precis som han ska i träningen och vi hade hopp om att få starta i Hugo Åbergs, men istället får vi gå ut här. Elian Web är snabb ut och duktig i spets, så taktiken borde vara given? Eventuellt kör vi utan framskor, men det ger ingen större effekt. Det här är inte hans viktigaste uppgift, men jag ser det som en riktigt bra chans, säger Katja Melkko.
Esprit Sisu (10) var jättefin senast och spurtade bra efter sen lucka. Han visade fin form och att han duger bra i guld. Det blir täta starter, men vi siktar på att köra barfota bak och på nytt krävs lite tur för att han ska vara med där framme, säger Svante Båth.

V75-4 – kallblod 2.140

>> Rubrikhästar

 • Våler Nikolai är stark och bra, men inte helt att lita på och fått tuffa upplägg på sistone. I förra loppet fick han gå rejält efter startgalopp och gången innan fick han trava i dödens mot äldre konkurrenter. Notera att ”hans” volt står 60 meter bakom starthästarna.
 • Segervane Lome Storm har vunnit fem av sju starter hos Robert Bergh. Hästen har matchats i lite enklare gäng och han ska kunna springa under 1.25 om han har en bra dag. Det troliga är att Robert Bergh är offensiv och släpps Lome Storm till spets blir han inte lätta att hitta.
 • Eld Rask fick stryk av Våler Nikolai näst senast och hästen är segerlös efter fem starter i år, men han har kunnande att vinna. Stallkamraten B.W.Rune håller samma nivå och räknas vid gardering.
 • Remie Kongen står tufft inne, men kan få fin draghjälp under slutvarvet och är skrällduglig.
Fakta

V75-4

7 Våler Nikolai
6 Lome Storm
–––
8 Eld Rask
9 B.W.Rune
10 Remie Kongen
1 Mjölner Apollo
–––
4 Klack Alva
2 Åstas Gotthard
5 Bäcklös Tamlin
3 G.G.Pugh

Expandera

>> Spetsstriden: Mjölner Apollo har god spetschans initialt. Får Lome Storm överta vid tidiga fråga?

Intervjuer:
Lome Storm (6) har tagit segrarna i lätta gäng, men han har gjort det på bra sätt och det känns som att han ska kunna tjäna en del pengar framöver. Jag är inte rädd för hästarna på startvolten och om Lome Storm har en bra dag får kallbloden längst bak svårt att hämta in tilläggen. Lome Storm är stallets bästa chans, säger Oskar Florhed i Robert Berghs stall.
Eld Rask (8) testade jag barfota runt om i senaste starten, men det gav ingen direkt effekt så nu blir det skor runt om. Hästen var smötrög hela vägen, men khar känts ganska bra i träning efteråt. Han har egentligen bara en treåringssäsong i kroppen och mycket pengar på sig, så han är färsk fortfarande. Han får tävla sig in i klassen, säger Jan-Olov Persson.
B.W.Rune (9) hade spår två i volt näst senast och blev väldigt pigg, det spåret är sämsta tänkbara för honom. Därför passar tredjespår nu bättre så han har en rygg att gå i, det hoppas jag gör honom lugnare. Han har fått en genomkörare till efter Hagmyrenstarten även om det blev galopp efter ett varv då och han är bäst när han får tävla regelbundet. Det är hugget som stucket vem som är bäst av mina två och Våler Nikolai och Lome Storm är bra hästar, säger Jan-Olov Persson.

V75-5 – klass II 2.140a

>> Rubrikhästar

 • Civilion var stor favorit i klass II-försöket i Årjäng trots bakspår och sprinterdistans. Då blev det startgalopp och Timo Nurmos löfte har bättre förutsättningar här. Han är mycket bra för klassen och har toppchans om han sköter sig, men ”alla” spelare verkar gå på honom och som jättefavorit försöker jag fälla Civilion. Han är trots allt orutinerad och det är risk för vingel.
 • Faster Than You står perfekt inne penningmässigt och har matchats hit. Han är gynnad av lång distans och nu blir det barfota runt om. Han har slutat etta och trea i sina starter med den balansen.
 • Matteo har bra kunnande för klassen och nu aviseras jänkarvagn för första gången. Fyraåringen är van längre distanser och är extra intressant om han kommer till ledningen.
 • Adriatic Kronos vann lätt efter vila senast och även han står perfekt inne i lägsta klassen.
 • Pass upp för Kainai Goj som kan öppna och ser ut att bli totalt bortglömd.
 • Flexible Launcher vann på finfint sätt senast och gången innan gick hästen bra över lång distans.
 • Bastian Boom vinner inte så ofta, men har perfekt spår och är ett tänkbart skrällbud.
Fakta

V75-5

10 Faster Than You
2 Matteo
–––
9 Adriatic Kronos
5 Kainai Goj
4 Flexible Launcher
1 Bastian Boom
–––
11 Uncle Töll
12 Enge Eros
7 Bottnas Future
3 Listas Shadow Fax
8 Global Army

Expandera

>> Spetsstriden: Bastian Boom har viss spetschans, men Matteo lär vara mer angelägen av tätpositionen. Kainai Goj laddas och en felfri Civilon har vettig chans att köra sig till ledningen.

Intervjuer:
Bastian Boom (1) var duktig senast efter galopp i trång situation. Distansen är ingen fördel, men läget är perfekt. Vi smyger med och kanske kan vara med där framme om det klaffar. Vi kör barfota runt om, säger Svante Båth.
Adriatic Kronos (9) hade vi tränat på inför senast och han levererade bra i billig omgivning. Han står fint inne och vi valde att prova här, även om han kanske skulle behövt ett lopp till för toppform. Högst troligt blir det barfota fram på nytt, säger Svante Båth.
– Vi har väntat in ett långlopp på V75 för Faster Than You (10) och dessutom sparat hovarna. Nu blir det barfota runt om och läget är inte värdelöst. Hästen är stark och rejäl och bryr sig inte så mycket om positioner. Han tål grovjobb och ska räknas ganska tidigt. Han är uppfräschad efter förra loppet och känns bara bra, säger Oskar Florhed i Robert Berghs stall.

