Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V75-tips: ”Jag rankar honom etta”

Av
Pär Gustafsson
Upplåst för dig som är prenumerant
Robert Bergh har flera fina chanser och kör Sulkysports spik i V75-avslutningen. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Robert Bergh har flera fina chanser och kör Sulkysports spik i V75-avslutningen. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport

Lördagens omgång inleds med två toppfyraåringar och det blir kul att se Kriterievinnaren Powers årsdebut mot utmanaren Upset Face, men spelmässigt är det ingen höjdare med bara sju hästar i ett V75-lopp, där majoriteten troligen är chanslösa.

Men i övrigt är det öppna avdelningar på Jägersro och inte enkelt att välja spikar.

Startlistor till lördagens tävlingar.

Spela V75 Tillsammans med Sulkysport.

V75-strykningar

V75-2: 3 Listas Behindbars, 10 Dancin In The Rain
V75-3: 10 Moruga
V75-5: 7 Obi

V75-1

>> Rubrikhästar

 • Kriterievinnaren Power tycks komma väl förberedd till sin årsdebut och Derby Trial känns som ett lämpligt lopp för honom att årsdebutera i. Han har egentligen ”bara” en riktig konkurrent på pappret här, men det kan bli krypcasino länge och väl och då är det inte helt enkelt att hämta in längder om det blir en snabb avslutning.
 • Vi utgår nämligen från att Upset Face kan hålla ut Trix On Line från start och då sitter Adrian Kolgjini på trumf. Även där tycks tongångarna positiva inför återkomsten och vi kan absolut se den reslige Joke Face-sonen hålla undan om han slipper lägga en superspeed initialt.
 • De övriga fem hästarna känns inte som B- utan C-hästar och vi har svårt att se dem utmana om segern.
Fakta

V75-1

2 Power
1 Upset Face
–––
6 Västerbo Lexington
7 Galantis
4 Redneck Woodland
3 Trix On Line
5 Brake Cooling

Expandera

>> Spetsstriden: Vi tror inte att man laddar iväg Trix On Line över 2.640 meter utan väljer att vika ner invändigt direkt. Därmed är det klar fördel för Upset Face i spetsjakten.

Intervjuer:

Upset Face (1) har av hur han känns i jobben att döma utvecklats både i kroppen och mentalt. Han gick ett bra tuffare jobb nyligen tillsammans med Ultion Face och Ubiquarian Face och har efter det sett grym ut. Jag tror han är redo att göra ett topplopp direkt i årsdebuten och förra året visade han sådan startsnabbhet att jag tror att han håller ledningen. Han får börja året med skor på hovarna, extraväxlarna sparar vi till Derbyt, säger Dante Kolgjini.
Power (2) har vintern rullat på bra för. Det har inte varit några problem alls och nu har han gått två banjobb på Åby inför årsdebuten. Robert tyckte att han kändes riktigt fin i det sista jobbet liksom i torsdagens träningspass så allt tyder på att hästen ska kunna göra en bra insats direkt. Som jag läser loppet är det ett tvåhästarslopp där det står mellan Power och Upset Face, så vi får väl se hur loppet blir kört mellan dem. Västerbo Lexington (6) fick ett tufft lopp i årsdebuten. Han har tränat riktigt bra i vinter annars och kan ta en placering bakom de två främsta, säger Dwight Pieters i Robert Berghs stall.
Redneck Woodland (4) gjorde en bra årsdebut från dödens och avslutade 1.10,5 sista 800 meterna. Han ska ha gått framåt av det till den här starten. Det är en fyraåring som kommer att klara sig bra i år, utan att för den skull vara på samma nivå som Upset Face och Power. Tredjeplatsen ska han kunna klara här, säger Dante Kolgjini.

V75-2

>> Rubrikhästar

 • Alhambra Mail tog sin sjätte raka seger i årsdebuten och är alltjämt obesegrad i Magnus Dahléns regi. Innerspår i voltstart kan bli ett hinder och orsaka trafikproblem varpå vi väljer att gardera.
 • Waiting Hill Hall behöver inte alls vara en sämre häst. Thomas Uhrberg har haft hästen en kort period och tycks vara tillfreds såhär långt. Kommer hon iväg snabbare än Alhambra Mail är det inte alls otänkbart att hon kan vara den som släpps till ledningen.
 • Rapide Cash fortsätter att gå från klarhet till klarhet i Eric Martinssons regi. Får hon spara speeden lite längre än vad som var fallet på Färjestad senast blir hon giftig.
 • Håkan K Persson fortsätter att prata sig varm om Dancin In The Rain och på barfotabalans vågar vi inte såga henne.
Fakta

V75-2

6 Alhambra Mail
7 Waiting Hill Hall
9 Rapide Cash
–––
15 Karamel Hill
13 Darah Bibo
11 Diamond Hall
14 Zaira del Ronco
2 Oliveria
12 Mellby Eye Catcher
5 Another Lucky Day
4 Elle Titation
–––
1 Benellie

Expandera

>> Spetsstriden: Oliveria frontar sannolikt i första skedet. Det lär bli jakt från tilläggshästarna per omgående om att få överta taktpinnen. Waiting Hill Hall bedömer vi som så pass rask att det finns på kartan att hon kan få överta liksom Diamond Hill.

