Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V75-tips: ”Jag rankar honom etta”

Av
Pär Gustafsson
Upplåst för dig som är prenumerant
Robert Bergh har flera fina chanser och kör Sulkysports spik i V75-avslutningen. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Robert Bergh har flera fina chanser och kör Sulkysports spik i V75-avslutningen. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport

Lördagens omgång inleds med två toppfyraåringar och det blir kul att se Kriterievinnaren Powers årsdebut mot utmanaren Upset Face, men spelmässigt är det ingen höjdare med bara sju hästar i ett V75-lopp, där majoriteten troligen är chanslösa.

Men i övrigt är det öppna avdelningar på Jägersro och inte enkelt att välja spikar.

Startlistor till lördagens tävlingar.

Spela V75 Tillsammans med Sulkysport.

V75-strykningar

V75-2: 3 Listas Behindbars, 10 Dancin In The Rain
V75-3: 10 Moruga
V75-5: 7 Obi

V75-1

>> Rubrikhästar

 • Kriterievinnaren Power tycks komma väl förberedd till sin årsdebut och Derby Trial känns som ett lämpligt lopp för honom att årsdebutera i. Han har egentligen ”bara” en riktig konkurrent på pappret här, men det kan bli krypcasino länge och väl och då är det inte helt enkelt att hämta in längder om det blir en snabb avslutning.
 • Vi utgår nämligen från att Upset Face kan hålla ut Trix On Line från start och då sitter Adrian Kolgjini på trumf. Även där tycks tongångarna positiva inför återkomsten och vi kan absolut se den reslige Joke Face-sonen hålla undan om han slipper lägga en superspeed initialt.
 • De övriga fem hästarna känns inte som B- utan C-hästar och vi har svårt att se dem utmana om segern.
Fakta

V75-1

2 Power
1 Upset Face
–––
6 Västerbo Lexington
7 Galantis
4 Redneck Woodland
3 Trix On Line
5 Brake Cooling

Expandera

>> Spetsstriden: Vi tror inte att man laddar iväg Trix On Line över 2.640 meter utan väljer att vika ner invändigt direkt. Därmed är det klar fördel för Upset Face i spetsjakten.

Intervjuer:

Upset Face (1) har av hur han känns i jobben att döma utvecklats både i kroppen och mentalt. Han gick ett bra tuffare jobb nyligen tillsammans med Ultion Face och Ubiquarian Face och har efter det sett grym ut. Jag tror han är redo att göra ett topplopp direkt i årsdebuten och förra året visade han sådan startsnabbhet att jag tror att han håller ledningen. Han får börja året med skor på hovarna, extraväxlarna sparar vi till Derbyt, säger Dante Kolgjini.
Power (2) har vintern rullat på bra för. Det har inte varit några problem alls och nu har han gått två banjobb på Åby inför årsdebuten. Robert tyckte att han kändes riktigt fin i det sista jobbet liksom i torsdagens träningspass så allt tyder på att hästen ska kunna göra en bra insats direkt. Som jag läser loppet är det ett tvåhästarslopp där det står mellan Power och Upset Face, så vi får väl se hur loppet blir kört mellan dem. Västerbo Lexington (6) fick ett tufft lopp i årsdebuten. Han har tränat riktigt bra i vinter annars och kan ta en placering bakom de två främsta, säger Dwight Pieters i Robert Berghs stall.
Redneck Woodland (4) gjorde en bra årsdebut från dödens och avslutade 1.10,5 sista 800 meterna. Han ska ha gått framåt av det till den här starten. Det är en fyraåring som kommer att klara sig bra i år, utan att för den skull vara på samma nivå som Upset Face och Power. Tredjeplatsen ska han kunna klara här, säger Dante Kolgjini.

V75-2

>> Rubrikhästar

 • Alhambra Mail tog sin sjätte raka seger i årsdebuten och är alltjämt obesegrad i Magnus Dahléns regi. Innerspår i voltstart kan bli ett hinder och orsaka trafikproblem varpå vi väljer att gardera.
 • Waiting Hill Hall behöver inte alls vara en sämre häst. Thomas Uhrberg har haft hästen en kort period och tycks vara tillfreds såhär långt. Kommer hon iväg snabbare än Alhambra Mail är det inte alls otänkbart att hon kan vara den som släpps till ledningen.
 • Rapide Cash fortsätter att gå från klarhet till klarhet i Eric Martinssons regi. Får hon spara speeden lite längre än vad som var fallet på Färjestad senast blir hon giftig.
 • Håkan K Persson fortsätter att prata sig varm om Dancin In The Rain och på barfotabalans vågar vi inte såga henne.
Fakta

V75-2

6 Alhambra Mail
7 Waiting Hill Hall
9 Rapide Cash
–––
15 Karamel Hill
13 Darah Bibo
11 Diamond Hall
14 Zaira del Ronco
2 Oliveria
12 Mellby Eye Catcher
5 Another Lucky Day
4 Elle Titation
–––
1 Benellie

Expandera

>> Spetsstriden: Oliveria frontar sannolikt i första skedet. Det lär bli jakt från tilläggshästarna per omgående om att få överta taktpinnen. Waiting Hill Hall bedömer vi som så pass rask att det finns på kartan att hon kan få överta liksom Diamond Hill.