V75-6 – silver 2.140a

>> Rubrikhästar

 • Macelleria har haft krafter kvar i de två senaste starterna och har bra spår för första gången på länge. Hästen är snabb ut, men går även fint i ryggar och är en av flera med chans.
 • Man At Work vann silverfinalen under Elitloppshelgen och han är fortfarande kvar i klassen. Hästen tål grovjobb och räknas tidigt.
 • Giant Shadow har fått tuffa upplägg i de två senaste starterna och förmodligen får han göra mycket av jobbet igen.
 • Highspirit är startsnabb, gynnas av ledningen och är obesegrad efter fem starter i Rättvik. Han vann den här tävlingsdagen både 2017 och 2018.
 • Jaques Noir hade mycket krafter kvar förra helgen och vinner snart lopp igen.
 • M.S.Triple J. har vunnit ett av tio försök på svensk mark.
Fakta

V75-6

3 Macelleria
10 Man At Work
7 Giant Shadow
–––
2 Highspirit
6 Jaques Noir
9 Doctor Doxey Zenz
5 Flash Håleryd
–––
4 Aron Palema
1 Importedfrmdetroit
11 Making Love
12 Sir Q.C.

Expandera

>> Spetsstriden: Highspirit är rapp iväg och med tanke på att hästen är allra bäst i ledningen lär Troels Andersen köra där. Men det kan kosta…

Intervjuer:
Macelleria (3) gick bra efter sen lucka senast och har bättre form än resultatraden visar. Han möter flera duktiga hästar och vinner inte ihjäl sig på V75. Macelleria är en av många med chans och kanske främst ett platsbud. Inga ändringar, säger Oskar Florhed i Robert Berghs stall.
Jaques Noir (6) har kanske aldrig varit i bättre form ännu nu, en halsoperation har verkligen gjort susen. I lördags satt han fast invändigt med allt sparat Hästen kan vinna i den här klassen den dag det klaffar med tempo och positioner. Han ska gå utrustad och balanserad som senast, säger Andreas Lövdal.
Man At Work (10) galopperade in på upploppet senast. Det är en väldigt stor och kraftfull häst och det kan ha varit så att galoppen berodde på att han inte fick plats riktigt i jänkarvagnen. Eventuellt får han därför återgå till vanlig sulky nu. Kapacitetsmässigt räcker han bra i den här klassen och av torsdagsjobbet att döma är formen bra, säger Andreas Lövdal.
Giant Shadow (7) fick ett tufft lopp senast och var grymt bra. Han är förtjänt av en ny fullträff. Formen är jättefin och hästen fungerar över alla distanser, men det är lite risk för vingel, säger Anton Sverre i Björn Goops stall.

V75-7 – Sommartravsfinal 2.640

>> Rubrikhästar

 • Vae Victis Club gav finfint intrycket i Redén-debuten förra helgen och i Italien har han presterat bra både över sprinter- och längre distanser. Även om sexåringen är missgynnad av bakspår sin sin startvolt tror jag att han har toppchans. Han såg okörd ut förra helgen och motståndet är inte det blodigaste trots 300.000 kronor i förstapris.
 • Racing Brodda slutade tvåa i Stochampionatet ifjol och har inga problem med längre distanser. Hon har varit fin vid segrarna på sistone och är både stark och snabb.
 • Guillaume Boko borde ha kunnat lite bättre med perfekt resa senast. Start vecka-vecka kan ge en positiv kick för fuxen.
 • Vagabond Bi fick utdelning på sin fina form senast och lång distans är ett plus.
 • Mr Marvelous har vettig spetschans och han är inte borta från ledningen. Han testar lång distans för första gången och det blir fortsatt skor runt om. Hästen var från början anmäld barfota runt om.
 • Exclusive Matter var inte tom i klass I-försöket på Axevalla och han har haft lite stolpe ut på sistone. Även han testar 2.640 meter för första gången.
 • Bythebook laddas för Derbykval och ska köras snällt. Det blir både skor och vanlig vagn, rankas ner.
 • Master Sea spurtade bra för Stefan Persson senast och är skrällduglig.
Fakta

V75-7

11 Vae Victis Club
–––
14 Racing Brodda
6 Guillaume Boko
4 Vagabond Bi
1 Mr Marvelous
3 Exclusive Matter
12 Bythebook
2 Master Sea
10 Raja Ribb
8 Sir Henry P.Hill
–––
9 Quarcia
13 Västerbo Grosbois
5 Lukas Bris

Expandera

>> Spetsstriden: Mr Marvelous kör i ledningen så länge lampan lyser.

Intervjuer:
– Vi trodde att Guillaume Boko (6) skulle avsluta lite bättre när han fick fritt senast, men han kan vara lite upp och ner och insatsen var godkänd. Hästen klarar täta starter och med klaff kan han skrälla, säger Anton Sverre i Björn Goops stall.
Vae Victis Club (11) gjorde debut för oss i lördags och det var en riktig plusvariant. Jag kunde inte tro att han så lätt skulle springa runt motståndarna under slutrundan, men den känslan jag hade, att hästen är stark, verkade stämma. Därför tror jag också att distansen denna gång inte ska vålla några problem. Han har förstås inte gått några jobb som skvallrar om form hit eller dit efter lördagens start, det enda jag kan säga är att han i alla fall inte var sämre i jobb i tisdags, säger Daniel Redén.
Bythebook (12) ska ha ett lopp innanför västen inför Derbykvalen. Vi vill gärna köra bakifrån med tanke på att han gick tufft i spets i Sprintermästaren och han kommer att köras på chans. Han känns fortsatt fin i träningen och det blir skor runt om samt vanlig vagn nu när det är voltstart, säger Svante Båth.