Intervjuer:

Oliveria (2) har varit lite positiv på sistone, men det är mycket tuffare på V75. Hon får jaga pengar här. Elle Titation (4) har tränat på positivt i vinter. Nu ska hon tävla barfota bak för första gången någonsin och jag kan se henne överraska i ett sådant här lopp om det stämmer med positionerna, säger Johan Untersteiner.s
Alhambra Mail (6) fick en perfekt resa av Jepson i årsdebuten och vi var jättenöjd med hästen. Hon gick ett lite vassare jobb i måndags och Alhambra Mail känns fin. Jag tycker fortfarande att hon står bra inne i klassen och vi har absolut stor tro på hästen. Bara inte spåret ställer till är hon med långt framme. Inga ändringar, säger William Ekberg i Magnus Dahléns stall.
Darah Bibo (13) var duktig och hade tränat bra inför årsdebuten senast. Hästen känns fortsatt fin, men det kan bli svårt att komma till härifrån. Nu kör vi barfota runt om för första gången, säger Peter Untersteiner.
Karamell Hill (15) har kommit in i vårt träningsprogram på ett bra sätt. Jag tror att hon kan göra en fin insats, men spår tio på tillägg är ju verkligen inget drömläge så grundinställningen får vara att hon ska jaga en så bra peng som möjligt, säger Anton Sverre i Björn Goops stall.

V75-3

>> Rubrikhästar

 • Van Gogh Z.S. gör starka insatser för jämnan, har ett brett register och ska vara förstahäst i det här loppet. Över stressiga 1.640 meter och med viss risk för svar i spetsjakten så kittlar det dock att gardera.
 • Four Guys Dream visade härlig uppfattning som kunde vinna V75-lopp senast utan att vara på topp. Han är så pass rask i benen att han säkert kommer skickas iväg en bit redan från start och räcker det inte till ledningen kan vi se ett scenario där han kommer ner i ett bra, utvändigt slagläge.
 • Victory’s Club var inte slagen när galoppen kom i slutkurvan vid Sverigedebuten. Vi har sett den här sexåringen göra några ”hemska” insatser på italiensk mark sedan tidigare och blir närmast fulla i skratt över att han bara har 355.397 kronor på kontot. Dock är han inte helt enkel utan mer van vid 1.200-metersbanor och det kan tänkas ta lite tid innan han visar sin fulla potential i Sverige.
 • Vid ytterligare gardering är Armour As skrällduglig. Han har ofta stött på för bra motståndare och vi tror inte att han är en ickevinnare. Johan Untersteiner brukar därtill lyckas bra med hästar tränade av Jerry Riordan.
Fakta

V75-3

6 Van Gogh Z.S.
7 Four Guys Dream
3 Victory’s Club
–––
4 Global Woodstock
12 Armour As
8 Tyson Dimanche
2 Tengil Face
1 Pastorns Lady
–––
11 Bonny Boy
5 Edio
9 Aha

Expandera

>> Spetsstriden: Pastorns Lady är riktigt startsnabb, men frågan är om hon verkligen körs i ledningen i comebacken. Victory’s Club är inte oäven från början, men såväl Van Gogh Z.S. som Four Guys Dream känns ännu snabbare. Här kan det gå fort de första 400 meterna!

Intervjuer:

Pastorns Lady (1) har gått två 1.16-jobb inför årsdebuten och är bättre förberedd än inför comebacken förra året. Hon är allround och jag tycker att hästen går bra från alla positioner. Vi kör barfota runt om och huvudlag har jag ännu inte bestämt, säger Juhani Partanen.
Tengil Face (2) galopperade i starten senast utan att vi har någon förklaring varför. Han är mest stark och distansen här är i kortaste laget. Ska han göra sig gällande behövs att det blir högt tempo, och helst utan att det blir pappa som behöver sätta upp farten. Formen sitter där, och tror spelarna att det kan bli stenhårt tempo i det här loppet bör de strecka Tengil, säger Dante Kolgjini.
Global Woodstock (4) hade tränat starkt inför förra loppet och insatsen var mycket positiv. Allt har känts bra efteråt och nu blir det jänkarvagn för första gången. Han är medel ut och kort distans är nog inget plus, men jag vill ändå prova här, säger Peter Untersteiner.
Van Gogh Z.S. (6) gick jobb här uppe i måndags på ett tilltalande sätt och sedan åkte han ner till Göteborg under tisdagen. Jag tycker att det här är en intressant uppgift och bedömer hästen till att kunna gå en 1.11-tid, vilket bör räcka långt i den här klassen. Hästen har inte tryckts av maximalt från start någon gång hittills, men jag tror att han kan öppna snabbt om man väljer en sådan taktik. Hästen är anmäld barfota runt om och lär tävla så om banan är bra och inte för lös. Det är en stor, rejäl häst som jag tror ett skoryck kan ge fin effekt på, säger Oskar Florhed i Robert Berghs stall.
Four Guys Dream (7) går bra hela tiden, men trots att han vann ett V75-lopp senast så var han inte som allra bäst. Han blev rullig till slut och behandlades efteråt. Nu tränar hästen starkt igen. Han är en liten, lätt häst som inte ska behöva tappa något. Four Guys Dream kändes kanonfin i senaste jobbet och duger bra i den här klassen, säger Håkan K Persson.
Tyson Dimanche (8) var fin senast och hade kunnat vinna om det vore ett halvvarv längre. Formkurvan pekar uppåt, men från det här spåret är kort distans inte hans melodi. Det hade varit bättre om han haft bra läge och kunnat dundra på i högt tempo hela vägen. Hästen har gått bäst med vanlig vagn, men jag tror att Magnus vill prova jänkarvagn eftersom det är kort distans. Förmodligen skiftar vi till helstängt huvudlag, men det beror på hur Tyson Dimanche värmer, säger William Ekberg i Magnus Dahléns stall.