Intervjuer:

Oliveria (2) har varit lite positiv på sistone, men det är mycket tuffare på V75. Hon får jaga pengar här. Elle Titation (4) har tränat på positivt i vinter. Nu ska hon tävla barfota bak för första gången någonsin och jag kan se henne överraska i ett sådant här lopp om det stämmer med positionerna, säger Johan Untersteiner.s
Alhambra Mail (6) fick en perfekt resa av Jepson i årsdebuten och vi var jättenöjd med hästen. Hon gick ett lite vassare jobb i måndags och Alhambra Mail känns fin. Jag tycker fortfarande att hon står bra inne i klassen och vi har absolut stor tro på hästen. Bara inte spåret ställer till är hon med långt framme. Inga ändringar, säger William Ekberg i Magnus Dahléns stall.
Darah Bibo (13) var duktig och hade tränat bra inför årsdebuten senast. Hästen känns fortsatt fin, men det kan bli svårt att komma till härifrån. Nu kör vi barfota runt om för första gången, säger Peter Untersteiner.
Karamell Hill (15) har kommit in i vårt träningsprogram på ett bra sätt. Jag tror att hon kan göra en fin insats, men spår tio på tillägg är ju verkligen inget drömläge så grundinställningen får vara att hon ska jaga en så bra peng som möjligt, säger Anton Sverre i Björn Goops stall.

V75-3

>> Rubrikhästar

 • Van Gogh Z.S. gör starka insatser för jämnan, har ett brett register och ska vara förstahäst i det här loppet. Över stressiga 1.640 meter och med viss risk för svar i spetsjakten så kittlar det dock att gardera.
 • Four Guys Dream visade härlig uppfattning som kunde vinna V75-lopp senast utan att vara på topp. Han är så pass rask i benen att han säkert kommer skickas iväg en bit redan från start och räcker det inte till ledningen kan vi se ett scenario där han kommer ner i ett bra, utvändigt slagläge.
 • Victory’s Club var inte slagen när galoppen kom i slutkurvan vid Sverigedebuten. Vi har sett den här sexåringen göra några ”hemska” insatser på italiensk mark sedan tidigare och blir närmast fulla i skratt över att han bara har 355.397 kronor på kontot. Dock är han inte helt enkel utan mer van vid 1.200-metersbanor och det kan tänkas ta lite tid innan han visar sin fulla potential i Sverige.
 • Vid ytterligare gardering är Armour As skrällduglig. Han har ofta stött på för bra motståndare och vi tror inte att han är en ickevinnare. Johan Untersteiner brukar därtill lyckas bra med hästar tränade av Jerry Riordan.
Fakta

V75-3

6 Van Gogh Z.S.
7 Four Guys Dream
3 Victory’s Club
–––
4 Global Woodstock
12 Armour As
8 Tyson Dimanche
2 Tengil Face
1 Pastorns Lady
–––
11 Bonny Boy
5 Edio
9 Aha

Expandera

>> Spetsstriden: Pastorns Lady är riktigt startsnabb, men frågan är om hon verkligen körs i ledningen i comebacken. Victory’s Club är inte oäven från början, men såväl Van Gogh Z.S. som Four Guys Dream känns ännu snabbare. Här kan det gå fort de första 400 meterna!

Intervjuer:

Pastorns Lady (1) har gått två 1.16-jobb inför årsdebuten och är bättre förberedd än inför comebacken förra året. Hon är allround och jag tycker att hästen går bra från alla positioner. Vi kör barfota runt om och huvudlag har jag ännu inte bestämt, säger Juhani Partanen.
Tengil Face (2) galopperade i starten senast utan att vi har någon förklaring varför. Han är mest stark och distansen här är i kortaste laget. Ska han göra sig gällande behövs att det blir högt tempo, och helst utan att det blir pappa som behöver sätta upp farten. Formen sitter där, och tror spelarna att det kan bli stenhårt tempo i det här loppet bör de strecka Tengil, säger Dante Kolgjini.
Global Woodstock (4) hade tränat starkt inför förra loppet och insatsen var mycket positiv. Allt har känts bra efteråt och nu blir det jänkarvagn för första gången. Han är medel ut och kort distans är nog inget plus, men jag vill ändå prova här, säger Peter Untersteiner.
Van Gogh Z.S. (6) gick jobb här uppe i måndags på ett tilltalande sätt och sedan åkte han ner till Göteborg under tisdagen. Jag tycker att det här är en intressant uppgift och bedömer hästen till att kunna gå en 1.11-tid, vilket bör räcka långt i den här klassen. Hästen har inte tryckts av maximalt från start någon gång hittills, men jag tror att han kan öppna snabbt om man väljer en sådan taktik. Hästen är anmäld barfota runt om och lär tävla så om banan är bra och inte för lös. Det är en stor, rejäl häst som jag tror ett skoryck kan ge fin effekt på, säger Oskar Florhed i Robert Berghs stall.
Four Guys Dream (7) går bra hela tiden, men trots att han vann ett V75-lopp senast så var han inte som allra bäst. Han blev rullig till slut och behandlades efteråt. Nu tränar hästen starkt igen. Han är en liten, lätt häst som inte ska behöva tappa något. Four Guys Dream kändes kanonfin i senaste jobbet och duger bra i den här klassen, säger Håkan K Persson.
Tyson Dimanche (8) var fin senast och hade kunnat vinna om det vore ett halvvarv längre. Formkurvan pekar uppåt, men från det här spåret är kort distans inte hans melodi. Det hade varit bättre om han haft bra läge och kunnat dundra på i högt tempo hela vägen. Hästen har gått bäst med vanlig vagn, men jag tror att Magnus vill prova jänkarvagn eftersom det är kort distans. Förmodligen skiftar vi till helstängt huvudlag, men det beror på hur Tyson Dimanche värmer, säger William Ekberg i Magnus Dahléns stall.