Fakta

V75-förslaget 1 augusti

V75-1: 3 Jackpot Vrijthout (8,1)
V75-2: 3,5,9,11 (6,12)
V75-3: 1,4,5,6,7,10 (11,2)
V75-4: 1,6,7,8,9,10 (4,2)
V75-5: 1,2,4,5,6,9,10 (11,12)
V75-6: 2,3,6,7,10 (8,9)
V75-7: 11 Vae Victis Club (14,6)

5.040 rader – 2.520 kronor

Expandera

Tidiga V75-tankar: Inte de bästa hästarna i finalen

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V86: Stark spik & finsk jätteskräll

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Antonio Tabac blir svårslagen i Scandal Plays Minne. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Antonio Tabac blir svårslagen i Scandal Plays Minne. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport

Välfyllda fält och mängder av hästar som har ettor i resultatraden. När man arbetar med dagens V86-lopp till Boden så kan man faktiskt fråga sig varför inte banan får arrangera ett antal onsdagsomgångar extra per år istället för Bergsåker där klassen på tävlingarna brukar vara väldigt blandad.
Nej, det här är en omgång som även faller spelarna ”söderöver” i smaken och det kittlar.
Att spika storfavoriter på V86 vet vi sedan gammalt inte är något man alls behöver skämmas över utan det kan bli hög utdelning likväl.
Antonio Tabac (V86-5) vann Bodenbanans största lopp Norrbottens Stora Pris och nu tror vi att han sveper med Scandal Plays Minne.

Det är jackpot ikväll och åttarättspotten är förstärkt med 5.973.104 kronor.

Här hittar du startlistor till kvällens tävlingar.

Klicka här för att spela V86 tillsammans med Sulkysport.

Troliga och roliga

 • Pikachu Face (V86-1) har inte alltid sin bästa period av året under sommaren, men känns likväl spännande i sin återkomst. Han brukar göra bra lopp efter paus och är loppets troliga ledare från innerspår. Från tät har hästen vunnit vid fyra av de åtta tillfällen då han körts i den positionen.
 • Goldfever (V86-3) har tagits årets två segrar från dödspositionen och trivs över lång distans. Likväl är han spelad långt under tio procent, något som verkligen överraskas oss. Detta känns som omgångens fynd!
 • Antonio Tabac (V86-5) ser ut att komma till dukat bord och vi blir förvånad om han inte tuggar i sig den här måltiden. Allt tyder på att hästen tar ledningen och får bestämma. Då ska Antonio Tabac bara jogga undan utan problem.
 • Builder’s Caviar (V86-6) avslutade starkt som femma senast över gällande distans. Hästen har funnit nygammal form under denna sommar och vi tycker att han är alldeles för lite spelad i detta lopp. Vi vet sedan gammalt att de finländska aktörerna brukar ta för sig rejält på Bodentravet och det här utser vi till V86-omgångens stora ”finnvarning”.
 • Swagger (V86-7) har övertygat vid segrarna och går från klarhet till klarhet i varande regi. Han stöter på tuffare motstånd denna gång, men vi tror att han klarar av det och tycker det är intressant att han bara ser ut att vara knapp favorit i skrivande stund samtidigt som värsta utmanaren Faster Than You ser ut att återgå till skobalans.

Betrodda som lever farligt

 • Van Gogh Z.S. (V86-1) är tveklöst bästa hästen i inledningen, men ingen kan vara helt säker på hans form efter två raka galoppmisslyckande och tuffa lopp. Även om han normalt sett bara ska vända ut och in på detta motstånd så vågar vi inte spika honom utifrån de frågetecken som råder just nu.
 • Nordby Elde (V86-2) har gått jättebra för Olle Alsén, men senaste insatsen väckte en del frågetecken även om hästen fick ett tufft lopp. Det finns några intressanta utmanare i det här loppet och känslan är att Nordby Elde är väl hårt spelad, även om han nu stärks upp med Magnus A Djuse som kusk vilken vunnit ihop med hästen i deras enda lopp tillsammans.
 • Moogie (V86-3) har övertygat stort, men det har handlat om mer vardagsbetonade sammanhang än vad han stöter på denna gång. Vi tycker att det här loppet håller bättre nivå än klass II-loppet på lördag och vågar inte spika Moogie.
 • Got To Dash (V86-8) är bra, men vi är inte säkra på att han ”bara vinner” det här loppet som man lätt kan tänka sig när han står med spetsläge och kommer från en stark insats. Nej, här kommer det kunna bli körning och vi väljer att chansa bort Go To Dash då vi har två roligare idéer i loppet.
Fakta

SYSTEMFÖRSLAGET V86

V86-1: 1,3,5,7,8,9 (2,11)
V86-2: 1,2,8,14 (11,4)
V86-3: 2,3,5,9,11 (6,4)
V86-4: 1,3,9,10 (8,13)
V86-5: 2 Antonio Tabac (8,6)
V86-6: 2,8,9,10,12,14,15 (5,11)
V86-7: 5 Swagger (8,2)
V86-8: 4,10 (3,5)

6.720 rader / 1.680 kronor

Bodentravet har en fin service med intervjuer kring samtliga finsktränade hästar under tävlingsdagen. Klicka här för att komma till den sidan.

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

Extra V75: Bosse tar revansch

Av
Ola Lernå
Upplåst för dig som är prenumerant
Örjan Kihlström har favoritoket på sina axlar i dagens extra V75-omgång på Dannero. Foto Jeannie Karlsson
Örjan Kihlström har favoritoket på sina axlar i dagens extra V75-omgång på Dannero. Foto Jeannie Karlsson

Kallblodsfokus på Dannero denna extra V75-omgång där ”Svorges” bästa treåringska koras, både bland ston och hingstar. Det var verkligen klassblandning i kvalen till Kriteriet respektive Kriteriestoet, men det är som sagt synnerligen orutinerade treåringar.
Tristaste och bästa spiken är förstås Lipstick Tooma (V75-6) som droppar i klass och har imponerat enormt hos Daniel Redén. Vi kompletterar systemet med en mindre betrodd som singelförslag; Unlimited Face (V75-3) ser ut som en riktig häst och placeringen senast var inte alls i paritet med prestationen. Vi tror på revansch för Unlimited och för kusken Bo Eklöf.

Här hittar du startlistor till dagens V75-tävlingar.

Vill du ha något att hålla i handen till eftermiddagens V75-spel? Här har du möjligheten att spela tillsammans med Sulkysport.
Vi lägger grundstenarna till systemet i denna krönika, men inväntar den sista informationen före inlämning.