V75-4

>> Rubrikhästar

 • Knowledge’Em har imponerat i årets tre starter och har hög kapacitet för lägsta klassen. Han kördes till spets senast och vann lätt via 1.10,2 sista 800 meterna. Fyraåringen såg inte tom ut och han har god chans att köra sig till ledningen på nytt.
 • Lovely Lasse har felat i fem av karriärens sju starter. I förra loppet vann han trots några galoppsteg i början och hästen är obesegrad felfri.
 • Reddington har bra kunnande, men det kan bli tufft från bakspår i årsdebuten. Han känns ändå hetast av Peter Untersteiners trio.
 • Leading Tile kommer med läcker resultatrad och står perfekt inne penningmässigt, men nu är det första starten på svensk mark och motståndet är klart tuffare än vid vinsterna. Rankas ner.
Fakta

V75-4

7 Knowledge’Em
–––
6 Loveley Lasse
9 Reddington
3 Victorious Wine
4 Fredric Palema
10 Brandy Flame
5 Leading Tile
–––
2 I Come In Peace
11 Västerbo Imtheman
1 Major Tallmadge
12 Elche
8 French Quick

Expandera

>> Spetsstriden: Victorious Wine spetsar och släpper troligen till Knowledge’Em. Den sistnämnde står noterad för tre vinster på fem försök i ledningen.

Intervjuer:

I Come In Peace (2) är en fin häst som vi ska köra barfota runt om och med jänkarvagn. Hästen är medelsnabb från start och jag är nöjd med honom för dagen, säger Peter Untersteiner.
Victorious Wine (3) håller bra form och jag hoppas att barfota runt om ska ge en kick. Han är startsnabb, men full väg är ett litet minus jämfört med sprinterdistans, säger Peter Untersteiner.
Reddington (9) började starkt ifjol och han har visat att det är en bra häst i grunden. Han har tränat fint och kommer väl förberedd. Reddington har gått tre banjobb inför lördagens lopp, men jag vill ändå ligga lite lågt med tanke på bakspår och att det är årsdebut, säger Peter Untersteiner.
Brandy Flame (10) verkar hålla sin fina form, men jag tycker både läget blev lite surt och motståndet väl tufft. Han är ju startsnabb och kan inte utnyttja det denna gång. Vi provade jänkarvagn senast, men det slog inte perfekt ut och nu återgår vi till vanlig vagn, däremot blir det barfota runt om på lördag. Han åker ner på lördag morgon och behöver inte övernatta, säger Svante Båth.
Västerbo Imtheman (11) har gått två 1.16-jobb inför det här, men tyvärr får hästen ofta dåliga lägen och då brukar det bli för tufft. Vi kör som vanligt barfota runt om och normalt går han med öppet huvudlag. Möjligen blir det någon form av skygglappar, men läget är tråkigt och jag har inte bestämt mig ännu, säger Juhani Partanen.
Elche (12) är en av få hästar i vårt stall som tävlat på under vintern. Han gick bra i ett stayerlopp senast och jag tycker inte att det här läget behöver vara negativt. Härifrån ska han kunna hålla sig lugn, men sedan gäller det ju att han kommer till positionsmässigt också. Formen är god, säger Dwight Pieters.

V75-5

>> Rubrikhästar

 • Niky Flax hade mycket krafter kvar i silverfinalen senast och har spetsläge. Om han tar ledningen utan att det kostar för mycket blir han svår att fånga in, men Marc Elias lär knappast lägga sig på rygg med Night Brodde. Blir det utdragen spetskörning kan Niky Flax få det kämpigt att hålla undan.
 • Åtta av Night Broddes nio vinster har kommit från ledningen och han lär som sagt laddas rejält från början. Hästen imponerade på 1.10,9a/1.640 meter i februari och var betrodd i gulddivisionen senast, men där blev det tidig galopp. Nu går han ner i klass.
 • Sevilla vann årets tre första starter, men fick det inte riktigt att stämma på V75 i Halmstad senast. Han duger bra i silverdivisionen och kommer in i matchen vid överpace.
 • Prosperous har segrat i sex av sju starter hos Henk Grift. I senaste loppet vann hästen Prix de Bracieux (€43.000) på Vincennes efter att ha hittat loss från rygg ledaren in på upploppet.
Fakta

V75-5

1 Niky Flax
2 Night Brodde
–––
8 Sevilla
12 Prosperous
5 Secret Mission
4 Can Lane
11 Dragster
–––
10 Diamondwind
6 Ad Hoc
3 Mr Perfect
9 Forecast

Expandera

>> Spetsstriden: Niky Flax och Night Brodde är snabba och med tanke spåren är det fördel den förstnämnde.