V75-4

>> Rubrikhästar

 • Knowledge’Em har imponerat i årets tre starter och har hög kapacitet för lägsta klassen. Han kördes till spets senast och vann lätt via 1.10,2 sista 800 meterna. Fyraåringen såg inte tom ut och han har god chans att köra sig till ledningen på nytt.
 • Lovely Lasse har felat i fem av karriärens sju starter. I förra loppet vann han trots några galoppsteg i början och hästen är obesegrad felfri.
 • Reddington har bra kunnande, men det kan bli tufft från bakspår i årsdebuten. Han känns ändå hetast av Peter Untersteiners trio.
 • Leading Tile kommer med läcker resultatrad och står perfekt inne penningmässigt, men nu är det första starten på svensk mark och motståndet är klart tuffare än vid vinsterna. Rankas ner.
Fakta

V75-4

7 Knowledge’Em
–––
6 Loveley Lasse
9 Reddington
3 Victorious Wine
4 Fredric Palema
10 Brandy Flame
5 Leading Tile
–––
2 I Come In Peace
11 Västerbo Imtheman
1 Major Tallmadge
12 Elche
8 French Quick

Expandera

>> Spetsstriden: Victorious Wine spetsar och släpper troligen till Knowledge’Em. Den sistnämnde står noterad för tre vinster på fem försök i ledningen.

Intervjuer:

I Come In Peace (2) är en fin häst som vi ska köra barfota runt om och med jänkarvagn. Hästen är medelsnabb från start och jag är nöjd med honom för dagen, säger Peter Untersteiner.
Victorious Wine (3) håller bra form och jag hoppas att barfota runt om ska ge en kick. Han är startsnabb, men full väg är ett litet minus jämfört med sprinterdistans, säger Peter Untersteiner.
Reddington (9) började starkt ifjol och han har visat att det är en bra häst i grunden. Han har tränat fint och kommer väl förberedd. Reddington har gått tre banjobb inför lördagens lopp, men jag vill ändå ligga lite lågt med tanke på bakspår och att det är årsdebut, säger Peter Untersteiner.
Brandy Flame (10) verkar hålla sin fina form, men jag tycker både läget blev lite surt och motståndet väl tufft. Han är ju startsnabb och kan inte utnyttja det denna gång. Vi provade jänkarvagn senast, men det slog inte perfekt ut och nu återgår vi till vanlig vagn, däremot blir det barfota runt om på lördag. Han åker ner på lördag morgon och behöver inte övernatta, säger Svante Båth.
Västerbo Imtheman (11) har gått två 1.16-jobb inför det här, men tyvärr får hästen ofta dåliga lägen och då brukar det bli för tufft. Vi kör som vanligt barfota runt om och normalt går han med öppet huvudlag. Möjligen blir det någon form av skygglappar, men läget är tråkigt och jag har inte bestämt mig ännu, säger Juhani Partanen.
Elche (12) är en av få hästar i vårt stall som tävlat på under vintern. Han gick bra i ett stayerlopp senast och jag tycker inte att det här läget behöver vara negativt. Härifrån ska han kunna hålla sig lugn, men sedan gäller det ju att han kommer till positionsmässigt också. Formen är god, säger Dwight Pieters.

V75-5

>> Rubrikhästar

 • Niky Flax hade mycket krafter kvar i silverfinalen senast och har spetsläge. Om han tar ledningen utan att det kostar för mycket blir han svår att fånga in, men Marc Elias lär knappast lägga sig på rygg med Night Brodde. Blir det utdragen spetskörning kan Niky Flax få det kämpigt att hålla undan.
 • Åtta av Night Broddes nio vinster har kommit från ledningen och han lär som sagt laddas rejält från början. Hästen imponerade på 1.10,9a/1.640 meter i februari och var betrodd i gulddivisionen senast, men där blev det tidig galopp. Nu går han ner i klass.
 • Sevilla vann årets tre första starter, men fick det inte riktigt att stämma på V75 i Halmstad senast. Han duger bra i silverdivisionen och kommer in i matchen vid överpace.
 • Prosperous har segrat i sex av sju starter hos Henk Grift. I senaste loppet vann hästen Prix de Bracieux (€43.000) på Vincennes efter att ha hittat loss från rygg ledaren in på upploppet.
Fakta

V75-5

1 Niky Flax
2 Night Brodde
–––
8 Sevilla
12 Prosperous
5 Secret Mission
4 Can Lane
11 Dragster
–––
10 Diamondwind
6 Ad Hoc
3 Mr Perfect
9 Forecast

Expandera

>> Spetsstriden: Niky Flax och Night Brodde är snabba och med tanke spåren är det fördel den förstnämnde.