Strukna hästar:
V75-2 11 Myllkärrs Doris
V75-3: 11 S.G.Flying Diaval
V75-4: 10 Langlands Hövding
V75-5: 13 Everest Sisu
V75-6: 1 Affair Amok

Troliga och roliga

 • From the Mine (V75-1) är extremt svår att rucka på när han når ledningen – och det gör han väl från bra spår? Grållen visade fin form senast, men galopperade i slagläge i slutsvängen. Gången före vann han silverfinal från spets.
 • Alla tre kvalvinnare till Kriteriestoet (V75-2) imponerade, men det var skilda världar tempomässigt. Hopp Karoline och Malifika drog iväg 1.27-varv till slut, Pegasus Mia höll jämn 1.31-fart, men visade bäst startsnabbhet av alla. Malifika såg mäktig ut och krossade motståndet, men Hopp Karoline har lite mer speed i kroppen och är dessutom anmäld barfota runt om nu. Kompletterar man med i sitt kval vasst spurtande Föynland Anna lär loppet vara helgarderat.
 • Unlimited Face (V75-3) hade verkligen ingen tur senast, eller fick någon större hjälp av sin kusk Bo Eklöf. Först blev hon dragen sist i ett niohästarsfält med halvvarvet kvar, sedan grovt störd 350 kvar under hastig frammarch. Nu ligger vägen mot ledningen öppen och väl där bör hon vara mogen rejäl rekordsänkning och därmed bli svårfångad.
 • Balder Odin (V75-4) visade härliga speedresurser i kvalet, men brukades för tidigt av sin kusk. Med lite mer kyla i upplägget kan han fälla allt den här gången.
 • Lipstick Tooma (V75-6) har sett sanslöst bra ut i regi Daniel Redén och hade verkligen lekstuga senast då Örjan Kihlström körde lite som han ville. Bakspår på tillägg borde kunna ställa till problem, men hästen har visat överkapacitet för klassen och känns svårgarderad.
 • Gorm (V75-7) gick ett 1.23-varv i dödens senast i Derbykvalen, men missade finalplats. Han tar omtag här mot en av landets bästa fyraåringar Moddson (som aldrig var anmäld till Derbyt). Nu aviserar Svante Båth skoryck på Gorm för första gången som är kvick ut och bör få fin position. Vi tror att yngst visar sig bäst i Svensk Travsports Guldtäcke.

Betrodda som lever farligt

 • Queer Fish (V75-1) har haft svårt att hitta fjolårets storform som bland annat gav seger i Sweden Cup. Elvaåringen var trög och oinspirerad senast och även om motståndet är enklare den här gången måste det till formförbättring för att han ska vara ett segerbud.
 • Adriatic Kronos (V75-3) var ute på V75 förra lördagen och gjorde ett bra lopp, men täta starter? Och långresa på nytt? Stall Båth har aviserat norskt huvudlag på hästen denna gång.
 • Dwayne Zet (V75-5) har endast testat voltstart vid fyra tillfällen. Två gånger från innerspår och då har han öppnat bra, men han var svår att vända med från sjundespår i debuten och fick kliva igång försiktigt den gång han hade spår fem. Från fjärde är det risk att försprånget han har på tilläggshästarna är uppkäkat direkt.
Fakta

V75-förslaget

V75-1: 2,3,5,6,7 (4,8)
V75-2: 1,2,3,4 (10,5)
V75-3: 3 (8,1)
V75-4: 1,2,3,4,6,9 (7,5)
V75-5: 1,4,5,6,8,11,14,15 (2,3)
V75-6: 12 (11,10)
V75-7: 6,10 (9,7)
1.920 rader – 960 kronor

Expandera
Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V75: Dubbelt upp för spiken

Av
Ola Lernå
Upplåst för dig som är prenumerant
Från Elitloppsförsöksseger över 1.609 meter till Åby Stora Pris-triumf över tre varv? Cokstile har hela registret. Foto Mathias Hedlund
Från Elitloppsförsöksseger över 1.609 meter till Åby Stora Pris-triumf över tre varv? Cokstile har hela registret. Foto Mathias Hedlund

Cokstile vann Elitloppsförsök och har staplat starka insatser under våren. Nu dubblas distansen för den norskfödde hästen, men vi tror ändå att han är tuffast i Åby Stora Pris. Minns att han vann det norska ”dunderderbyt” och styrkan är definitivt inte på listan över hans svagheter.

Du hittar startlistor till omgången här.

Spela V75 Tillsammans med Sulkysport. Vi grundar förstås systemen på dessa tankegångar, men inväntar den sista informationen för inlämning. Du hittar vårt tillsammans-bolag här.

V75-strykningar

V75-2: 10 Phoenix Photo
V75-5: 13 Princess S.W.
V75-6: 4 Giant Shadow, 11 Guillaume Boko

 

V75-1 – klass I, final: 2.140 meter autostart

 

>> Rubrikhästar

 • Unoicsdue Gnafa står billigt inne i klassen i förhållande till kapacitet. Senast fick italienaren en rejäl tryckare 700 kvar och blev upphunnen sista biten av Who’s Who. Hästen visade stor startsnabbhet näst senast och borde ha goda möjligheter att hinna förbi invändiga från start. Nu blir det åter barfotabalans och jänkarvagn.
  Fakta

  V75-1

  4 Unoicsdue Gnafa
  –––
  3 Mellby Granat
  12 Strong Pepper
  9 Four Guys Dream
  1 Pleasure For Cash
  2 Charlock Wiking
  –––
  7 Quick Lane
  6 Farlander Am
  11 Look Håleryd
  10 Easy Cash
  5 Cyrano de B.
  8 Inspector

  Expandera
 • Mellby Granat visade uppåtform senast med vass avslutning. Han är snäppet bättre med tätkänning och lär laddas.
 • Strong Pepper är en norsk gäst med fyra raka segrar, samtliga är tagna från ledningen och han har imponerat stort. Nu är förutsättningarna helt annorlunda och hästen har tagit fem segrar från spets, två från dödens och så vann han sin tävlingsdebut från andra utvändigt.
 • Four Guys Dream är lätt att gilla och gör aldrig någon dålig insats. Utgångsläget behöver inte vara så tokigt, men motståndet hårdnar för varje start och det krävs klaff för seger.
 • Pleasure For Cash är kapabel och var fin senast. Två gånger har han haft innerspår bakom startbilen och blivit överflyglad i båda. Det är strulläge för den här hästen som dessutom ska ut över långresa.