Intervjuer:

Niky Flax (1) var jag nöjd med i lördags och av träningen att döma i veckan så är han bara pigg och glad. Jag tror därmed inte att de täta starterna ska vara något problem och den här gången är jag sugen på att köra i ledningen, säger Johan Untersteiner.
Can Lane (4) fick bestämma i ledningen fram tills 600 kvar senast. Då fick han sig en rejäl tryckare och jag tror vi var nere i 1.05-1.06-tempo i 300 meter innan den utvändiga hästen galopperade. Han kändes väldigt stark och jag hade bra känsla även om den hästen stått på benen. Can Lane är ny i klassen och även om jag håller Niky Flax som en hetare chans så tror jag inte att Can Lane gör bort sig här med ett smyglopp, säger Johan Untersteiner.
Diamondwind (9) har haft svårt att bära Kriterie-pengarna från Danmark, men hästen var överraskande bra senast. Härifrån kör jag på chans och siktar på en slant, säger Peter Untersteiner.

V75-6

>> Rubrikhästar

 • Cyber Lane gjorde årsdebut i det här loppet även 2019 och då spurtade hästen vasst som tvåa bakom Day or Night In från tredje ytter. Det vankas tuff körning om ledningen och Johan Untersteiners stjärna är en av flera med segerchans.
 • Velvet Gio har vunnit tre av sex starter på Jägersro. Hästen var inte kurant senast och nu gynnas han av att springa barfota runt om.
 • Racing Mange avslutade vasst i comebacken och nu blir det barfota runt om. Däremot vankas invändigt svar i startrusningen.
 • Lionel låter Göran Antonsen uppåt på och det blir full laddning mot ledningen med jänkarvagn och barfotabalans runt om.
 • Uppanmälde Norton Commander galopperade i årsdebuten förra året.
Fakta

V75-6

10 Cyber Lane
9 Velvet Gio
7 Racing Mange
–––
5 Lionel
4 Norton Commander
6 Portland
1 Lucifer Lane
3 Stepping Spaceboy
8 Tae Kwon Deo
–––
11 Giveitgasandgo
2 Island Life
12 Onceforall Face

Expandera

>> Spetsstriden: Lucifer Lane är snabb, men Rikard N Skoglund är troligen mer angelägen av spets bakom Stepping Spaceboy och Lionel ska testa rejält mot tätpositionen. Även Portland och Racing Mange lär prova en bit.

Intervjuer:

– Tanken har hela tiden varit att Island Life (2) skulle starta i Frankrike under våren och han har varit där nere och tränat under vintern. Nu blev inte det ett alternativ när de har stängt ner travet där. Hästen gick okej i årsdebuten och ska vara bättre nu med lopp i kroppen. Från ett bra startspår kommer han kunna hävd sig här; jag tror inte att de springer ifrån honom, säger Dwight Pieters.
Stepping Spaceboy (3) gick ett banjobb i förra veckan efter 1.15/1.600 meter med en avslutning i 1.12-tempo. Han kändes bra, men jag fick inte samma känsla som inför comebacken i december. Det där ”dundertrycket” var inte riktigt där. Förutsättningarna är i alla fall lämpliga; här kan kusken ladda för ledningen och sedan vara lite flexibel utifrån hur det artar sig. Nu blir det barfota fram, säger Admir Zukanovic.
Lionel (5) gick ett banjobb i förra fredagen och lite tuffare intervaller i början av veckan. Hästen känns stark och jag tror att formen är fin. Det blir barfota runt om, jänkarvagn och laddning mot ledningen. Jag tror på bra segerchans om han frontar, men jag känner mig heller inte slagen om vi får någon annan position, säger Göran Antonsen.
Portland (6) har varit hemma i tre veckor och tränat på fint. Han har ju tävlat mot hästarna strax under eliten i Frankrike och gjort det väldigt bra så det ska bli intressant att se honom i svenska gulddivisionen och på tusenmetersbana. Min uppfattning är dessutom att han inte är så tokig från start, säger Anton Sverre i Björn Goops stall.
Tae Kwon Deo (8) har tränat bra inför årsdebuten, hästen verkar ha utvecklats sedan förra året och även nu också vara fräschare än när han började fyraåringssäsongen. Här blev läget dock tråkigt och det kostar sannolikt för mycket att ladda framåt för att få en bra position. Han får behålla skorna på och jag ligger lågt när läget nu blev som det blev, säger Adrian Kolgjini.
Velvet Gio (9) tävlade med skor och var nedsatt av en halsinfektion senast. Hästen känns bara bra i träningen och den här gången ska han vara frisk. Nu blir det optimal balans, barfota runt om, och jag rankar Velvet Gio etta i det här loppet även om det är tuffa konkurrenter, säger William Ekberg i Magnus Dahléns stall.
Cyber Lane (10) var tilltänkt för start i Halmstad för tre veckor sedan, men fick stå över då han trampade sig och blödde från en hov. Han blev snabbt bra och har tränat på rejält. Jag är nöjd med hur han känns och tror han kan prestera på en likvärdig nivå som han gjorde i fjolårets årsdebut där jag tycker att han gick bra. Min häst är så bra att jag tror nästan alltid på chans när jag åker ut med honom. Frågan är dock om vi kommer förbi Velvet Gio från start här och om Stepping Spaceboy körs i ledningen; det tror jag kan bli bli lite avgörande för vår del. Vanlig vagn och skor runt om, säger Johan Untersteiner.s