Intervjuer:

Niky Flax (1) var jag nöjd med i lördags och av träningen att döma i veckan så är han bara pigg och glad. Jag tror därmed inte att de täta starterna ska vara något problem och den här gången är jag sugen på att köra i ledningen, säger Johan Untersteiner.
Can Lane (4) fick bestämma i ledningen fram tills 600 kvar senast. Då fick han sig en rejäl tryckare och jag tror vi var nere i 1.05-1.06-tempo i 300 meter innan den utvändiga hästen galopperade. Han kändes väldigt stark och jag hade bra känsla även om den hästen stått på benen. Can Lane är ny i klassen och även om jag håller Niky Flax som en hetare chans så tror jag inte att Can Lane gör bort sig här med ett smyglopp, säger Johan Untersteiner.
Diamondwind (9) har haft svårt att bära Kriterie-pengarna från Danmark, men hästen var överraskande bra senast. Härifrån kör jag på chans och siktar på en slant, säger Peter Untersteiner.

V75-6

>> Rubrikhästar

 • Cyber Lane gjorde årsdebut i det här loppet även 2019 och då spurtade hästen vasst som tvåa bakom Day or Night In från tredje ytter. Det vankas tuff körning om ledningen och Johan Untersteiners stjärna är en av flera med segerchans.
 • Velvet Gio har vunnit tre av sex starter på Jägersro. Hästen var inte kurant senast och nu gynnas han av att springa barfota runt om.
 • Racing Mange avslutade vasst i comebacken och nu blir det barfota runt om. Däremot vankas invändigt svar i startrusningen.
 • Lionel låter Göran Antonsen uppåt på och det blir full laddning mot ledningen med jänkarvagn och barfotabalans runt om.
 • Uppanmälde Norton Commander galopperade i årsdebuten förra året.
Fakta

V75-6

10 Cyber Lane
9 Velvet Gio
7 Racing Mange
–––
5 Lionel
4 Norton Commander
6 Portland
1 Lucifer Lane
3 Stepping Spaceboy
8 Tae Kwon Deo
–––
11 Giveitgasandgo
2 Island Life
12 Onceforall Face

Expandera

>> Spetsstriden: Lucifer Lane är snabb, men Rikard N Skoglund är troligen mer angelägen av spets bakom Stepping Spaceboy och Lionel ska testa rejält mot tätpositionen. Även Portland och Racing Mange lär prova en bit.

Intervjuer:

– Tanken har hela tiden varit att Island Life (2) skulle starta i Frankrike under våren och han har varit där nere och tränat under vintern. Nu blev inte det ett alternativ när de har stängt ner travet där. Hästen gick okej i årsdebuten och ska vara bättre nu med lopp i kroppen. Från ett bra startspår kommer han kunna hävd sig här; jag tror inte att de springer ifrån honom, säger Dwight Pieters.
Stepping Spaceboy (3) gick ett banjobb i förra veckan efter 1.15/1.600 meter med en avslutning i 1.12-tempo. Han kändes bra, men jag fick inte samma känsla som inför comebacken i december. Det där ”dundertrycket” var inte riktigt där. Förutsättningarna är i alla fall lämpliga; här kan kusken ladda för ledningen och sedan vara lite flexibel utifrån hur det artar sig. Nu blir det barfota fram, säger Admir Zukanovic.
Lionel (5) gick ett banjobb i förra fredagen och lite tuffare intervaller i början av veckan. Hästen känns stark och jag tror att formen är fin. Det blir barfota runt om, jänkarvagn och laddning mot ledningen. Jag tror på bra segerchans om han frontar, men jag känner mig heller inte slagen om vi får någon annan position, säger Göran Antonsen.
Portland (6) har varit hemma i tre veckor och tränat på fint. Han har ju tävlat mot hästarna strax under eliten i Frankrike och gjort det väldigt bra så det ska bli intressant att se honom i svenska gulddivisionen och på tusenmetersbana. Min uppfattning är dessutom att han inte är så tokig från start, säger Anton Sverre i Björn Goops stall.
Tae Kwon Deo (8) har tränat bra inför årsdebuten, hästen verkar ha utvecklats sedan förra året och även nu också vara fräschare än när han började fyraåringssäsongen. Här blev läget dock tråkigt och det kostar sannolikt för mycket att ladda framåt för att få en bra position. Han får behålla skorna på och jag ligger lågt när läget nu blev som det blev, säger Adrian Kolgjini.
Velvet Gio (9) tävlade med skor och var nedsatt av en halsinfektion senast. Hästen känns bara bra i träningen och den här gången ska han vara frisk. Nu blir det optimal balans, barfota runt om, och jag rankar Velvet Gio etta i det här loppet även om det är tuffa konkurrenter, säger William Ekberg i Magnus Dahléns stall.
Cyber Lane (10) var tilltänkt för start i Halmstad för tre veckor sedan, men fick stå över då han trampade sig och blödde från en hov. Han blev snabbt bra och har tränat på rejält. Jag är nöjd med hur han känns och tror han kan prestera på en likvärdig nivå som han gjorde i fjolårets årsdebut där jag tycker att han gick bra. Min häst är så bra att jag tror nästan alltid på chans när jag åker ut med honom. Frågan är dock om vi kommer förbi Velvet Gio från start här och om Stepping Spaceboy körs i ledningen; det tror jag kan bli bli lite avgörande för vår del. Vanlig vagn och skor runt om, säger Johan Untersteiner.s