>> Spetsstriden: Charlock Wiking är snabb, liksom Mellby Granat men ingen av dem bör hinna svara Unoicsdue Gnafa. Utifrån är Quick Lane väldigt rask första biten.

Intervjuer:
Mellby Granat (3) var duktigt i Årjäng och blev behandlad efter, jag tror faktiskt att han ska vara ännu bättre nu. Spåret är bra och han kan öppna, men självklart är motståndet tufft som de ska vara i en final. Jag tycker ändå han ska räknas och en topp-tre-placering ska han absolut kunna ta, säger Oskar Florhed hos Robert Bergh.
Unoicsdue Gnafa (4) hade faktiskt stått över lite inför senast, men fick två tryckare på vägen och var jättebra. Jag tror ändå att han är bättre nu och nu maxar vi med barfota och jänkarvagn. Förutsättningarna är perfekta och jag har bra känsla, säger Anton Sverre hos Björn Goop.
Quick Lane (7) var lite sämre senast hemma i Halmstad och är behandlad efter det. Han känns fin och har visat att han duger i klassen, men motståndet blev tufft och läget lite för dåligt. Jag tror att han gör en fin insats denna gång och vi gör inga ändringar, säger Johan Untersteiner.
Inspector (8) har fin form, men läget drar ner chanserna mot tuffa hästar. Jag tror att det blir första gången med jänkarvagn, säger Anton Sverre.
Look Håleryd (11) var lite seg senast utan att jag hittat någon anledning. Han känns fin i träningen och vi får testa igen. Nu blir det barfota, jänkarvagn och helstängt, men vi får ligga lågt i tufft sällskap från dåligt läge, säger Peter Untersteiner.

 

V75-2 – klass II, final: 2.140 meter autostart

 

>> Rubrikhästar

 • Newport Beach satt i ledningen efter 600 meter från samma spår senast och imponerade stort efter småtufft tempo över tre varv. Han borde ha goda möjligheter att hålla ut värsta motbudet och väl i spets ska segerchansen vara vettig.
Fakta

V75-2

6 Newport Beach
7 Champ Lane
–––
2 Arvid S.H.
1 Mistelns Napoleon
5 Ekås Future
9 Lord Horse
–––
10 Phoenix Photo
11 O.M.Faststeep
4 Pine Muscle
3 Ottilia Fri
12 Slippery Runaway
8 Master Sea

Expandera
 • Champ Lane har endast förlorat en gång och såg lysande ut senast efter att ha forcerat till spets. Nu står värsta motbudet invändigt och det är stor risk att Champ Lane får tyngre resa.
 • Det är en bra bit ned till tredjehästen. Arvid S.H. gör fina insatser varje gång och ny kusk behöver inte vara något negativt. Han kan inte vara med i spetskörningen, men borde få vettig resa bakom favoritduon.
 • Notera att såväl Ekås Future som Lord Horse båda för första gången är anmälda med kombinationen barfotabalans och jänkarvagn.

>> Spetsstriden: Mistelns Napoleon är riktigt rask och tar ledningen, men har haft svårt att duga på fastlandet och tar säkerligen rygg när någon av favoriterna kommer. Vi ger Newport Beach goda möjligheter att hålla Champ Lane utvändigt.

Intervjuer:
Pine Muscle (4) hade dubbla galopper och fungerade inte perfekt på Arvika. Han var fin före på Årjäng och förutsättningarna är perfekta. Nu blir det åter barfota och jänkarvagn som på Årjäng och han behöver ett liknande lopp som där för att räcka hela vägen, säger Anton Sverre.
Champ Lane (7) visade senast hur bra han är för klassen då han var överlägsen i V75-försöket. Det var svårt läge då och är svårt igen, plus att motståndet nu säkert är lite tuffare också. Hästen känns som han ska i jobben och var bra i det sista passet i veckan (läs torsdag, red.anm.). Hästen ser ut att bli klar favorit här och det är inget att säga om det, vi måste vara optimistiska gällande vinstchansen, Ha ska gå utrustad och balanserad som senast säger Andreas Lövdal i Timo Nurmos stall.
Slippery Runaway (12) känns oerhört läcker för dagen och formen är på topp. Däremot blir det alldeles för tufft från spår tolv. Precis som i de senaste starterna kommer han gå barfota runt om, säger Stefan Melander.

 

V75-3 – Ragnar Thorngrens Minne: 2.140 meter autostart

 

>> Rubrikhästar

 • Aramis Bar vann på topptid senast då han spurtade till vinst på Bergsåker och visade storform. Just det sistnämnda avgjorde i valet av vilken häst som rankas överst. Det krävs förstår lite tur från ett spår en bit ut på startbilsvingen, men hästen tål också att göra jobb på vägen.
  Fakta

  V75-3

   

  6 Aramis Bar
  5 Power
  –––
  4 Golden Dream M.E.
  8 Ultion Face
  1 Galileo Am
  –––
  11 Marvellous Tooma
  9 Tabasco C.D.
  2 Rackham
  3 Pantani
  10 Roller Coaster As
  7 Galantis

  Expandera
 • Power har på intet sätt varit dåligt, men det har ändå fattats några procent till den där blixtrande formen. Positionerna blir väldigt avgörande, men Power gynnas av att ha spår invändigt om Aramis Bar.
 • Golden Dream M.E. var (som vanligt) med i spetskörningen senast, gav upp och smög med invändigt. Han var lite sämre än tidigare och gav sig lite sista biten. Gången före vann han norska Sprintermästaren från spets och var ett par länger före Pantani (andra ytter). Golden Dream M.E. är snabb ut och Noralf Braekken gillar att ladda från start.
 • Ultion Face gick 1.10 sista varvet i kölvattnet bakom Ecurie D. Formen är på uppgång och hästen tål att göra jobb!
 • Galileo Am är på väg att växa in mot de bästa. Han höll ledningen enda gången från innerspår, men det var mot enklare hästar än dessa.
 • Jag gillar Rackham, men han behöver lite mer spring i benen för att hinna med de här hästarna han rankas ned trots fint utgångsläge.