V75-7

>> Rubrikhästar

 • Whipped Eggs är en tuffing som inte är helt enkel och det är en fördel att sexåringen körs av sin tränare Robert Bergh. Hästen står perfekt inne penningmässigt och läget borgar för att hans ska sköta sig. Räkna med offensivt upplägg om Whipped Eggs sköter sig och vi tror att han löser den här uppgiften.
 • Björn Goops klassklättrare Giant Shadow gör debut i bronsdivisionen efter uppehåll. Han är ovan voltstart och det är inte givet att han får en pangstart från springspår.
 • Neelix vann med krafter kvar senast efter att ha fått bestämma tempot i ledningen. Gången innan tappade han stilen och galopperade med segern klar mitt på upploppet. Hästen har felat i tolv av 28 stater.
 • Fjolårets österrikiska Derbyvinnare Nero Maximus hanterar distansen väl och har fin kapacitet för klassen.
Fakta

V75-7

9 Whipped Eggs
–––
7 Giant Shadow
6 Neelix
5 Nero Maximus
2 Vikens Preacher
3 Global Unspoked
10 Ganyboy
12 Magic Happens
–––
11 Eldorado Mearas
1 Crossfire Simoni
4 Day Sun Dream
8 Mr Jäger

Expandera

>> Spetsstriden: Neelix är klar spetsfavorit och samtliga hans åtta vinster har kommit från ledningen. Giant Shadow testar voltstart för första gången i Sverige och är svårbedömd.

Intervjuer:

Neelix (6) blev det hör här perfekt för springspår och lång distans. Det är en väldigt stor häst, men när man under upp honom kliver han iväg väldigt bra och missar han spets här är det nog inte hästens fel i så fall…Han hade haft tre raka segrar om ha inte snöpligt galopperat på upploppet näst senast och med tre lopp i kroppen ska toppformen vara där, eller i vart fall nära, nu. Han går tungt balanserad och får fortsätta med det, jag har ändå stor tro på hästen här, säger Dante Kolgjini.
Giant Shadow (7) har tränat bra i vinter och jag tror att han kommer duga fint direkt. Nu är det första gången på svensk mark som han startar i ett voltlopp och det kan ju vara ett frågetecken, men förhoppningsvis ska han sköta sig. Grundtanken är att han ska tävla barfota runt om, vilket är ett plus, säger Anton Sverre i Björn Goops stall.
– Det var mitt fel att Whipped Eggs (9) galopperade senast. Jag gjorde fel i volten och hästen felade helt enkelt. Det var väldigt synd för hästen kändes stark i såväl värmningen som provstart och har tränat fint efteråt. Trots att han har det utgångsläge han har här så bedömer jag det som en bra segerchans, säger Dwight Pieters.
Ganyboy (10) är ny hos oss, köptes efter förra starten i V75. Han var positiv då och satt fast med krafter kvar. Han har bara hunnit gå ett par lätta jobb för oss och får bedömas på gamla meriter, men han är köpt för att vara ”en bra V75-häst” och verkar trivas med att gå på rulle och speeda. Jag tror dock inte han rår på Neelix med de här förutsättningarna, säger Dante Kolgjini.
– Både Eldorado Mearas (11) och Magic Happens (12) får smyga och jaga pengar. Den sistnämnde har pausat, men han kändes stark i ett banjobb med Cyber Lane förra fredagen, säger Peter Untersteiner.

Fakta

V75-förslaget 4 mars

V75-1: 1,2 (6,7)
V75-2: 6,7,9,10,15 (13,11)
V75-3: 1,2,3,4,6,7,8,12 (11,10)
V75-4: 7 Knowledge’Em (6,9)
V75-5: 1,2,45,8,11,12 (10,6)
V75-6: 1,3,4,5,6,7,8,9,10 (11,2)
V75-7: 9 Whipped Eggs (7,6)

4.032 rader – 2.016 kronor

Expandera

Av PÄR GUSTAFSSON & EMIL PERSSON

Tidiga tankar: V75 Jägersro den 4 april

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V86-tips: Mer beslutsam nu?

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Global Undecided vid seger på Åby 2019. Är han lika överlägsen i kväll? Foto: Simon Hagen/Sulkysport.se
Global Undecided vid seger på Åby 2019. Är han lika överlägsen i kväll? Foto: Simon Hagen/Sulkysport.se

Nytt för denna onsdag är att vårt spelförslag är ett reducerat system med hjälp av utgångar. På ATG.se finner du dessa enkelt när du klickar på V86 och därefter tar en titt i överkant på den lila raden där du kan se alternativet reducerat.

Vi väljer som nämnt att spela med utgångshästar och kräver att minst två av våra fyra utgångshästar måste vinna.

Något som ställer krav på oss givetvis, men studsar det rätt har vi väldigt fint garderat i loppen och tål riktiga överraskningar.

Just denna onsdag känns det extra passande att välja denna spelvariant då vi bara finner en spik som vi tror helhjärtat på och det i övrigt går att finna frågetecken på flera av favoriterna.

Här kan du ta del av startlistorna till onsdagens tävlingar.

Vill du spela V86 tillsammans med Sulkysport följer du denna länk.