V75-7

>> Rubrikhästar

 • Whipped Eggs är en tuffing som inte är helt enkel och det är en fördel att sexåringen körs av sin tränare Robert Bergh. Hästen står perfekt inne penningmässigt och läget borgar för att hans ska sköta sig. Räkna med offensivt upplägg om Whipped Eggs sköter sig och vi tror att han löser den här uppgiften.
 • Björn Goops klassklättrare Giant Shadow gör debut i bronsdivisionen efter uppehåll. Han är ovan voltstart och det är inte givet att han får en pangstart från springspår.
 • Neelix vann med krafter kvar senast efter att ha fått bestämma tempot i ledningen. Gången innan tappade han stilen och galopperade med segern klar mitt på upploppet. Hästen har felat i tolv av 28 stater.
 • Fjolårets österrikiska Derbyvinnare Nero Maximus hanterar distansen väl och har fin kapacitet för klassen.
Fakta

V75-7

9 Whipped Eggs
–––
7 Giant Shadow
6 Neelix
5 Nero Maximus
2 Vikens Preacher
3 Global Unspoked
10 Ganyboy
12 Magic Happens
–––
11 Eldorado Mearas
1 Crossfire Simoni
4 Day Sun Dream
8 Mr Jäger

Expandera

>> Spetsstriden: Neelix är klar spetsfavorit och samtliga hans åtta vinster har kommit från ledningen. Giant Shadow testar voltstart för första gången i Sverige och är svårbedömd.

Intervjuer:

Neelix (6) blev det hör här perfekt för springspår och lång distans. Det är en väldigt stor häst, men när man under upp honom kliver han iväg väldigt bra och missar han spets här är det nog inte hästens fel i så fall…Han hade haft tre raka segrar om ha inte snöpligt galopperat på upploppet näst senast och med tre lopp i kroppen ska toppformen vara där, eller i vart fall nära, nu. Han går tungt balanserad och får fortsätta med det, jag har ändå stor tro på hästen här, säger Dante Kolgjini.
Giant Shadow (7) har tränat bra i vinter och jag tror att han kommer duga fint direkt. Nu är det första gången på svensk mark som han startar i ett voltlopp och det kan ju vara ett frågetecken, men förhoppningsvis ska han sköta sig. Grundtanken är att han ska tävla barfota runt om, vilket är ett plus, säger Anton Sverre i Björn Goops stall.
– Det var mitt fel att Whipped Eggs (9) galopperade senast. Jag gjorde fel i volten och hästen felade helt enkelt. Det var väldigt synd för hästen kändes stark i såväl värmningen som provstart och har tränat fint efteråt. Trots att han har det utgångsläge han har här så bedömer jag det som en bra segerchans, säger Dwight Pieters.
Ganyboy (10) är ny hos oss, köptes efter förra starten i V75. Han var positiv då och satt fast med krafter kvar. Han har bara hunnit gå ett par lätta jobb för oss och får bedömas på gamla meriter, men han är köpt för att vara ”en bra V75-häst” och verkar trivas med att gå på rulle och speeda. Jag tror dock inte han rår på Neelix med de här förutsättningarna, säger Dante Kolgjini.
– Både Eldorado Mearas (11) och Magic Happens (12) får smyga och jaga pengar. Den sistnämnde har pausat, men han kändes stark i ett banjobb med Cyber Lane förra fredagen, säger Peter Untersteiner.

Fakta

V75-förslaget 4 mars

V75-1: 1,2 (6,7)
V75-2: 6,7,9,10,15 (13,11)
V75-3: 1,2,3,4,6,7,8,12 (11,10)
V75-4: 7 Knowledge’Em (6,9)
V75-5: 1,2,45,8,11,12 (10,6)
V75-6: 1,3,4,5,6,7,8,9,10 (11,2)
V75-7: 9 Whipped Eggs (7,6)

4.032 rader – 2.016 kronor

Expandera

Av PÄR GUSTAFSSON & EMIL PERSSON

Tidiga tankar: V75 Jägersro den 4 april

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

Tidiga tankar: Jättepott på V75 på lördag

Av
Pär Gustafsson
Upplåst för dig som är prenumerant
Campo Bahia och Conrad Lugauer gör resan från Skåne till Jämtland i helgen. Foto: Simon Hagen/Sulkysport
Campo Bahia och Conrad Lugauer gör resan från Skåne till Jämtland i helgen. Foto: Simon Hagen/Sulkysport

Femrättspottens potten frös inne båda dagarna på Solvalla den gångna Elitloppshelgen till Östersundtravets stora lycka. Totalt flyttas 59.931.640 kronor över till lördagens sjurättspott och räkna med V75-hysteri till helgen. När det var så kallad ”Multijackpot” på Romme i Påskas var det 53 miljoner extra i potten och omsättningen på den stora spelformen landade på 156.229.229 kronor. Det är ingen vågad gissning att en ensam spelare med sju rätt på lördag kammar hem över 100 miljoner kronor.