 

>> Spetsstriden: Golden Dream M.E. spetsade hem norska sprintermästaren näst senast (från femtespår bakom bilen) och lär laddas. Kommer ingen av de stora elefanterna direkt lär Noralf Braekken prova i front.

Intervjuer:
Power (5) har fått omlagd träning efter senaste starten och Robert var jättenöjd efter ett banjobb förra veckan. Spåret blev vettigt och motståndet likaså. Det börjar ju närma sig Derbykval och jag tror att vi får se en Power som börjar hitta tillbaka till fjolårsformen. Normalt sett är han med och utmanar här, men han kan också göra ett bra lopp som tvåa och vi är nöjda, säger Oskar Florhed.
Aramis Bar (6) provades barfota bak för första gången senast och det höjde honom ytterligare. Han fortsätter att träna bra och ser fin ut. Det blir barfota bak igen och jag tror att han gör en ny bra insats, säger Anton Sverre.
Ultion Face (8) gjorde det bra senast i fyraåringsloppet Ecurie D. vann i Eskilstuna. Han ser fantastisk ut i rakbanejobben och siktas mot Debyt och det är då han ska vara på topp. Meningen med den här starten är att hästen ska få en ordentlig genomkörare som formvässning för Derbykvaket, så det det blir inget defensivt upplägg. Men för att vinna här behövs säkert lite flyt, från sådana här spår kan hästarna göra topplopp och det räcker ändå inte till mer än tredje-fjärdeplatsen. Han får gå med skor runt om den här gången, vi växlat mellan skor på bak och barfota bak. Det gör ingen större skillnad, säger Dante Kolgjini i Adrian Kolgjinis stall.
Roller Coaster Ås (10) var lite överladdad senast, men känns bra i övrigt. Han är inte alls tokig, men med bakspår mot tufft motstånd får vi smyga med och hoppas på det bästa, säger Peter Untersteiner.

 

V75-4 – Diamantstoet, final: 2.140 meter voltstart

 

>> Rubrikhästar

 • Anthara Bi har gjort det mesta rätt under året och visat att hon klarar bära pengarna – åtminstone än så länge. Det blir allt tuffare uppgifter och senast avgjorde hon efter perfekt styrning av Björn Goop. Det känns ändå som hästen att slå på nytt.
  Fakta

  V75-4

  9 Anthara Bi
  15 Karamel Hill
  6 Dixie Brick
  –––
  14 Millie Millionaire
  5 Princess Kloster
  4 Sunettan Palema
  1 Your Dreamlove
  3 Use Face
  –––
  8 Argbbiggan
  7 Virgin Maiden
  11 Darah Bibo
  10 Polly Avenue
  2 Syria Då
  12 Divine

  Expandera
 • Stallkamraten Karamel Hill är en läcker modell som är snabb i benen, men visade senast att hon tål att göra jobb. Det kommer förmodligen krävas rekordsänkning för seger här och lite extra klurigt med dubbla tillägg på Åby.
 • Dixie Brick gör starka insatser varje gång och högstanivån ligger absolut i paritet med de två vi rankat över. Senast avslutade hon urstarkt, 1.10 sista 800, från svårt läge.
 • Millie Millionaire har fått se Europa den senaste veckan. Hon vann på Parisbanan Enghien efter fin spurt så sent som för tio dagar sedan.
 • Startvolten innehåller flera hästar som säkert springer 1.13-tider. Vi håller Princess Kloster högst, hon sköt till rejält bakom Sunettan Palema senast och det är inte troligt att Sunettan kommer lika lättvindigt till spets denna gång.

>> Spetsstriden: Syria Då ledde hela vägen senast från samma spår, men det är sämre distans och mycket tuffare hästar här. Use Face, Sunettan Palema och Princess Kloster lär samtliga ställa fråga initialt, Use Face gav sig rejält från ledningen senast, men då över lång distans. Vi tror att Use Face sitter i ledningen efter en bit, men det är inte helt säkert att Adrian vill köra där.

Intervjuer:
Princess Kloster (5) fick ju regelrätt stryk av Sunettan Palema senast och det gör att jag är nöjd med en god placering på nytt. Allt känns bra i träning, säger Peter Untersteiner.
Dixie Brick (6) avslutade bra senast efter att ha hamnat långt bak. Formen är som den ska, men hon är inte helt pålitlig och galopperade i den senaste sådan här finalen hon var med i. Ska hon vinna ett sådant här lopp gäller det att hon hamnar rätt på det positionsmässigt, hon är väl ett streck av många. Det blir inga ändringar i balans eller utrustning, säger Andreas Lövdal.
Virgin Maiden (7) hade lite trafikproblem senast, men hon gick mycket bra och hade tussarna kvar. Allt är normalt i träningen och hästen har passande spår. Hon kommer att gå i vanlig sulky och Virgin Maiden borde kunna utmana om segern, säger Marc Elias.
Anthara Bi (9) har varit jättefin på sistone. Enda brasklappen är spåret som inte är det bästa för henne. Jag tycker alltjämt att hon står ganska billigt inne i klassen och och jag hoppas att det löser sig, säger Anton Sverre.
Darah Bibo (11) är bara att glömma senaste loppet för, hon blev överforcerad. Hon känns fin och är ett härligt sto, jag tycker att hon är jämngod med Princess Kloster, säger Peter Untersteiner.
Karamel Hill (15) är jättefin, men att tro att hon tar 20 meter på Anthara Bi är tufft. Jag gillar dock henne skarpt och tycker aldrig att man ska räkna bort henne, säger Anton Sverre.