Troliga och roliga

 • Demon Ima (V86-1) kommer bli brakfavorit i V86-inledningen och det går säkert att tycka att han blir väl stor favorit. Vi håller dock den här hästen som alldeles för bra för den klass han tävlar i just nu och tycker därtill inte att motståndet är det allra värsta. Visst har Baron Frontline och Mystic Mom bra form, men vi är tveksamma till om bra form är tillräckligt för att kunna stå emot Demon Ima.
 • Det känns som att Beluga West (V86-3) är med i varje stolopp av någorlunda dignitet i sydvästra Sverige och alltid är trea, fyra eller femma. Varför ska hon då vinna nu? Ja, det känns dels som att detta motstånd är något svalare än de hon tävlat i på sistone, distansen kan väcka upp henne och i det här lilla fältet kan hon sitta bra till när det är dags att spurta. Vi testar henne som utgångshäst.
 • Global Undecided (V86-6) stod för ett par starka insatser i höstas, men föll ifrån i senaste starten på Bergsåker även om han fick ett tufft lopp. Han är inte enkel att räkna på, men att han har en högstanivå som normalt sett avgör det här loppet råder ingen tvivel om. Är han tillbaka i någorlunda slag nu så ska han ha toppchans här och han passar oss fint att nyttja som utgångshäst.
 • Cosmic Photo (V86-7) tänker vi inte utmåla som en superstjärna på något vis, men han är startsnabb och har god chans på spets eller vinnarhålet. Nu återkommer hästen efter en kort paus och det ser vi bara positivt på. Utifrån hans chans att nå någon av de nämna positionerna känns han som en bra utgångshäst.
 • Janis Joplin Boko (V86-8) såg jättestark ut som fastlåst senast på Solvalla efter den inledande galoppen. Skulle hon hitta till tät den här gången är det kittlande att se om hon kan stå emot för hennes maxnivå är så pass duglig att hon känns alldeles för lite spelad i loppet.

Läs även: Inför V86 – En briljant vinnare?

Betrodda som lever farligt

 • Blaze Kronos (V86-2) är ett löfte som hade en fin treåringssäsong med fyra segrar på sju starter. Hon är helt klart en plusvariant, men det kan bli en resa utvändigt ledaren denna gång och då känns det inte givet att hon bara vinner. En given häst att gardera.
 • Vi var en smula besvikna på Electrical Storm (V86-6) i senaste starten. Han fick ett bra lopp i draget och borde kunnat ge Algot Zonett en riktig match om segern. Den här distansen talar till hans fördel, men med senaste insatsen på näthinnan är han bara en av flera med chans i våra ögon.
 • Matilda Cash (V86-8) var duktig senast på Solvalla då hon avgjorde via 1.11,5 sista varvet. Nu tycker vi att motståndet ser ut att vara lite tuffare och det är stor chans att några starka kort sitter tätt intill henne när det är dags för upplopp. Då är det inte alls givet för oss att hon bara är den som är starkast över spurtrakan.
Fakta

V86-FÖRSLAGET 20 JANUARI

Avd 1: 10 Demon Ima (6,7)
Avd 2: 2,3,6 (5,4)
Avd 3: U-häst: 2 Övriga: 1,3,4,5,6,7,8
Avd 4: 2,6 (5,9)
Avd 5: 1,7,8,9 (4,10)
Avd 6: U-häst: 8 Övriga: 2,6,7,9,10
Avd 7: U-häst: 5 Övriga: 1,6,8,9,10,11
Avd 8: U-häst: 5 Övriga: 1,2,3,4,6,9,10,11,12

Systemram: 80.640 rader reducerat till 7.128 rader via alternativet Reducerat på ATG.se.
Krav: 2-4 U-hästar måste vinna.
Kostnad: 1.782 kronor

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

Tidiga tankar: Topphästar tillbaka

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Sorbet är tillbaka i Bollnäs. Foto: Simon Hagen/Sulkysport
Sorbet är tillbaka i Bollnäs. Foto: Simon Hagen/Sulkysport

Efter lördagens närmast omöjliga rad på Jägersro ser det vid en första anblick lite mer överkomligt ut i Bollnäs.

Vi blir överraskade om utdelningen skenar iväg på samma sätt för flera av favoriterna har lottats till bra utgångslägen och i några lopp känns därtill favoritobjekten för starka för att det ska vara riktigt sannolikt att det studsar iväg ordentligt.

Ulf Ohlsson sitter bakom två sannolika favoriter som har fått just bästa tänkbara utgångslägen. Såväl Disco Volante (V75-4) som Marschall Match (V75-7) har spår två bakom bilen och det ligger nära till hands att tro att Ohlsson åtminstone vinner med en av dem.

Därtill kör han Bokli Rapp N.O. (V75-3) i kallblodsdivisionen som mycket väl kan bli favorit så Ohlsson känns helt klart som lördagens nyckelkusk inom V75-spelet.

Här kan du ta del av lördagens startlistor till Bollnäs.