Häst i omgången med högst startpoäng: 1 Cyber Lane (V75-7), 10.950 poäng
Häst i omgången med lägst startpoäng: 2 Matter Of Fact (V75-3), 213 poäng

Startlistor till lördagens V75-omgång.

V75-1

3 Mellby Highball kämpade bra efter offensivt upplägg i Bergh-debuten över aktuell distans. Uppgiften ser bra ut för hans del. 5 She Follow Me duger i klassen, 1 Will I Am och 6 Armagnac borde göra upp om ledningen. 12 Timorol känns gynnad av lång distans och ska inte nonchaleras.

V75-2

Andra avdelningen känns som ett vidöppet kallblodslopp. 3 Alma Prins borde duga långt från ledningen, men femåringen är inte att lita på och han visade heller inte toppform efter att ha fått fritt 200 kvar efter invändig smygresa i senaste starten. 14 U.R.Faxe har vunnit ett av två lopp med Örjan Kihlström, men det är ingen lätt uppgift att stå med bakspår på tillägg. 12 Bokli Teddy gör första starten på svensk mark sedan 2017 när han slutade tvåa i Kallblodsderbyt bakom Järvsö Pegasus. Erik Adielsson vann V75-lopp med 2 Husnäs Elving förra hösten.

V75-3

9 Fort Knox var inte stort slagen efter sen lucka i ett Breeders Crown-lopp i Halmstad senast och formkurvan borde peka uppåt med loppet i kroppen. Fyraåringen har gott kunnande för klassen och är en tänkbar spik. 1 Global Winner fick tufft upplägg i årsdebuten och höll bra, men han lär bli över från innerspår. 7 Kövras So Far står perfekt inne penningmässigt och han höjer sig minst en klass i ledningen, men det är frågetecken för formen.

V75-4

En eller många, men både Mats E Djuse och Daniel Redén drar många streck och 9 Award Kronos blir förmodligen hårt betrodd i det här ungdomsloppet. Solvallatränaren talar gott om fyraåringen som verkar på gång. Stoet vann från ledningen näst senast och följde upp med en bra avslutning från fjärde ytter där hon visade 1.09,5 sista 700. 14 Dixie Brick är tidig vid gardering och 13 Fragolini Am kan fälla allt om det blir rejäl körning.

V75-5

Mer Redén kan det bli i klass I-försöket. 2 Messiah har två spetssegrar över tre varv, men troligen hittar han inte till ledningen på nytt. 6 Redhot Tap Dancer är rapp iväg och 7 Cyrano de B. skulle vara gynnad av tätpositionen, men min förstahäst är ändå hemmahopppet 9 Pleasure For Cash. Hästen har tagit två raka segrar på finfint sätt och räkna med att Oscar Berglund har sexåringen i toppform på lördag. 10 Unoicsdue Gnafa’ kommer från Pietro Gubellinis stall och gör svårbedömd debut på svensk mark och i Björn Goops regi.

V75-6

Lördagens silverförsök, Storsjöpokalen, körs över sprinterdistans och det är bäddat för rejäl körning från början. 4 Only One Winner övertygade från ledningen senast och ser ut att vara spetsfavorit. 2 Macelleria skulle gynnas av överpace, likaså 9 Hill Street. Den sistnämnde spurtade sylvasst i Umeå, men har varit struken för hälta efteråt. 6 Louie Brodde är i löjligt bra slag för dagen.

V75-7

Helgen höjdpunkt i Östersund är Jämtlands Stora Pris, som lockat topphästar trots sänkt förstapris. 7 Campo Bahia gör intressant comeback och femåringen har gått ett toppjobb inför lördagens uppgift, men det saknas inte motbud. 1 Cyber Lane har spetsläge, 2 Very Kronos provar mot eliten från perfekt spår, 3 Handsome Brad har lopp i kroppen, 8 Double Exposure imponerade i lördags, 9 Une Etolie Gar är vass om hon är i ordning och ”Bergharn” hade hoppats få med 10 Mindyourvalue W.F. i Elitloppet. Och då har jag inte ens nämnt 4 Minnestads El Paso, 5 Angle Of Attack och 6 Velvet Gio. Som sagt; tio topphästar gör upp om en halv miljon kronor vid 18.42-tiden på lördag kväll.

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V65-tips: Draget är totalt bortglömd

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Emilia Leo kör vårt stora drag inom V65-spelet. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Emilia Leo kör vårt stora drag inom V65-spelet. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport

Solvalla sparkar igång Elitloppshelgen med det klassiska lunchtravet under fredagen. ASVT:s Auktionslopp är den sportsliga höjdpunkten, men vi måste säga att det ser småputtrigt ut spelmässigt och att man tänder till på omgången även om inte alla lopp håller ”E-helgsklass”.
Se upp för vår idé i den andra V65-avdelningen, nu bör det finnas utrymme för ett mer offensivt upplägg än vad som varit fallet i de tre senaste starterna.