 

V75-5 – bronsdivisionen, final: 2.140 meter autostart

 

>> Rubrikhästar

 • Andre Ward har verkligen radat toppinsatser på sistone och vid vinsten senast hann han fram från sjätte ytter via 1.09,8 sista 1.000 i tredje- och fjärdespår! Det får inte strula alltför mycket och Flemming Jensen kan ibland komma sent till lektionerna, men formstarke Andre Ward borde ha vettiga chanser att spurta hem det här.
  Fakta

  V75-5

  10 Andre Ward
  –––
  1 Randemar R.D.
  2 Vagabond Bi
  6 Adde S.H.
  4 Atik D.L.
  12 Ivory di Quattro
  5 Ganyboy
  –––
  7 Hobby de l’Iton
  3 Twigs Ceasar
  11 Waikiki Silvio
  8 Ingo
  9 Duke of Mearas

  Expandera
 • Randemar R.D. vann spårlottningen och borde fronta. Han var väldigt positivt över tre varv senast, nu är distansen 1.000 meter bättre för hans del.
 • Vagabond Bi var strålande i Sommartravets final i lördags och jag hade sanslösa 1.09,3 sista rundan över 2.640 meter! Täta starter är ett frågetecken och hästen har inte avslöjat någon startsnabbhet. Men intrycket senast gör honom given vid gardering.
 • Atik D.L. har inte haft rätta turen på sistone och formen är bättre än raden.
 • Adde S.H. vann försök till Sprintermästaren ifjol och är snabb i benen, men kräver klaff.
 • Ivory di Quattro har rusat genom V75-klasserna i år, men inte varit lika vass på sistone och från det här läget åker han nedåt i rankingen.

>> Spetsstriden: Randemar R.D. håller upp ledningen om kusken så önskar. Vi hittar ingen som kan utmana direkt – om nu inte Ingo laddas för fullt, han är kvick från start och trivs i spets (har sex av åtta segrar Sverige tagna i front).

Intervjuer:
Randemar R.D. (1) känns fin och från det här läget blir det full laddning. Han blir lite snabbare barfota, men med tanke på att det var så nära galopp när vi provade det senast så får skorna sitta på. Jag tycker att han är en av A-hästarna i loppet, säger Peter Untersteiner.
Twigs Ceasar (3) var fin i Bollnäs och hakade på bra. Jag tror att formen är fortsatt fin och från perfekt läge ska han kunna vara tre-fyra, säger Anton Sverre.
Adde S.H. (6) tycker jag gjorde sitt livs lopp hittills senast. Allt ser bra ut efteråt och jag tror på en ny fin insats. Det är inte lätt att skilja honom och Randemar åt, båda är A-hästar i mina ögon, säger Peter Untersteiner.
Waikiki Silvio (11) har visat uppåtgående form, men är bortlottad nu. Han behver massor av tur, säger Anton Sverre.
Ivory di Quattro (12) tycker jag har varit lite sämre i de två senaste starterna. Normalt sett borde han vunnit på Axevalla och jag tycker också att han var lite segare senast och jag måste ligga lågt med tanke på det och utgångsläget, säger Oskar Florhed.

 

V75-6 – silverdivisionen, final: 2.140 meter autostart

 

>> Rubrikhästar

 • Harran Boko ser alltid fin ut, men hade magisk lyster för frsta gången utan skor senast. Han flög fram över banan och är anmäld med samma balans på lördag. Näst senast drog han i spets och höll bra bakom Zap di Girifalco. Att attackera bakifrån är inget minus för Harran Boko i mina ögon.
  Fakta

  V75-6

  9 Harran Boko
  3 Sevilla
  8 Zap di Girifalco
  –––
  1 Pastor Power
  2 Man At Work

  –––
  10 Hazard Boko
  7 Maze Runner
  6 Rushmore Face
  12 Gustafson
  5 Monfalcone

  Expandera
 • Sevilla står verkligen på tur för en V75-seger efter två fina insatser som tvåa. Senast drog han fram Pastor Power och höll urstarkt, gången före fick han fritt sent över väl kort distans. Han kommer på nytt behöva göra lite jobb för att kunna vinna.
 • Zap di Girifalco imponerade när han tog ned Harran Boko senast efter avancemang till dödens varvet kvar. Han står rackigt till på nytt och är inte så överlägsen att han bara kan gå fram och krossa i en silverfinal.
 • Pastor Power överraskade senast, men behöver absolut inte be om ursäkt för segern. Han gick göra jobb från femte utvändigt och avslutade 1.10,4 sista rundan. Lyckas han hålla ledarrygg kan det räcka hela vägen igen.
 • Man At Work gjorde ett jättelopp i lördags, men bromsade till sista biten och det var inte första gången.

>> Spetsstriden: Med invändig strykning full laddning tror vi att Maze Runner frontar, men det är tveksamt om han körs i den positionen. Vem är först framme av Man At Work och Zap di Girifalco?

Intervjuer:
Pastor Power (1) är vår nya Harry Haythrow, en verklig följetong på V75. Han fortsätter att utvecklas och från spännande läge ska han få bra resa. Jag tror att han är med där framme igen, säger Peter Untersteiner.
Man At Work (2) såg ut att gå mot seger senast, men blev överraskande utkontrad. Förklaringen var att Örjan ryckte huvan sent i loppet, då svarade hästen med att tveka och bromsa till. Det där har vi inte märkt av när kuskarna dragit huvan tidigare i loppen. I vilket fall som helst får han gå med fast huva den här gången. Han är jämn och bra och hävdar sig väl, och när han nu har ett bra utgångsläge ska han kunna sluta långt framme igen och vara med och slåss om segern. Han ska gå barfota runt om som vanligt, men alltså med fast huva denna gång, säger Andreas Lövdal.
Rushmore Face (6) gjorde nog sitt livs bästa lopp senast i silverdivisionsförsöket som var placerat i Eskilstuna. Han blev upphunnen sista biten. Vi har lagt om träningsrutinerna för honom och det verkar ha blivit en nytändning. Formen är alltså väldigt bra nu, men hästen har tidigare presterat ojämnt och det handlar om vilket humör han vaknar på. Har han ”sin dag” spelar det ingen roll om det är kort distans eller medeldistans. Han ska gå utrustad och balanserad som förra gången, säger Dante Kolgjini.
Zap di Girifalco (8) är tveklöst intressantast av våra. Han har toppform och allt verkar bra i jobben. Han är anmäld barfota runt om, vilket kan höja honom ett snäpp till. Trots spåret har jag bra känsla, säger Anton Sverre.
Harran Boko (9) galopperade när vi testade barfota runt om ifjol. Hästen har mognat och travade fint hela vägen utan skor i förra starten. Han har tagit loppet rätt och känns fin. Han var bra i måndagens jobb och det känns spännande med spår nio och rygg på Man At Work. Det blir barfota runt om, öppet huvudlag och vanlig sulky igen, säger Marc Elias.