Avd 1 – Silverdivisionen, 1.640 meter autostart

Markera de fem första hästarna och bläddra! Ja, så känns det faktiskt lite när man kastar en första blick mot inledningen. Av de fem så möttes fyra i senaste starten på Bergsåker. Då var det Remarkable Feet som var först i mål som tvåa bakom Algot Zonett. Han övertog ledningen av Mr Clayton J.F. den gången som därefter satt fast som trea och jag undrar om Erik Adielsson verkligen vill lämna ifrån sig taktpinnen denna gång om han lyckas snuva Remarkable Feet på spets? Däremellan finns en rask häst i form av Urgent Call som dessutom var positiv i senaste starten så inledningen är inte given. Donners Am gick klart positivt senast och mest av allt tror jag på Meritt som avslutade sylvasst i skymundan på Bergsåker och som tidigare vunnit STL-lopp över sprint på en 1.10-tid. Han går lika bra med skor som utan vilket givetvis är ett stort plus.

Avd 2 – Diamantstoet, 2.140 meter voltstart

Som så ofta är Diamantstoförsöket lurigt vid en första anblick. Global Benefit som inlett karriären med tre segrar på fem starter skulle ha startat på annandag jul, men ströks då på grund av svullen kota. Därmed kommer hon till denna start med en elva veckor lång period utan genomkörare och det är självklart svårbedömt hur det kommer påverka Mattias Djuses sto. Spontant känns det givet att gardera henne och loppet innehåller flera formkort. Bearfire känns inte nödvändigtvis som en STL-vinnare, men har gett ett positivt intryck i januaristarterna. Love You Sweden har lyft flera snäpp och bakom henne satt Krakas fast med gott om krafter senast i Östersund. Lupin Håleryd tar många i spurten med rätt klaff och hamnar Baula vettigt till från springspår är hon också en faktor. Öppet!

Avd 3 – Kallblodsdivisionen, 2.640 meter voltstart

Tre hästar höjer sig över mängden i kallblodsloppet. Tekno Jerven har startat på under hösten och början av vintern. Han förlorade lite oväntat senast i Sundsvall, men var på intet vis dålig utan gick ett rejält lopp. Gångerna innan har han varit lite ivrig från start och felat i tidigt skede. Det har han inte råd att göra här om han ska kunna hålla undan för tilläggshästarna. Bokli Rapp N.O. tar steg framåt hela tiden i Daniel Redéns regi. Ulf Ohlsson har kört hästen i de fem senaste starterna vilket resulterat i fyra segrar och en andraplats. Distansen talar till hästens fördel och det faktum att han står lite hårt inne på pengarna fäster vi inte så stor vikt vid. Vestpol Gladiator drog hårt i ledningen senast under slutrundan. Han höll bra som trea och det ska bli spännande att se vad han kan ge om han får ett rygglopp här istället.

Avd 4 – Gulddivisionen, 2.140 meter autostart

Det har inte slagit gnistor om högsta klassen under de senaste veckorna, men här tänder jag till! Ett riktigt kul lopp med bland annat Disco Volante som Ulf Ohlsson överraskade med senast i Bergsåker och sände till tät ut på slutrundan. Hästen gick undan på ett mycket fint vis före Grainfield Aiden och visst är det fördel för Disco Volante även här nu när han drog vinstlotten i spårtombolan. Antonio Trot var åter positiv som trea i samma lopp, men får börja från bricka elva och därifrån kan det bli kämpigt. Coin Perdu felade under anfall på Bergsåker i december. Det var väldigt speciella förutsättningar den dagen så det tar vi inte så hårt på. Vad kul det vore om han kan få rygg på Disco Volante och luckan in mot upploppet, vad händer då? Sorbet slutade såväl trea i Elitloppet i fjol som tvåa i Sundsvall Open Trot. Det sistnämnda loppet den 29 augusti är han senaste start och kanske jobbar man främst med att försöka bärga en finalplats till den 6 februari i det här loppet nu när hästen fick bricka sju?

Avd 5 – Klass II, 2.140 meter autostart

Ett lurigt klass II-försök där det är svårt att sia om vem som kommer få bära på favoritskapet. Jag gillade verkligen vad jag såg av Power Blaster näst senast i Eskilstuna och tyckte inte det verkade tomt i tanken över målgången. Han felade direkt från start från det stressiga innerspåret senast, men kan gynnas av att börja längre ut bakom vingen. Skulle han hitta till tät har han alla chanser att vinna det här loppet. Jimmy Ehlers har gjort ett bra jobb med Certainly som visar rätt kurva. Hästen fick testa på i några tuffa gäng i höstas och tycks bara stärkt av det. Jorma Kontio ersätter tränaren själv i vagnen nu. Take it Easy Tour tog två tredjeplatser inom STL i december, men var mer än lovligt blek senast på Romme. Nej, det här loppet känns riktigt lurigt och här kommer det behövas mycket tid under veckan för att få klarhet i vilka vägar det här kan tänkas ta.

Avd 6 – Klass I, 2.140 meter voltstart

Ett lopp som öppnas upp av att de tre hetaste hästarna har dåliga startspår. Vicar var trea i klass II-finalen på Solvalla under annandag jul och gick ett starkt lopp med grovjobb sista 800 meterna. Han räds inte att bli ”smutsig om hovarna” och överlever om någon att ha spår tolv, men det är klart att det försvårar även för honom. Danilo Brick tycker jag gick jättebra bakom Gooner på Bergsåker näst senast, men den efterföljande insatsen lämnade en del övrigt att önska. Han står dock kvar i klassen och det talar till hans fördel. Marcos Gallon hamnade helt på vingel senast på Bergsåker, men gick ett jättebra lopp lite i skymundan som fyra. Han verkar bättre än vad jag har trott och får Mika Forss fritt med honom i någorlunda tid från ett stängt bakspår är hästen med i matchen. Grevin Sisu vann från ledningen senast på Solvalla. Han höll ifrån sig Opalis den dagen som säkert hade varit hårt betrodd om han startat i det här loppet.