Startlistor i pdf-format

Troliga och roliga

 • Trots att Selected News (V65-1) avslutat kring 1.11 sista varvet i de två senaste starterna har han inte fått avgå med segern. Onekligen tuffa papper, men nu tror vi att det är dags för honom att vinna lopp på nytt. Hur han hanterar innerspåret är ett frågetecken, men knappast hela världen. Här kan det bli en småtuff öppning mellan Hector Sisu och Önas Prince, något som skulle gynna Selected News som vi faktiskt kan se lösa uppgiften från dödspositionen.
 • Crash Axe (V64-2) höll urtappert efter en 1.09-öppning vid andraplatsen i början av april. Därefter har resultaten uteblivit, men hästen har på intet vis varit dålig; tvärtom. Han har suttit fast med massa krafter varje gång och i den här överkomliga uppgiften bör det vara läge att spela ut dem.
 • Elmo Ice (V64-6) såg lysande ut vid dödenssegern senast i Gävle och var dessförinnan tvåa bakom tuffe Bordeaux S. på Åby. Han har verkligen övertygat under våren och känns för lite spelad i våra ögon.

Betrodda som lever farligt

 • Attack Photo (V65-2) har successivt blivit bättre och bättre under året och vann enkelt från ledningen senast i Vaggeryd. Motståndet den dagen höll inte samma klass som nu är fallet och för oss är han ingen given vinnare även om han når tätpositionen.
 • Quantal Quetzal (V65-3) har gått jättebra i väl så tuffa sällskap på sistone, men kommer på intet vis till dukat bord denna gång. Även om hon har varit bra så tror vi inte att hon kommer få något gratis i det här loppet och då är hon väl hårt betrodd kontra faktiskt vinstchans. Betänk hur hastigt treåringarna utvecklas den här tiden på året och här kan det finnas hästar som blott gjort ett fåtal starter som nu slår ut i blom.
 • Alhambra Mail (V65-5) är obesegrad på svensk mark efter nio starter varav åtta resulterat i seger. Det är onekligen starka papper, men denna gång står hon stenhårt inne i loppet och ska försöka lösa ett stressigt innerspår bakom bilen vilket det kan bli lite vad som helst ifrån. Nej, som storfavorit är det givet för oss att gardera henne.

Intervjuer

G.R.Tuwa Lee (V65-3) har haft en febersläng efter senaste starten, men tränat på bra nu så jag tycker hon kommer till start i bra författning. Det här loppet ser jag som ett test på hur hon står sig mot lite bättre motstånd och jag har inget emot om Jörgen Sjunnesson skulle välja att släppa ledningen om hon lyckas hålla upp innerspåret. Jag gillar min häst och tycker att det här ska bli spännande. Även om det kommer viktigare uppgifter längre fram är detta ett stort lopp för mig och mitt lilla stall så jag ser verkligen fram emot det. Inga ändringar utan vi kör med skor runt om och vanlig vagn igen, säger Sybille Tinter.
– Laleh Pellini (V65-4) tror jag kan mer än vad hon har visat på sistone. Jag tycker dock att hästen blir allt bättre och blir nu av att hon tävlar barfota runt om för första gången så känns det jätteintressant, säger Anton Sverre i Björn Goops stall.
– Mary Hotshot (V65-4) tränar bra. Spåret blev långt ut igen och jag hoppas vi kan undvika dödens. Hästen har bra form och det kan eventuellt bli barfota nu, men jag vet inte vilken effekt det kan ge. Jag tycker det känns svårt att bedöa chansen, men tror inte hon är helt borta, säger Pia Huusari.
Love No Pain (V65-4) är en bra häst för klassen som blivit uppfräschad efter senaste starten. I första hand hoppas jag att hon ska gå felfritt, men hon har kunnande som räcker i klassen. Bakspår kanske kan hjälpa henne iväg i rätt gångart. Inga ändringar, säger Katja Melkko.
No Limit Queen (V65-5) har gått okej i årets tre starter. Jag tycker att motståndet ser lite enklare ut denna gång och tycker att hon ska ha en hyfsad segerchans, säger Anton Sverre.
– D’laina (V65-5) har varit lite sjuk efter senaste starten och jag tror inte att hon är i samma form nu som hon var vid comebacksegern i mars. Känslan är att hon behöver loppet och från det här läget får vi ligga lite lågt, säger Peter G Norman.
Elmo Ice (V65-6) kämpade på fint senast och jag tycker att han är så pass bra att han ska kunna duga även i ett sådant här, tuffare sällskap. Hästen är under utveckling, men jag tror inte vi vinner detta lopp om han får gå i dödens hela vägen utan grundplanen är att han ska få ett rygglopp denna gång. Det blir inga ändringar, säger Ole Johan Östre.
– Estelle Nordique (V65-6) är stark och har gjort det bra. Formen sitter där utifrån hur hon känns här hemma. Distansen gynnar henne och jag bedömer henne till att vara en av våra bättre chanser under helgen. Inga ändringar, säger Pia Huusari.
Bear Hope (V65-6) fick gå i tredjespår utan rygg de sista 700 meterna senast. Jag tycker att han höll okej även om han ebbade ut till slut. Härifrån ska han kunna hamna bra till direkt och 3 180 meter är inga problem alls. Jag tror han är vår bästa chans under fredagen och nu blir det eventuellt skoryck också, säger Anton Sverre.