 

V75-7 – Åby Stora Pris: 3.140 meter autostart

 

>> Rubrikhästar

 • Cokstile avslutade sylvasst bakom Double Exposure senast, 1.07,3 sista 800, och var duktig tvåa bakom Vitruvio i Finland. I Elitloppet höll han strålande och han står verkligen på tur för seger. Distansen är ny, men han bör klara den; han vann bland annat Derbyt i Norge som fyraåring. Cokstile är snabb ut, men får kriga för att hålla Handsome Brad, som är enda motbudet i spetskörningen, utvändigt första biten.
  Fakta

  V75-7

  2 Cokstile
  –––
  6 Who’s Who
  8 Moni Viking
  5 Velvet Gio
  3 Handsome Brad
  1 Ble du Gers
  10 Makethemark
  –––
  7 Don Williams
  11 Cyber Lane
  12 Very Kronos
  9 Mindyourvalue W.F.
  4 Pacific Face

  Expandera
 • Who’s Who har fått två lopp i kroppen och skulle väl egentligen inte kunna vinna senast, men avslutade strålande. Han borde vara nära toppform och då duger han väldigt starkt i sällskapet.
 • Moni Viking är en läckerbit som gynnas av distansen och har ett tungt slutvarv. Från det här läget behöver han lite hjälp på vägen.
 • Velvet Gio gav sig i front senast, men krigar bättre när han får attackera bakifrån och valacken har inget emot distansen.
 • Alla minns förstås Etain Royal som en gång i tiden slog igenom med dunder och brak i Harper Hanovers Lopp till jätteodds. Går det att dra några liknande slutsatser kring Don Williams? Tja, hästen är snudd på lika svårbedömd i alla fall. Senast var det 3.140 meter och när han attackerade från sjätte ytter stod övriga stilla. 1.11 sista rundan gav överlägsen vinst på 1.12,9/3.140 meter (stod fel i programmet) och gången före körde han sig till spets mitt i loppet. Startsnabbheten är hopplöst svårbedömd, enda gången i Norden bakom bilen hade hästen tolftespår, men styrkan ska räcka en bit. Hinner han med de här hästarna?

>> Spetsstriden: Cokstile gör sitt bästa för att hålla ut Handsome Brad, men vi är inte alls säkra på att han lyckas.

Intervjuer:
Handsome Brad (3) var duktig senast och allt har varit så bra efteråt att jag tror att han kommer vara ännu vassare på lördag. Han är väldigt snabb första stegen om man vill vrida ur honom från början, men jag är inte säker på att Calle gör det över den här distansen. Men det överlåter jag åt Jepson att bestämma. Vi har kört med open eye-huvudlag på sistone, det blir skygglappar på nytt och högst troligt med open eye, säger Ulf Stenströmer.
Don Williams (7) har varit fin att resa med och övernattar hos Mika Forss på väg till Åby. Jag tycker att han känns spännande och spåret har ingen betydelse då han inte är snabb bakom bilen. Han känns kanon och har visat bra styrka. Det har spekulerats i skoryck för första gången i vår regi, men det lutar åt skor på. Banan måste vara helt perfekt och jag tror ändå inte det har så stor effekt. Vi skulle inte åka om vi inte trodde på vår häst, säger Markku Nieminen.
Moni Viking (8) är i bra ordning och jag tror att han mådde gott av att få ett 1.600-meterslopp i kroppen. Nu är distansen till hans fördel och Moni Viking kan öppna vasst om Björn så önkar. Jag tror att han har vettig chans trots utgångsläget, säger Anton Sverre.
Mindyourvalue W.F. (9) kanske borde presterat lite bättre i Årjäng, men flera av våra hästar gillade inte underlaget, även om man inte ska skylla allt på det. Framspår hade varit bättre, men nio är okej. Han är nog mer gynnad av distansen än många andra i loppet och jag har ju sagt att han kommer vinna storlopp i Sverige. Jag vet inte om det blir den här gången, men han har ju mött och härdats mot dessa hästar förut, säger Oskar Florhed.
Cyber Lane (11) har jag anmält barfota runt om två gånger i år, men båda gångerna har vädret ställt till det. Som prognoserna ser ut blir det tredje gången gillt på lördag och då drar vi skorna. Jag tycker i och för sig att han tävlat väldigt bra med skor också, senast han gick barfota var i Copenhagen Cup ifjol. 3.140 meter är det första gången han provar, men Cyber Lane har gått bra över 2.640 meter och trots läget tror jag att vi kan vara med och hugga om fina pengar, säger Johan Untersteiner.
Very Kronos (12) gick ett skarpare banjobb förra veckan då han travade strax över 1.14/2.000 meter och jag var jättenöjd med honom. Han klarar distansen bra och formen känns rätt så bra. Motståndet är tufft och läget drar ner möjligheterna. Vi behöver en hel del stolpe in. Vi kör med skor och vanlig vagn, säger Svante Båth.

Fakta

V75-förslaget

V75-1: 4 (3,12)
V75-2: 6,7 (2,1)
V75-3: 1,4,5,6,8 (9,2)
V75-4: 4,5,6,9,14,15 (3,8)
V75-5: 1,2,4,5,6,7,8,10,11,12 (3,9)
V75-6: 1,2,3,8,9 (12,5)
V75-7: 2 (6,8)
3.000 rader – 1.500 kronor

Expandera