Avd 7 – Bronsdivisionen, 3.140 meter autostart

En riktigt bra avslutning. Marschall Match har tagit två raka V75-segrar och inte sett bottnad ut vid något av dessa tillfällen. Vinner han starten på nytt så blir han givetvis svårpasserad. Västerbo Pokerface avslutade 1.10,5 sista 1.000 meterna vid segern senast på Solvalla. Det var ett ruskigt slutvarv han levererade då och inget tyder på att han ska ha problem med att hävda sig här heller. Gooner kastade sig i galopp senast på Bergsåker och det stressiga innerspåret bakom bilen kan givetvis resultera i att samma sak upprepas här även om han normalt sett är rask bakom vingen. Där bakom finns det flera spurtstarka hästar med bra form som lurar i vassen såsom Royal T.N., Zooropa och Lennart Sjöhammar.

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

Spela High Five med Sulkysport!

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Vitruvio vann Oslo Grand Prix 2019. Idag gör han debut i Jean-Michel Bazires regi. Foto: Simon Hagen/Sulkysport
Vitruvio vann Oslo Grand Prix 2019. Idag gör han debut i Jean-Michel Bazires regi. Foto: Simon Hagen/Sulkysport

Prix de Belgique står på programmet denna söndag och de sista tre direktplatserna till Prix d’Amerique ska delas ut.
Nedan följer en loppanalys och nytt för idag är att du kan spela High Five tillsammans med Sulkysport genom två olika andelsalternativ.

Loppanalys:

Prix de Belgique, 2.850 meter voltstart

 • Fakta

  RANKING

  A-häst
  11 Davidson du Pont

  B-hästar
  12 Vitruvio
  8 Feliciano
  6 Moni Viking
  4 Fakir du Lorault

  C-hästar
  13 Billie de Montfort
  10 Tony Gio
  9 Delia du Pommereux
  3 Elsa de Belfonds

  D-hästar
  7 Looking Superb
  5 Frisbee d’Am
  2 Féerie Wood
  1 Victor Ferm

  Expandera
  Åsikterna har gått isär rörande på vilken nivå Davidson du Pont presenterade senast i Prix de Bourgogne, men jag tycker att han höll jättebra som fyra efter att loppet körts i jämnt tempo. Hästen hade sett ut som en zombie i starterna dessförinnan och ungefär en förbättring i nivå med vad han visade i just Bourgogne kändes som rimlig på förhand. I det här loppet tycks få vara vässade till tänderna och vägen fram för Davidson du Pont kan mycket väl ligga öppen. Jag tror att han vinner det här loppet.
 • Vitruvio behöver inte nödvändigtvis vara en sämre häst i grunden. I Skandinavien har vi sett honom vinna storlopp som Oslo Grand Prix samt Ulf Thoresen International under 2019 och i fjol vann han Kymi Grand Prix. Efter senaste starten skickades hästen till Jean-Michel Bazire som nu tycks riktigt nöjd med hästen efter inledande lungproblem. I förra veckan travande Vitruvio 1.13/2.000 meter på Vincennes; ett träningsjobb som jag såg i sin helhet på Equidia. Det var verkligen till belåtenhet och det faktum att han körs av en duktig, fransk kusk här och kan hamna bra till direkt ökar hans chanser markant.
 • Feliciano kördes avvaktande i Prix Tenor de Baune då David Thomain satt kvar i andra utvändigt när attackerna kom bakifrån över sista bortre långsidan. Hästen fick aldrig riktigt chansen, men jag påminner om hur vasst han gick över mål redan i första B-loppet Prix de Bretagne som knappt slagen tvåa. Att David Bekaert kör för första gången är dock inget plus även om detta är en kusk som vinner väldigt mycket lopp i vardagssammanhang.
 • Moni Viking tyckte jag var lite blek vid en första anblick i senaste starten, men den uppfattningen har jag reviderat efter att kollat om loppet. Det kändes inte som han pressades maximalt när han fick dålig draghjälp, men likväl avslutade han 1.09,7 sista 1.000 meterna. Hästen tävlar barfota på nytt och är en given High Five-kandidat.
 • Fakir du Lorault var snubblande nära att kvala in till Prix d’Amerique redan i första B-loppet som fyra. Därefter besegrade han jämngamla på ett övertygande vis från dödens (före Feerie Wood), men krokade ihop med en konkurrent i starten i B-loppet därefter och skenade runt Vincennes. Jag tyckte inte att han såg som bäst ut i Prix Tenor de Baune där han blev nedplockad från tät och diskades för orent trav och rankar ner honom några snäpp.
 • Den Prix d’Amerique-klara trion Victor Ferm, Feerie Wood och Delia du Pommereux ska samtliga tävla med skor runt om denna gång. Det är ett minus för dem alla, men av dem är Delia Du Pommereux lite mindre missgynnad av skor än de andra två och hamnar därför högst upp av trion i vår rank.

Klicka här för att ta del av startlistorna till dagens tävlingar på Vincennes via Sulkysports spelkalender.