Fakta

V65-FÖRSLAGET 29 MAJ

V65-1: 1 Selected News (8,2)
V65-2: 6 Crash Axe (9,2)
V65-3: Samtliga åtta hästar (3,1)
V65-4: 1,2,4,5,8,9,10,11 (6,3)
V65-5: 1,3,4,9 (2,11)
V65-6: 5,8,13 (1,9)

768 rader/kronor

Expandera
Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V86-tips: Blåvit dominans i Örebro

Av
Pär Gustafsson
Upplåst för dig som är prenumerant
Ilkka Nurmonen har fina segerchanser på V86. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Ilkka Nurmonen har fina segerchanser på V86. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport

Solvalla laddar för Elitloppshelg och kvällens V86-tävlingar delas mellan Örebro och Åby. Omgången känns vidöppen på förhand och jag provar med tre spikar för att få råd med flera skrällar i övriga avdelningar.

Det här är den sista saxade V86-omgången på ett tag. Bollnäs står för samtliga avdelningar nästa vecka och sedan fortsätter V86-cirkusen på sommarturné.

Startlistor i pdf-format.

Spela V86 Tillsammans med Sulkysport.

V86-strykningar

V86-1: 3 Sergie Phefirst
V86-2
: 8 Vikens Brummer
V86-5: 6 Mr Perfection, 7 Copimade
V86-7: 12 Sunday Sonata

Troliga och roliga

 • Harpers Seabrook (V86-2) tävlade barfota runt om i Bollnäs senast och kopplade grepp på Bythebook. Hästen står perfekt inne i det här fyraåringsloppet, ska tävla skolöst runt om igen och motståndet är inte tuffare än senast.
 • Arsenal (V86-3) avslutade rejält som knappt slagen senast och formkurvan pekar uppåt med ett par lopp i kroppen efter lång frånvaro. Sjuåringen är gynnad av den långa distansen och kusktalangen Gustav Johansson har skrällt på V86 tidigare…
 • Oilsheik (V86-4) är i skrivande stund ett fynd. Sexåringen hamnade bakom trötta ryggar i comebacken, men intrycket över upploppet var bra och loppet ska ha gjort gott för formen. På finsk mark har han tidigare i år vunnit från dödens och efter rejäla avslutningar. Oilsheik lär knappast sitta fast ikväll och motståndet är inte speciellt blodigt.
 • Innovation Love (V86-5) hamnade helt på mellanhand senast och var ursäktad. Ikväll tror jag näppeligen han bommar ledningen och med en genomkörare i kroppen har femåringen toppchans från spets.
 • Iikka Nurmonen tränar Oilsheik och jag spikar även stallkamraten Amazing Warrior (V86-6). Sexåringen svarade för en strålande upphämtning senast och visade prov på gott kunnande som diskvalificerad måltrea i ett stenhårt klass I-försök på Åby i slutet av april. Från innerspår i voltstart tror Nurmonen inte att det är någon galopprisk och felfri blir sexåringen inte lätta att stå emot.
 • Bahama Breeze (V86-7) fullföljde bra från iskallt läge i ett Breeders Crown-lopp senast och dessförinnan ståtade hon med tre raka segrar från ledningen. Femtespår är inte optimalt, men streckprocenten lockar och det är inte omöjligt att Bahama Breeze når spets.

Betrodda som lever farligt

 • Hurricane Silas (V86-1) gillar distansen och får Björn Goop i sulkyn, men det var ett billigt lopp femåringen vann på Visby senast och han är bara en av flera med segerchans i loppet.
 • Morris F.I. (V86-1) segrade utan att glänsa senast och voltstart är knappast något plus. Det är stor risk/chans att han blir över i starten och som klar favorit är han i fara.
 • All Star (V86-8) har visserligen lopp i kroppen, men han såg lite seg ut i comebacken och kommer att få svar i spetsstriden. Troligen kommer åttaåringen få göra en hel del av jobbet själv och frågan är om formen är tillräckligt bra för att det ska räcka till seger?
Fakta

V86-förslaget 27 maj

V86-1: 1,4,5,6,8 (2,12)
V86-2: 2,6,7,9,10 (1,5)
V86-3: 3,8,9,10,12,14 (1,11)
V86-4: 11 Oilsheik (12,1)
V86-5: 3 Innovation Love (5,8)
V86-6: 9 Amazing Warrior (11,6)
V86-7: 1,2,3,5,6,8,9,11,15 (14,7)
V86-8: 1,2,4,6,7,9,10 (11,5)

9.450 rader/2.362,50 kronor

Expandera

Framgång föder framgång